zaterdag 16 maart 2019

Vandaag historische interland in Nickerie


Vanmiddag om 16.30 uur zal voor het eerst in de geschiedenis van Suriname een interland voetbalwedstrijd gespeeld worden buiten de Paramaribo. Deze vriendschappelijke wedstrijd wordt gehouden in het district Nickerie. De oefeninterland is volgens Dean Gorré als een officiële wedstrijd bij de Concacaf ingeschreven.

Natio had gepland om een trainingskamp in Suriname te houden en Nickerie bleek te voldoen aan de vereisten. Verder moest er uitgekeken worden naar een tegenstander. Het was volgens de coach Gorré gemakkelijk om een uitnodiging te sturen voor Guyana om een oefenwedstrijd te spelen. Suriname bereid zich voor op de wedstrijd tegen St. Kitts & Nevis op 23 maart.

Gorré kende de coach van de Guyanese selectie Michel Jhonson, een Jamaicaan, ook al in Engeland, waar zij samen hebben gevoetbald. Guyana ging akkoord met de uitnodiging. Volgens de coach Jhonson is winnen van deze oefenwedstrijd niet het belangrijkste voor hem. Hij wil zien of de opdrachten goed worden uitgevoerd en hoe de communicatie is tussen de spelers op het veld. Tussen de spelersgroep in Suriname heeft Guyana drie voetballers die in het buitenland spelen. De andere buitenlandse spelers uit Engeland en Canada komen zondag aan in Guyana waarna zij zich zullen voegen bij de selectie om zich voor te bereiden tegen Belize.

Gorré beschouwt het meetmoment als generale repetitie voor het treffen tegen St. Kitts & Nevis. Na de oefenwedstrijd zal bepaald worden wie er op 23 maart zullen spelen. Een dieptepunt vindt Gorré dat Ivanildo Rozenblad met een hartprobleem kampt en daardoor afgekeurd is. Hij mag niet meer voetballen.

Suriname heeft vier punten. St. Kitts & Nevis staat er met zes punten beter voor en kan zich bij winst zich plaatsen voor de Gold Cup tevens promotie naar League A. "Ze komen dus voor de winst, maar wij gaan voor die drie punten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games