zondag 18 november 2018

Suriname onderuit tegen Jamaica


De derde Concacaf Nations League-kwalificatieontmoeting van Suriname is in mineur geëindigd. De nationale voetbalselectie verloor zaterdagavond op en tegen Jamaica met 1-2.

Een minder sterk optreden van Suriname in de eerste helft stelde de eilanders in het Catherine Hall Stadion in Montego Bay om via Cory Burke (7') en Darren Mattocks (16'/penalty) in de eerste zestien minuten op 2-0 te komen. De Jamaicanen waren in het eerste bedrijf op alle fronten beter, maar Donnegy Fer bracht de spanning in de 37ste minuut terug; 1-2.

Suriname kwam in de tweede helft herboren het veld op: 'Natio' speelde met meer zelfvertrouwen en durf. De bal werd rustig via alle kanalen rondgetikt en binnen de ploeg gehouden. Echter, de beslissende passes ontbraken, waardoor het gastland niet kon worden afgestraft.

Aan de andere kant doken de eilanders enkele keren gevaarlijk op voor het Surinaamse doel, maar doelman Claidel Kohinor en de paal brachten redding. Mattocks scoorde in de 87ste minuut de 3-1, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Brian Elshot loste in blessuretijd nog een schot op het doel van de Jamaicanen, maar keeper Andre Blake was alert.

Suriname speelt in maart 2019 zijn laatste groepswedstrijd tegen St. Kitts en Nevis in het André Kamperveen Stadion en zal moeten winnen. De nationale voetbalselectie heeft na drie wedstrijden vier punten. De nummers één tot en met zes plaatsen zich voor League A van de Concacaf Nations League 2019, de beste tien landen kwalificeren zich rechtstreeks voor de Concacaf Gold Cup.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games