dinsdag 20 november 2018

Gold Cup-droom hangt aan zijden draadje


De Concacaf Gold Cup ligt niet meer binnen handbereik van de nationale voetbalselectie na de 1-2 nederlaag zaterdag op en tegen Jamaica. Theoretisch maakt Natio nog een kans, maar die lijkt gezien de huidige stand heel klein. Het nationale team moet zijn laatste Concacaf Nations League kwalificatiepartij tegen St. Kitts en Nevis op 23 maart in het André Kamperveenstadion winnen. In dit geval komt Suriname op zeven punten uit vier gespeelde wedstrijden en moet het hopen op misstappen van overige kanshebbers.

Slechts de nummers één tot tien plaatsen zich voor de Gold Cup. De nummers één tot zes promoveren naar de league A van de Concacaf Nations League. Bondscoach Dean Gorré hekelde het feit dat Suriname niet een beter resultaat tegen Jamaica kon behalen. "Is wel jammer, maar wij moeten door", zei hij doelende op St. Kitts. "We hebben nog kans om ons te plaatsen voor de Gold Cup, maar wij moeten eerst St. Kitts verslaan en kijken wat de overige landen doen." De zwakke en sterke punten van de eilanders zullen de komende maanden worden geanalyseerd. "Wij gaan vervolgens ons tactisch plan maken."

Ondanks de nederlaag zaterdag putte Suriname kracht uit het optreden in de tweede helft. Volgens Gorré maakte het team een zenuwachtige start in eerste twintig minuten. "We waren slordig in balbezit en passes wat resulteerde in onnodige tegendoelpunten." De bondstrainer meende dat de Surinaamse spelers "te veel respect" gaven aan het thuisland. Hij had echter zijn twijfels over de toegekende strafschop die aan Jamaica werd toegekend. Darren Mattocks bracht het gastland vanaf de elfmeterstip op 2-0. "Je loopt dan achter de feiten aan, maar de jongens hebben zich goed opgesteld en zijn goed teruggekomen."

Tijdens de rust hield Gorré de spelersgroep voor dat Suriname niets had te verliezen. "Het zijn fulltime professionals dus het is geen schande dat je van zo een team verliest." De peptalk haalde de druk van de spelers hun schouders af. "Wij kregen hierdoor een aantrekkelijke tweede helft. Jammer dat wij niet gelijk hebben kunnen maken." Gorré is trots op de spelersgroep, omdat zij alles in het werk heeft gesteld om een beter resultaat uit de ontmoeting te halen. "Wij moeten positief blijven, want die jongens hebben grote stappen gemaakt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games