'Gregory Rigters was verbazingwekkend goed'

Het nieuws over de dood van Gregory Rigters (foto: midden) is hard aangekomen bij de voetbalsamenleving van Suriname. Te meer omdat de aanv...


Het nieuws over de dood van Gregory Rigters (foto: midden) is hard aangekomen bij de voetbalsamenleving van Suriname. Te meer omdat de aanvaller van Mengão enkele uren daarvoor als speler en assistent-coach nog te bewonderen was in de zaalvoetbalfinale tegen Styx, waarin hij twee goals wist te maken.

De neven Gregory Rigters (32) en Siegferd Slagveer (20), die nagenoeg overal samen waren, hebben na de zaalvoetbalfinale tot de late uurtjes gefeest met familieleden en voetbalmakkers. Rond vier uur in de ochtend vertrokken zij, samen met twee andere neefjes.

Nadat zij het ene neefje hadden afgezet, reden zij over de Franchepanestraat. Hun auto sloeg over de kop ter hoogte van bekende BBQ-zaak Gushan en kwam tegen een schutting tot stilstand. Het duo raakte bekneld en overleed ter plekke. De andere inzittende kwam met de schrik vrij.

Voor oud-international Steven Slagveer, assistent-coach bij Mengão, is het een dubbele klap. "Zoiets zie je eigenlijk nooit aankomen, maar veel kan ik niet zeggen" wil hij kwijt. Kenneth Jaliens, die Rigters onder zijn hoede had bij Voorwaarts, bestempelt hem als een gretige aanvaller die zich bij de jeugd gestadig ontwikkelde en doorstroomde naar de hoofdklasse.

Bondscoach Roberto Gödeken spreekt van een zwarte dag voor voetbalminnend Suriname. De oefenmeester geeft aan dat de speler van Mengão en Walking Boyz Company (WBC) geliefd was bij het publiek omdat hij vaak doelpunten meepikte. Zijn dood is daarom een aderlating voor de zaal- en veldvoetballerij.

WK 2018
Het nieuws 'sloeg ook in als een bom' bij de technische staf die de WK-kwalificatiewedstrijden 2018 met Rigters speelde. Keeperstrainer Jack Mangalie geeft aan dat hij 2 jaar heeft samen mogen werken met "Rika"."Hij was een intelligente speler die het spelletje zag als een echte nummer 10. Goed in de kleine ruimte met een puntgave techniek."

Mangalie geeft aan dat Rigters de ambitie had om bondscoach te worden van Suriname. "Op de weg naar Panama zaten we naast elkaar. Met veel enthousiasme en geestdrift vertelde hij 'ooit wil ik ook bondscoach worden van Suriname'. Dat was een passie die hij al heel lang ambieerde."

Toenmalig assistent-bondscoach Ervin Lee zegt dat Rigters 'een zeer populaire speler was'. "Grotendeels omdat hij altijd de goals kan maken. Tijdens het partijstelling hoorde je hem nooit klagen, en opeens was hij daar dan, voordat je het wist lag de bal al in het net. Ongelofelijk slim in het weglopen van zijn tegenstander."

Dean Gorre, die nu scout is bij het Engelse Reading FC, was altijd 'gecharmeerd van zijn kwaliteiten'. "Hij had een neusje voor de goal. In en rondom de 16 was hij verbazingwekkend goed ontwikkeld. Een echte gentleman speler gesteund door prachtige goals." De voormalige Natio staf uit Nederland: Dean Gorre, Ervin Lee en Jack Mangalie wensen de naaste familie en het Surinaams elftal heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

COMMENTS

BLOGGER: 12
 1. Alsjeblieft, Suriname Selection, we willen dat je naar Conmebol verhuist, zodat je de groei van Zuid-Amerikaans voetbal kunt ontwikkelen. Stop met CONCACAF, het is een onzin en een vuilnis en het gaat niet vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Conmebol gaat ze nergens brengen het is de organisatie die keihard faalt! Er zitten daar mannen zonder enigszins verstand van voetbal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Conmebol zit niet te wachten op Su! Want wat gaat Su toevoegen met zn slechte velden en semi-profspelers? Wanneer was de laatste keer dat Su tegen een land van buiten de concacaf heeft gespeeld?

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Raj, heb je nog nieuws over Concacaf Nations League? De loting was op 7 maart 2018. Bijvoorbeeld reacties van de SVB, spelers, trainers en anderen. Want vanaf nu is elk nationaal elftal aangesloten bij Concacaf elk jaar minimaal 4 keer aktief op regionaal niveau. Stilzitten is er niet meer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Concacaf Nations League Speeldata voor Suriname

  Matchday 1, 3–11 September 2018: Dominica vs Surinam
  Matchday 2, 8–16 October 2018: Surinam vs British Virgin Islands
  Matchday 3, 12–20 November 2018: Jamaica vs Surinam
  Matchday 4, 18–26 March 2019: Surinam vs Saint Kitts & Nevis

  Groeten Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Brada Laires, thank you. Na deze vier (4) wedstrijden, mag het Natio lukken om door te stoten naar de Gold Cup 2019, dan komen er nog drie (3) wedstrijden in de groepsfase van het Gold Cup toernooi 2019. (Misschien daarna nog twee). Na dit toernooi volgen direct in de maanden September, Oktober en November 2019, als ik Concacaf goed heb begrepen, misschien kwalificatie wedstrijden voor de Wereldcup 2022 of Caribbean Championship 2020. In de maanden September 2020 tot Maart 2021,weer kwalificatie voor de Goldcup 2021. Het wordt een zeer drukke periode voor de SVB. In de tussentijd spelen de U15 en U17 weer regionale wedstrijden. De U15 komt dan uit in de sterke A klasse, dus wedstrijden tegen de topjongeren uit USA, Mexico en andere landen. Ik hoop dat de SVB grote sponsoren kan aantrekken, om dit alles financieel te ondersteunen. NATIO FORZA.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natio Fans, er wordt vaak gesproken over een professionele voetbalcompetie, maar is dit haalbaar? Kunnen we misschien niet een tree lager beginnen, door te beginnen met een simpel model van een semi-prof systeem. Elke deelnemer aan de eerste klasse van de SVB, moet minimaal met twee (2) contract spelers aantreden. Zo hebben we minimaal 24 spelers die op een iets hogere niveau trainen en wedstrijden spelen. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de club, zoals opnieuw opzetten van een structuur. Kan dit ook niet, dan zou een eerste klasse club misschien definitief de 5 daagse training moeten invoeren bij de U15 ploegen. Misschien hebben de clubs de mogelijkheid niet voor de semi-prof status, dan maar investeren in de U15 jeugd, die kan zorgen voor een stabiele performance in de Natio Jeugd teams. NATIO FORZA.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brada OenaSur, Ik vind ook dat de SVB kleiner moet beginnen.

  Ik heb zelf begin 2016 even mogen meetrainen met een amateur jeugdteam in Suriname en het was gewoon waardeloos. Het 'grasveld' waarop er getraind werd was verschrikkelijk. En zodanig is er ook weinig trainingsstof wat men kan overbrengen, dus het niveau van trainen was ook onder peil. Je kon het net zo goed een avondje straatvoetbal met de buurt noemen.


  Zorg voor standard goeie faciliteiten en voor elke club een apart complex is dan gewoon te duur voor een arm land als Suriname dat eigenlijk maar 1 stad heeft (Para 240k, Lelydorp 20k, Nieuw-Nickery 15k) en te weinig inwoners (540k totaal).

  Mijn idee is dat er eerst een goed sportcomplex in Paramaribo (240k inwoners) moet komen met 4, 6 of zelfs 8 velden. En een goed gebouw met meerdere ruimtes zodat die eventueel verhuurd kunnen worden. Dan vervolgens kunnen teams/clubs zich daar inschrijven om te spelen. Serieuze teams kunnen uitgroeien tot clubs met jeugdteams op dat zelfde complex. Zo zijn er altijd goede faciliteiten voor het voetbal om te ontwikkelen.

  Niet-serieuze teams van mensen die ff een klappertje met geld hebben gemaakt zullen verdwijnen zodra het geld op is maar er zullen echt wel spelers naar andere teams overgaan hoor. Uiteindelijk blijven de sterkste over.

  Je kan er ook een markt houden en evenementen (a la kwakoe-festival) zodat er meer bezoekers komen.
  Een mooi complex, daar zijn sponsoren wel voor te vinden en aangezien er sowieso veel voetbal gespeeld gaat worden is het een waardevol iets om in te zetten bij het binnenhalen van deze geldschieters.

  Het ook makkelijker voor teams om (meer) te trainen en meer wedstrijden te spelen omdat men niet met onduidelijk vervoer zit of vreemde omstandigheden. Je gaat immers gewoon naar het zelfde complex om te trainen of te voetballen. Uit-ploegen hebben ook sneller kans om een wedstrijd daar te spelen aangezien er vele verschillende clubs/teams zitten.

  Het is maar een idee, maar het is wel relatief goedkoop om de helft van je bevolking aan het voetballen te krijgen.

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom hoor ik niks meer van de U20, Tornatio?? Toen nog met spelers als Martin, Nibte enz. doorgedrongen tot de Concacaf zone, ik meen dacht ik in El Salvador.

  Groet, Narah..toko

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Natio Fans, wij praten hier helemaal niet over de dames van Natio, maar zij moeten ook aan de bak. In April 2018 spelen zij in Trinidad & Tobago een toernooi opgezet door het CFU. Zij spelen voor de Womens Challenge Series 2018 groep E, georganiseerd door Trinidad & Tobago, tegen Guyana, Trinidad & Tobaga en Grenada. Daarna spelen zij in de maand mei, direct daarop volgend voor de kwalificatie reeks Concacaf Caribbean Women's Qualifier in groep E, organisatie Guyana, tegen Guyana, Bermuda en Barbados. De SVB heeft in de komende periode hun handen vol. Succes toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. https://marcelrizzo.blogosfera.uol.com.br/tag/conmebol-fifa-cbf-curacao-aruba-suriname-guiana/

  Kijk wat ik op deze pagina uit Brazilië vond. Brazilië, wil een petitie indienen bij de Conmebol, om Guyana, Suriname, Aruba en Curaçao te linken, en kan 14 selecties verhogen en het formaat van de Conmebol-kwalificaties wijzigen. En Braziliaanse leden willen helpen bij het opbouwen van hun voetbal en hebben meer structuur en kunnen hun niveau verhogen. Zo spelen ze, Copa America, Eliminatory en Copa Libertadores en Zuid-Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Natio Fans. Ik ben naar de blogsite geweest van marcelrizo en heb gelezen dat er toch binnen Conmebol een discussie is losgebroken over Suriname en Guyana die uiteindelijk Concacaf vaarwel zullen moeten zeggen. De Brazilianen zijn voorstander van een soort ontwikkelingsprogramma voor Guyana en Suriname, voor dat zij toetreden tot de Conmebol. Wij blijven voorlopig lid van Concacaf, maar krijgen steun voor de nationale selecties van de Conmebol om resultaten te behalen. In het verleden heeft Columbia voordeel gehad aan deze opstelling. Conmebol wil zijn sport politieke basis versterken, dus als de Suri´s en de Golden Panters zich aansluiten, kunnen ze 1 of 2 plaatsen extra claimen op de komende WK´s. Voor de spelers uit SU (Natio) betekent het dat je niet specifiek je brood in Euro´s hoeft te verdienen. De omgeving is de toekomst en niet Europa. Vanuit de Zuidamerikaanse en Carribean omgeving kun je doorstoten naar een goed belegde Europees contract. Dit zijn allemaal interessante ontwikkelingen in onze eigen omgeving. Dit proces kan alleen slagen als de SVB een echte Surinaamse Zuid-Amerikaanse orga wordt. NATIO FOREVER. Focus.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Gregory Rigters was verbazingwekkend goed'
'Gregory Rigters was verbazingwekkend goed'
https://3.bp.blogspot.com/-9LGmDpsbjww/WicUoBkJslI/AAAAAAAANwU/uACukdJTu3UlQ5N2SGicws5uy3z-PmCPgCLcBGAs/s1600/Nicaragua%252C%2BSuriname%252C%2BAnduelo%2BAmoeferie%2B%25285%2529%252C%2BGregory%2BRigters%2B%25289%2529%252C%2BJurmen%2BVallei%2B%25282%2529%252C%2BFIFA%2BWorld%2BCup%2B2018%252C%2BQualifier%252C%2B7%2Bjuni%2B2015.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-9LGmDpsbjww/WicUoBkJslI/AAAAAAAANwU/uACukdJTu3UlQ5N2SGicws5uy3z-PmCPgCLcBGAs/s72-c/Nicaragua%252C%2BSuriname%252C%2BAnduelo%2BAmoeferie%2B%25285%2529%252C%2BGregory%2BRigters%2B%25289%2529%252C%2BJurmen%2BVallei%2B%25282%2529%252C%2BFIFA%2BWorld%2BCup%2B2018%252C%2BQualifier%252C%2B7%2Bjuni%2B2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2017/12/gregory-rigters-was-verbazingwekkend.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2017/12/gregory-rigters-was-verbazingwekkend.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content