'Dubbele nationaliteit weer bespreken'

Assembleelid Marinus Bee (ABOP) kaartte tijdens de begrotingsbehandeling de dubbele nationaliteit van sporters opnieuw aan. Hij vroeg aan co...

Assembleelid Marinus Bee (ABOP) kaartte tijdens de begrotingsbehandeling de dubbele nationaliteit van sporters opnieuw aan. Hij vroeg aan collega's van coalitie en oppositie om wederom een initiatiefvoorstel in te dienen over de dubbele nationaliteit om de sport op een hoger plan te brengen.

"Voorzitter, kort voor de verkiezing was er een drang om te komen tot de dubbele Nationaliteit voor sporters. Suriname is het enige land dat geen gebruik maakt van deze regel van de FIFA," stelde Bee. Dit belemmert volgens hem de groei van voetbal in Suriname.

Bee hield een pleidooi over betaald voetbal, waarbij hij ook de aandacht vroeg voor sportfaciliteiten in de districten en diverse buurten. Hij merkte op dat betaald voetbal ook betekent werkgelegenheid voor voetballers. Het Assembleelid voerde aan dat op z'n minst gedacht moet worden aan een semi-prof league.

Suriname krijgt volgens de politicus internationaal ook meer bekendheid als het land topprestaties zou kunnen neerzetten. Dit zou ook een gunstige ontwikkeling zijn voor de toerismesector, een potentiƫle deviezenverdiener voor ons land. "Voorzitter, als je kijkt naar de voetballers, het overgrote deel komt uit de onderste sociale klassen. Het zou deze groep van Surinamers zeker helpen als ze serieus eraan zouden verdienen." Zij zouden hierdoor beter in staat zijn om hun gezin te verzorgen. Bee hoopt dat deze kwestie nu weer op de agenda kan worden geplaatst, want het is geen verkiezingstijd, waardoor het niet gaat om de drang om te scoren.

COMMENTS

BLOGGER: 27
 1. Laten we eerst de U-17 ploeg, een topploeg, behouden voor SU; Ongeacht, tijdens de rit, welke vreemde nationaliteit. TD Kolf zei ooit eens, 'Elke decennia zien wij de broodnodige Surinaamse voetballers vertrekken en verloren gaan voor Suriname.' Vindt je het gek?!
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brada Narah, is het zo dat wij in staat zijn de elite van het Nederlands voetbal gewoon kunnen kloppen in een onderling confrontatie? Oranje was maar zijn niet meer de top?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Broer OenaSur, zie het jl. U-17 clash met 2 ned. elite(eredivisie) U-17 ploegen, Utrecht en Twente! Su was hun de baas, en werd Kampioen. Dus, het kan; Wij kunnen toplanden vernietigen ja. Ook in Conmebol associatie . De bal blijft rond. Su is the future. No doubt
   !! We moeten wel ruimte inrichten voor de talenten. Anders is doe no doe, na law dagoe we dresi. Elke keer weer zich herinneren; Oja, die en die is naar Holland boi, is naar Amerika, is voorgoed naar zus en naar zo boi! Su is the one.

   Narah.

   Verwijderen
  2. En te me tak talenten, de wil voor de beste zijn.

   Verwijderen
 3. Natio Fans, ik ben niet arrogant, dus de opmerking was om aan te geven, dat de Suri's een heel belangrijk element zijn in het Hollands voetbal. Zelfs FIFA geeft dit toe. Straks zal iedereen mijn woorden verkeerd opvatten en mij op het slachtblok leggen. SU is the future.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Oenasur en Narah, Su heeft talent echter ze kunnen er niet mee omgaan dus uiteindelijk wordt het steeds niets. Dit is niet eens mijn mening maar gewoon een feit als je kijkt naar de afgelopen 20 jaar.

  De Surinamers in Holland waren van grote invloed, dit kwam door de combinatie van Hollandse voetbalkennis en Surinaams natuurlijk voetbaltalent.
  Surinamers in Holland roepen dus vervolgens: zullen we hetzelfde trucje in Su uitproberen? En wat lees en hoor ik steeds: Nee we kunnen het zelf.

  Jaja, ondertussen is Curacao Suriname al mijlenver voorbij met hun eigen Holland-Curacao tandem.

  En de wedstrijd van o17 van twente tegen su heb ik gezien en twente bleef de bal maar doelloos rondspelen achterin en kon met geen mogelijkheid hun middenvelders bereiken.
  Iets wat we mogen verwachten van een nationaal team maar dit was geen Ajax en er stond voor de tegenstanders van Su niets op het spel.
  Laten we met beide benen op de grond blijven en dit soort samenwerkingsverbanden meer gaan opzetten en vooral de koppigheid van sommige beleidsbepalers in Su eruit gooien.

  Samen kom je namelijk ALTIJD verder dan wanneer je het alleen wilt doen!
  Dus JA, ik ben blij met dubbele nationaliteit, laten we lekker doen wat de rest van de wereld al doet!

  Groeten bradas!
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Begrijp me goed broer Laires, zeg niet, sluit die derde en tweede generatie in Holland uit, Neen. Maar garandeer die Surinaamse Surinamers, de eerste generatie zo je wil, wel hun Surinaamse paspoort. Ongeacht nogmaals gedurende de rit, welke andere nationaliteit.

  Groet, Narah.

  Ps.
  Mijn starting elf:

  Voor: Rijsel, Rozenblad (Double R), vlak daar achter, Roxey Fer.

  Midden: Apai, Sorrencio, Talea.

  Achter: Kwasi, Eind, Miguel Darson.
  Laatste man: Raveles (u17)

  Doel: Kohinor.

  Rah.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En den Anti, naf begrijp mi.

   Verwijderen
  2. Die sunil oemrawsingh praat in een krant over ellende, wat ons voetbal de afgelopen decennia meemaakte was ellende en ellendig; over narigheden nog aan toe niet gesproken! Willen deze lui, deze onderkruipsels, adjabo's mij iets vertellen, mijn naam luidt voluit: Uria Wong-fong-sang.
   The hell with you.

   Narah.

   Verwijderen
  3. Die sunil oemrawsingh praat in een krant over ellende; Wat ons voetbal de afgelopen decennia meemaakte was ellende en ellendig, over narigheden nog aan toe niet gesproken! Willen deze lui, deze onderkruipsels, adjabo's mij iets vertellen, mijn naam luidt voluit: Uria Wong-fong-sang.
   The hell with you.

   Narah.

   Verwijderen
 6. Narah, misschien begrijp ik je verkeerd en het kan ook zijn dat ik personen verwissel of de namen verkeerd heb. Heb je het hier over Rievaldo Doorson en Michiel Revales van U17? De jongeman Doorson is een kanjer van een middenvelder. Hij is van nature heel sterk en speelt op het randje. Een middenvelder die heel goed defensief speelt en zeker geen angst kent in persoonlijke confrontaties, maar ook aanvallend dreigend is. Deze jongens hebben moeten afhaken op het recent gehouden toernooi van de U17, maar er zit veel potentie in deze generatie. De jongeman Revales speelde in de achterhoede en zal zeker van zich laten horen. Wij hebben de buren nodig om deze jongens op een hoger niveau te laten acteren. Stilstand is roest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natio Fans. Omdat wij een heel brede en een goede generatie voetballers nu hebben rondlopen, vandaar dat ik blijf praten over een steeds jaarlijks terugkerend toernooi voor de U15/U17 dames en heren. De voetballiefhebbers moeten zich kunnen verheugen op de contacten met de buren. Wij moeten hen leren kennen. We moeten geen vreemdelingen zijn op ons eigen continent, omdat de taal anders klinkt dan wat wij spreken? Thuis is lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste Oenasur, ik ben het verder met je eens, die u17 heeft me wat kanjers; Maar in dit verband, wil ik je toch een gegronde opmerking van wijlen Johan Cruyff meegeven : 'Er wordt NIET aangepast.'
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natio Fans. Vandaag 14 augustus 2017 om 11.00 U Surinaamse tijd, speelt Natio U-15 zijn eerste wedstrijd in het toernooi voor het kampioenschap van Concacaf jeugd U-15. Het toernooi wordt gehouden op de campus Bradenton in Florida-Usa en is reeds op 13 augustus gestart. Vrijwel alle landen die aangesloten zijn bij de Concacaf doen mee aan het toernooi. Er zijn 9 groepen met elk 4 deelnemers. Suriname is ingedeeld in groep F, samen met St Lucia, Guyana en St Kitts & Nevis. Natio speelt op maandag, dinsdag en donderdag. Wederom komt een generatie aan de bal die ook heel veel potentie in zich heeft. Wie mij is opgevallen, is de doelman Delmecio Fer van Robinhood (ze barsten van talenten). Ik wens de groep heel veel speelplezier en kennis verrijking toe. Voor verdere info verwijs ik jullie naar de website van Concacaf, facebookpage van SVB en Robinhood jeud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Natio Fans. Oenasur wil helemaal gewen betweter zijn. Maar er sommige dingen die soms een uitdaging vormen. De vraag waar ik reeds een tijd mee worstel: mag je de jeugdige voetballers/voetbalsters wijzen op een eigen inbreng? Maar wat is deze eigen inbreng? Hier een voorbeeld van wat ik ermee bedoel. Een jongere familielid kan goed voetballen en is lyrisch van Liverpool (Wijnaldum & Juren Klopp, trainer). Laatst op een familiefeestje vertelt hij aan mij dat hij graag bij deze club zou willen spelen. Mijn reactie was:"ben je bereid in jezelf te investeren"? Enigins verbaasd:"Wat bedoelt u?" Ik vroeg: "hoeveel uren per week train je bij de club?". Antwoord:" 6 uren per week, verspreid over 3 dagen". Mijn vraag was: "Werk je buiten de club-uren aan je eigen conditie?". "Antwoord: "Neen". Ik zei toen: "Hoe wil je indruk maken op Klopp als je maar een basisconditie heb? Zou je niet direct willen opvallen binnen je eigen huidige club, en later als je eventueel de Academy van Liverpool binnenkomt, en men ziet dat je een sterke conditie bezit? Iets waar jezelf voor heb gezorgd?" Mijn advies was om te zorgen dat je bij je huidige club een basisplaats verovert op basis van je uitstekende conditie. Eventueel via selectie Natio of club in de kijker lopen van een eventuele club. Achteraf denk ik, misschien had ik het zo niet moeten brengen. Heeft eigenlijk niet iedereen een stukje verantwoording? Misschien moeten ouders meer betrokken raken, bij de ambities van hun kind. Erbij zijn wanneer er wordt getraind of wanneer er wedstrijden worden gespeeld. Ik weet dat het voor sommige ouders een probleem is, maar we zullen toch aan het belang van de youngsters moeten denken. Ik verwijt niemand iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Natio Fans. De eerste 3 punten zijn binnen. St Lucia vs Suriname 0 - 1. De andere concurrenten speelden gelijk Guyana - St Kitts nevis 1 - 1.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Natio Fans. Suriname U-15 vs Guyana U-15 eindstand 3 - 1. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Does your site have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you an e-mail. I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time. yahoo mail login

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Such a great blog site: There's magic in your words. Whenever you write a blog, you grab the attention of your audience. Your efforts should be appreciated. Eligible citizens can fill the online visa application form Turkey to enter the country.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I am browsing this website daily and get good facts from here all the time. Aw, this was a really nice post. kenya single entry visa, Obtaining a single entry visa kenya is quite convenient for individuals who wish to travel to the country for tourism or business purposes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. I have read this article many times, and I found it very helpful. I really appreciate the time and effort you put into this and fill emergency visa application India. An e-visa to India has now become easier to obtain.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. It looks like I have been to this site before, but after reading some of the post I realized it is new to me. Regardless, I'm glad I found it and I will be returning soon. Foreign nationals intending to visit India for Tourism are allowed to enter into India on e-tourist visa Inde/ Indian tourist visa through online Indian visa website. Apply for India travel visa via online visa India website.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Such a very informative article... Thanks for sharing this information... Foreign travelers who want to visit India for vacation, sightseeing, and purpose to enjoy need a tourist visa India, for more information, click and check.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. waarom wordt deze site niet up-gedate? typisch iets voor suriname om dit niet te doen..zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hello friends, many people ask, how can I apply for a visa? You can e visa apply online. And your visa processing time depends on your nationality and your visa type.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Dubbele nationaliteit weer bespreken'
'Dubbele nationaliteit weer bespreken'
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2017/07/dubbele-nationaliteit-weer-bespreken.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2017/07/dubbele-nationaliteit-weer-bespreken.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content