Suriname U-17 uitgeschakeld voor WK 2017

De WK-droom voor Suriname voor spelers onder de 17 jaar is met het verlies tegen Canada voorbij. In het Maracana stadion in Panama verloor S...

De WK-droom voor Suriname voor spelers onder de 17 jaar is met het verlies tegen Canada voorbij. In het Maracana stadion in Panama verloor Suriname vrijdag met 2-0 van Canada. Suriname maakte bij aanvang van de wedstrijd nog een kleine kans om de kwalificatie ronde van de Concacaf te bereiken. Canada daarentegen was reeds uitgeschakeld.

Suriname kwam na 13 minuten spelen op een achterstand. Canada kwam achter de verdediging van Suriname. Jonathan David kreeg de bal passeerde twee spelers om vervolgens keeper Fhabrisio Saling om te spelen. Hij trapte voor leeg doel: 1-0.
In deze helft ging Suriname niet volop in de aanval. De aansluiting met Archero Hoever in de punt kwam veel te traag. De bal werd niet in de ploeg gehouden. Hierdoor kreeg Canada veel speelruimte op de helft van Suriname. De kansen werden gecreƫerd maar tot doelpunten kwamen de Canadezen niet.

In de 55e minuut was het weer David die vanuit links uit haalde: 2-0
Suriname kwam iets beter uit de verf in deze helft. Toch bleef het rond tikken en het juiste moment voor het geconcentreerd kiezen van de aanval uit. Suriname leed veel balverlies.

Michiel Revales die nogal een goede indruk maakte, kreeg in de 77e minuut een directe rode kaart. Saling deed goed keepers werk in deze helft waardoor de stand gereduceerd bleef.

Cuba en Costa Rica gaan in deze groepfase poule B over naar de Concacaf U-17 kwalificatie ronde. Suriname eindigt met 1 punt als laatste in de poule en is uitgeschakeld voor verder deelname in Concacaf U-17 kwalificatie verband.

COMMENTS

BLOGGER: 13
 1. Geen ontwikkeling bij de SVB betekent ook NOOIT een WK halen!Onderhand zijn we hetzelfde liedje l gewend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben geboren en getogen in Suriname! 17+, tot aan mijn achtiende!
  Zolang ik niet vrijelijk kan bewegen in mijn moederland Suriname en mij vrij een Surinaams Identiteits-kaart kan aanmeten zal er in dat land,nooit geen vooruitgang zijn. Op zero gebied. Simpel, omdat het wel zo Ellegant is.

  Greetings,

  Uria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natio Fans. U hoeft het het niet met mij eens te zijn, maar het Surinaams
  voetbal heeft op dit moment een spits die volgens mijn buitenlandse vrienden een topper kan worden. Ik heb veelvuldig naar de compa gekeken van Suriname en deze jongeman is topscoorder geworden: ik heb het over Ivanildo Rozenblad van Robinhood. Hij is geen ego spits maar een team spits. Hij is een van de spelers die opvalt in de generatie van talentvolle voetballers. Su zit op dit moment in de "warme zone". Ze hebben een behoorlijk aantal goede voetballers lopen in de nationale competitie en ik zie goede mogelijkheden om door te dringen tot de top in de regio. Zal het uiteindelijk worden een plaats te halen in de Gold Cup 2019? Het is pijnlijk om te zien dat andere Carribean landen steeds mogen opdraven in de Copa America, en als echt Zuid Amerikaans land, wij ons niet focussen op de rest van Zuid Amerika. Wij kijken een andere richting.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Natio Fans. Het is nu even een stille periode voor Natio, maar er zijn duizelingwekkende veranderingen op komst in het Zuid-Amerikaans voetbal, die hoe dan ook invloed zullen hebben op de positie van het Surinaamse voetbal in zijn geheel. De CONMEBOL heeft in de maand mei bekend gemaakt dat zij een andere formule gaan hanteren vanaf 2020. De bedoeling is om COPA AMERICA om de vier jaar te organiseren. In 2020 wil men de VS wederom de organisatie toe wijzen van dit prachtig toernooi. De Copa Centenario USA 2016 was van hoog niveau, zowel op voetbal, financieel en video-technisch gebied. De organisatie van de titelstrijd in 2023, die zou worden georganiseerd door Ecuador komt hierbij te vervallen. Echter, er is ook commentaar en tegenstand om de EURO landen toegang te geven tot de titelstrijd in 2019 in Brazilie. Trotse Zuid-Amerikanen zeggen dat COPA AMERICA eigenlijk iets moet zijn van alle landen uit de Amerikas, dus Noord en Zuid, Midden Amerika en de Caribbean. Enkele critici vragen zich af, wat de waarde dan zal zijn, als bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje het toernooi wint in 2019? Men voorspelt dan het einde Copa America. Maar waar staan wij op dit moment als Zuid-Amerikaans land? De SVB zegt geen middelen te hebben om naar een hoger niveau te streven. Het is daarom van belang dat de SVB minimaal twee perioden in een jaar gebruikt door toernooien te organiseren om de nodige middelen binnen te halen ter versterking van de kas. Introduceer een nieuw tijdperk, waar je internationale wedstrijden gaat spelen tegen de buurlanden. Bij deze nieuwe benadering ook sponsoren vragen om ondersteuning. Wij staan te ver weg van de buren. Wij hoeven nog niet tegen de A-teams van die landen te spelen. Wij zijn er nog niet ready voor. Begin met U15 en U17 selecties, zowel dames als heren, om te leren van de buren. Er zal zeker hulp komen, als je maar ergens begint. Het biedt onze jongeren ook de kans om een boterham te verdienen in de Zuid-Amerikaanse competities. De ervaring die wij zullen opdoen zal onze positie versterken in de regio. Wat wij ook zullen doen, wij blijven Zuid-Amerikanen, alhoewel het sommigen niets zegt. Eens zullen wij lid worden van de CONMEBOL, wanneer wij onze best hebben gedaan om ons zelf te ontwikkelen. Onze toekomst ligt hoe dan ook op dit prachtig continent, in een ver verleden ook genoemd Amexem. SU Is CONMEBOL, maar je zal eerst moeten erkennen dat je een Zuid-Amerikaan ben. SU GOES LATIN.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natio Fans. Terugkomend op de COPA AMERICA. Het zou het best in de toekomst wel kunnen veranderen in definitieve deelnames van de regio's Noord Amerika, Midden Amerika en de Carribean. Als de CONMEBOL dit toernooi voor de regio's definitief toegankelijk zou maken op basis van regiogebondenheid, dan is de meest gangbare lijn 2 afgevaardigden per regio, die het totaal op 16 deelnemers brengt. Indien gewenst, dan kunnen er kwalificaties worden opgezet voor de regio's, zodat werkelijk sterke teams zich plaatsen voor het oudste toernooi op de wereld. Het zal dan ook tijd worden om misschien de Copa Libertadores uit te breiden met deelname van de kampioenen van de regiolanden. SU heeft de toekomst, maar zal moeten durven naar buiten te komen, door met de buren in contact te treden. Zij zijn geen vijanden. SU moet naar LATIJNS Amerika kijken, of ze zal eenzaam achterblijven. SU MUST GO LATIN.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Oenasur,
  Het enige wat ik van het surinaams voetbal weet is wat ik zie en lees. Via ATV networks kan ik tegenwoordig live wedstrijden volgen via youtube.
  Wat mij het meest opvalt is de kwaliteit van de velden, het is bijna onmogelijk om een driehoekje te maken op het veld want de bal stuitert steeds op. Hierdoor staat de ontwikkeling van het Surinaamse voetbal sowieso stil.

  Verder vraag ik mij af of surinamers wel eens engels, spaans of duits voetbal op tv of via internet kijken want ik begrijp niet waar men de vergelijking vandaan haalt dat Suriname wel ff zal kwalificeren voor een toernooi of iets. Ik heb niet eens het idee dat er getrained wordt op spelsystemen of automatismen.

  Dus als een soort San Marino of Gibraltar tegen reuzen als brasil te spelen zie ik niet zitten en ik zou niet weten wat het voordeel ervan is.
  Ook zijn wedstrijden tegen deze toplanden veel duurder omdat je ook uitwedstrijden heb die gewoon duur zijn omdat het ver is. We spelen niet voor niets 10x per jaar tegen frans-guyana, dat ligt naast ons!
  Caribbean dat is ons niveau, zo zijn de bewoners van Suriname ook en zo is het land bestuurlijk ook ingedeeld.

  En wat als we vanaf nu bij de conmebol worden ingedeeld? Alsof we ineens top gaan spelen want brasil komt op bezoek, terwijl we de grootste moeite hebben om tegen trinidad een vuist te maken.

  Laten we gewoon bij A beginnen: een goed veld om op te kunnen spelen

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Curacao, alsnog proficiat! Hoevele SU bloed.
  En die Gold cup pakken jullie ook.

  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brada Laires. Ik heb hier nooit betoogd dat het om de A selectie gaat. Ik heb duidelijk gesproken over de verdere ontwikkeling U15 en U17 dames en heren en hoe het zou kunnen gaan, als je initiatief neemt. Ook heb ik niet geschreven dat het lidmaatschap van Conmebol aanstaande is. Dus ook de opmerking over spelen tegen Brazilie is mij onduidelijk. Ik heb gesproken over het in Suriname organiseren van minimaal 2 toernooien per seizoen. Er behoeft dus niet te worden gereisd. Als er jaarlijks bijvoorbeeld een 4 landen toernooi wordt georganiseerd voor U15-U17, dames en heren, waarbij er steevast 2 buren worden uitgenodigd, dan hebben 5 jaar nodig om tegen alle landen te spelen. Het wordt zeker een aansprekend toernooi waarbij de toeschouwers op af zullen
  komen. In die 5 jaren zullen we veel van hen leren. We moeten een continuerend repeterend systeem opzetten, al is het op kleine schaal. Als organisatie moet je iets herkenbaars hebben. Met de Conmebol hierover in overleg treden dat je zo een toernooi wil houden om kennis te maken, zal geen afwijzing krijgen. Columbia speelde vroeger ook in Concacaf verband en is toen ook ondersteund door de Conmebol. Het devies was leren en toepassen in Concacaf omgeving. Ook zij hadden tijd nodig. Waarom ik de U15/U17, dames en heren, in de schijnwerpers zet, is omdat het nog niet zeker is wanneer en er een betaalde competitie komt. Daarom moeten wij proberen onze jongeren de gelegenheid te bieden hun loopbaan ook in de omgeving professioneel te kunnen voortzetten. Het gaat mij om de jeugd. De jongeren zullen ook moeten leren en begrijpen dat zij ook in hun eigen toekomst moeten investeren, door buiten de cluburen om, te werken aan bijvoorbeeld een sterke conditie. Trouwens, we hebben recentelijk wel Trinidad verslagen. De avond die niemand had verwacht. Ach, misschien was het eenmalig, maar het is wel gebeurd, dankzij die toffe spits Ivanildo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Oenasur,
  daar gaat weer iemand met de vergelijking met Zuid-America.

  Stel dat 1% van je bevolking serieus is, dan heb je in Suriname (500k)niet veel mensen ten opzichte van een groot land als Colombia (40.000k). De vergelijking dat Suriname hetzelfde kan bereiken als Colombia via dezelfde weg klinkt dus erg als een grote fantasie. Want ik denk niet dat we voldoende jeugdigen gaan kunnen vinden die de juiste topsportmentaliteit hebben die we zoeken. Daar hebben we dus een grotere bevolking voor nodig.

  Een klein toernooi organiseren kost al erg veel tijd en (soms een beetje, soms erg veel) geld, gezien het aantal "bekende toernooien uit Suriname" lijkt me een toernooi opzetten via de weg die jij aangeeft al veel te moeilijk om te doen voor Surinamers; men heeft er weinig tot geen ervaring mee.
  En men zal voor top-faciliteiten moeten zorgen wil men het aantrekkelijk maken voor andere teams om hier naartoe te komen.

  De achterstand van 20 jaar in voetbalkwaliteit is nog wel bij te benen maar de 20 jaar achterstand qua faciliteiten gaat echt een probleem zorgen en is momenteel de bottleneck om verder te groeien.

  Voor de jeugd verder, in Holland waar ik woon heb je ook zat voetbalclubs die kapot-bestuurd worden. Echt erg veel. In Suriname gebeurt hetzelfde waarschijnlijk maar aangezien er weinig clubs zijn leidt dat tot het feit dat er bijna geen voetbalclub over is.
  Hier in Holland kan je zo overstappen naar een andere club in de buurt maar in Suriname zijn er minder clubs dus ff overstappen naar een andere club in de buurt is er niet bij. Dus de jeugd in Su zit helaas vaak een beetje vast in een cirkel.

  10 buurlanden klinkt heel goed, echter speelt Su de laatste jaren alleen tegen F-guyana. Ik zou niet weten waarom men nu ineens wel 10 verschillende tegenstanders kan vinden terwijl dat de afgelopen jaren kennelijk zo moeilijk was.
  5 Jaar de tijd om te leren is ook wel erg veel, aangezien onze buurlanden maar een kleine voorsprong op Su hebben. 2-3 keer in de keuken kijken bij Curacao zou al voldoende moeten zijn om te leren hiervan.

  Over Curacao gesproken: Ze spelen erg europees en kijk eens hoe ver men komt!Suriname heeft gewoon een dikke vette lijn met europa en wat doen we ermee? Juist ja, koppig zijn en denken dat we ons kunnen meten met de conmebol
  Pffftt... 15.000 nederlandse Antillianen (met het eiland zelf nog geen 200.000 mensen) ten opzichte van 350.000 nederlandse surinamers.
  Dit is gewoon puur koppigheid vind ik...

  Hey Oenasur, we houden deze site levend hoor! Box mati!

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees het 1 en ander, maar een kleine calculatie leert mij, Kwaliteit over kwantiteit!!
  U-20 duels tegen Noord Brasil was top. Naar mijn weten lag daar ook een deal voor. Mooi die intellect op deze zaait; Hallooo SVB, ben je wakker bakker?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Natio Fans. Ik wil samen met u kijken naar een opzet, die misschien het niveau kan opkrikken van de nationale voetbalclubs. Op dit moment is er maar 1 club in Suriname, die boven de rest uitstijgt, en dat is Inter Moengotapoe. Ik volg hun verrichtingen reeds 2 jaren intensief. De afgelopen 2 perioden heeft deze ploeg in het Caribbean Toernooi, steeds moeten afhaken op het tekort aan (doel)punten om de volgende ronde te halen. In het spoor van Inter volgen Leo Victor, Robin Hood, WBC, Transvaal, PapaTam en anderen. Inter zou in samenspraak met de SVB het initiatief kunnen nemen om een Guyana League Cup te organiseren, waarbij ook de bonden van Guyana en Frans Guyana erbij worden betrokken en de CFU/FIFA. De nrs 1 en 2 uit nationale competities van deze 3 landen krijgen toegang tot deze league. Elke ploeg doet een bijdrage van bijvoorbeeld $ 20.000 in de pot. Met eventuele sponsorbedragen wordt deze pot verhoogd tot $ 150.000. TV beelden worden commercieel afgehandeld. Dit in het kader versterking van de pot. Deze teams spelen dan een competitie op basis van uit en thuis wedstrijden en steeds op een vastgestelde avond. Dus een wedstrijd in Su, Guyana en Frans Guyana. In elk van deze landen wordt er dan op die vastgestelde dag een wedstrijd gespeeld. De winnaar van deze compa krijgt de totale pot. Deze compa kan dus worden uitgestrekt over het gehele seizoen. Een eigen Guyana League Cup betaald en gedragen door de Guyana's. SU MUST GO THE FUTURE. Creativiteit is altijd de toekomst geweest. Durven je eigen ding te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Suriname heeft roerige tijden gekend. Wat koning voetbal echter nodig heeft is, rust. Wij moeten ten alle tijden, de vrede bewaren. Vergeven zonder te vergeten. Narah.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-17 uitgeschakeld voor WK 2017
Suriname U-17 uitgeschakeld voor WK 2017
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2017/04/suriname-u-17-uitgeschakeld-voor-wk-2017.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2017/04/suriname-u-17-uitgeschakeld-voor-wk-2017.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content