maandag 6 maart 2017

Frans-Guyana U-15 wint tweede ontmoeting


De nationale U-15 voetbalselectie van Suriname heeft de tweede oefenwedstrijd tegen Frans-Guyana verloren. Waar Suriname op vrijdag in het Franklin Essed stadion nog met 3-1 won, ging de selectie zaterdag met 1-0 ten onder.

Trainer Johan Vorswijk van Suriname zegt dat men gekoze heeft om andere spelers de mogelijkheid te geven om een interlandwedstrijd te spelen. De trainer gaf de jongen van vrijdag rust en stelde een andere selectie zaterdag op, die meer bestond uit spelers van 12 en 13 jaar. Volgens de trainer zal ook gekozen worden uit deze jongens om eind dit jaar mee te doen aan de oefenwedstrijd in Frans-Guyana.

Over het spel is de trainer niet ontevreden. "De jongens hebben gepresteerd, maar je zag duidelijk dat het voor de meesten hun eerste interland wedstrijd was." Vorswijk houdt over het algemeen een tevreden gevoel over.

Trainer Henry-Claude Moges van Frans-Guyana had beloofd dat de jongens een veel beter tweede wedstrijd zouden spelen en dat hebben de jongens ook gedaan. De trainer zegt dat de eerste wedstrijd meer wennen was, want voor de meeste was het de eerste wedstrijd. Ook geeft de trainer aan dat de jongens zenuwachtig waren, wat ook invloed had op de wedstrijd.

Over de tweede wedstrijd was de oefenmeester heel tevreden en hij kijkt uit naar meerdere ontmoetingen tegen Suriname. Volgens de trainer is het een goede situatie voor jongens, om zo meer wedstrijden in hun benen te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games