zaterdag 18 februari 2017

Suriname U-17 wint internationaal toernooi


Suriname heeft het U-17 vierhoekstoernooi dat door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is georganiseerd, gewonnen door in de laatste wedstrijd 2-2 gelijk te spelen tegen FC Twente. Twente, die als derde eindigde, begon heel sterk aan de wedstrijd. Suriname had lange tijd moeite om in zijn spel te komen.

"De eerste helft hadden wij het moeilijk omdat er vermoeidheid was opgetreden bij de jongens die niet gewend zijn om binnen zo een korte tijd drie wedstrijden na elkaar af te werken. Wij hebben de eerste elf laten staan om te kijken hoe zij zouden reageren op hun herstel", zegt trainer Regillio Kolf van Suriname.

Het lukte Twente om de leiding te nemen. Een inzet spatte tegen de deklat uiteen en kwam terecht bij Hessel Oude Hengel die in de dertigste minuut middels een halve 'bycicleta' wist te scoren, 1 - 0. Suriname probeerde terug te komen, maar niets lukte, Twente speelde compact.

De tweede helft was halverwege aan de gang toen Suriname langszij kwam. Een vrije trap werd in de ruimte geplaatst en deze werd voorgezet. Cherinho Griffith scoorde in eigen doel met een sliding in de 69ste minuut; 1 - 1.

De vreugde aan Surinaamse zijde was van korte duur, negen minuten later stond Twente weer aan kop. Uit een voorzet wist Xlelol Terrigo in te schieten; 2 - 1. Het goed opgekomen publiek werd teneergeslagen door dit doelpunt. Leroy Letnom ontpopte zich als de reddende engel door in de tachtigste minuut een vrije trap fraai in te schieten.

Volgens Kolf is dit toernooi een goede voorbereiding op de laatste speelronde voor plaatsing voor het U-17 Wereldkampioenschap. Aan dit toernooi zullen elf landen deelnemen die verdeeld worden in twee poulen. Dit kwalificatietoernooi wordt over twee maanden in Panama gehouden. "De vechtlust van de jongens vind ik goed, wij moeten nog gaan sleutelen aan de conditie en balsnelheid", aldus Kolf.

"Voor ons is het toernooi heel goed. Drie wedstrijden kort na elkaar was zwaar, maar toch goed voor de jongens. Vooral met zo een temperatuur in een heel mooi land. In de eerste wedstrijden kwamen wij niet zo goed in ons spel, maar tegen Suriname is het wel gelukt", aldus trainer Jos Ulpee van Twente. Hij zegt dat Suriname heel veel talenten heeft. "Vooral individueel zijn ze heel gevaarlijk."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games