woensdag 8 februari 2017

Suriname U-17 in toernooi met Nederlandse clubs


"Wij gaan kijken of de jongens een treetje hoger voetbal aankunnen", zegt bondscoach Regillio Vroom van de nationale U-17 selectie van Suriname. De jeugdselectie speelt maandag een vierhoekstoernooi tegen de U-17 selecties van FC Utrecht, FC Twente en Curaçao. De oefenmeester zegt dat vooral de twee Nederlandse teams een niveau hoger spelen en ze hebben spelers die al in de richting van professioneel voetbal denken.

"Het zal zeker lastig worden tegen deze twee clubs." Daarom gaat de trainer de wedstrijden tegen deze twee verenigingen aftastend beginnen, om van daaruit het spelsysteem aan te passen. Vroom weet ook niet hoe de clubs spelen.

De andere tegenstander is zowel bekend bij de spelers als de technische staf. Curaçao heeft meerdere malen tegen Suriname gespeeld op dit niveau. Vroom geeft aan dat de voorselectie nog niet is teruggebracht naar een definitieve selectie. Er zak eerst een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen een combinatieteam van Leo Victor en Robinhood. Dan zal de bondscoach de eindselectie van 23 spelers bekend maken.

Na het toernooi zullen weer jongens worden uitgenodigd om de training bij te wonen, zodat zij een plaats kunnen bemachtigen voor de selectie die zal aantreden in de WK-kwalificatiewedstrijden. De nationale U-17 selectie gebruikt deze wedstrijden als voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi voor spelers onder de 17 jaar in de CONCACAF-regio. Suriname zit samen met Costa Rica, Canada, en Cuba in een groep. De wedstrijden zullen van 21 april tot en met 7 mei dit jaar gespeeld worden in Panama. Curaçao heeft ook de CONCACAF-ronde behaald en zit in een groep met gastland Panama, Honduras en Haïti.

3 opmerkingen:

 1. Verstandig bezig, ik hoop ook dat de coach met de anders coaches gaat praten en wat er van opsteekt.

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raj, familie en vrienden vragen als de wedstrijden van het U-17 toernooi live te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natio Fans. Net doorgekregen en gecheckt. De wedstrijden van het U-17 toernooi zijn te zien op ATV2 met stream naar internet. https://www.youtube.com/user/atvsuriname

  BeantwoordenVerwijderen

Games