dinsdag 10 januari 2017

Nationale selectie gaat op laag pitje door


De nationale voetbalselectie van Suriname zal op een laag pitje doorgaan. Dit geeft technisch directeur Ronald Kold van de Surinaamse Voetbalbond aan. Zo staan een paar projecten en een oefeninterland in het verschiet. Kolf zegt dat er een strategisch plan is en dat van daar uit gewerkt zal worden.

Hij geeft verder aan dat er tal van projecten zijn die gerealiseerd moeten worden, om te garanderen dat de nationale selectie steeds over de beste spelers beschikt. "Wij zijn in een vergevorderde fase om een project in te dienen bij de SVB om een U-23 landelijke competitie te organiseren. Zo zal vanuit de districten selecties gevormd worden. Ook de toppen hoofdklasse teams gaan U-23 selecties op de been brengen. Hieruit gaan wij de beste spelers kiezen om door te stromen naar de nationale selectie. Volgend jaar wordt het dan een U-22 landelijke competitie", zegt Kolf.

Verder heeft Suriname een uitnodiging gehad van Curaçao voor een oefeninterland. De SVB bekijkt alle overwegingen om in te gaan op het verzoek. Het is de bedoeling dat een nationale selectie gevormd zal worden met jonge spelers, die hard zullen moeten trainen. Kolf zegt dat in de twee wedstrijden op Trinidad & Tobago is gebleken dat conditie een belangrijke factor is. In de ontmoeting tegen het gastland die 120 minuten duurde waren een paar jongens helemaal op. "Als wij het niveau van de Midden-Amerikaanse landen willen halen, moeten wij geen angst hebben om hard te trainen. Wat je traint, dat krijg je in de wedstrijd", zegt Kolf tot slot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games