woensdag 16 november 2016

Gödeken gaf opdracht om niet aan te vallen


Roberto Gödeken, de bondscoach van Suriname, moest in de 1-0 verloren wedstrijd tegen Jamaica een keuze maken tussen de Caribbean Cup of voor de play-offs van de Gold Cup. De bondscoach koos uiteindelijk voor de play-offs van de Gold Cup.

Suriname speelde voor een deel van de eerste helft en de tweede helft met een man meer, maar Natio kon geen gebruik maken van de numerieke meerderheid.

De bondscoach pleegde in dit duel maar één wissel, waarbij Ivanildo Rozenblad werd ingebracht voor Galgyto Talea. Gödeken geeft aan dat als Suriname met meer dan een doelpunt zou verliezen, het zich niet zou plaatsen voor de play-offs van de Gold Cup. Hij nam daarom het risico niet om vol voor de aanval te gaan en een gelijkspel af te dwingen. Hij offerde zodoende een plaats in de volgende ronde van de Caribbean Cup.

Gödeken geeft toe dat Jamaica op een hoger niveau zit dan Suriname. Omdat de spelers moe waren, gaf hij de opdracht om niet aan te vallen aan zijn spelers. Hij zegt dat de Jamaicanen op alle fronten beter waren dan Suriname, dus hij vindt het een prestatie van zijn spelers, die het maar op 1-0 hebben gehouden.

Hij kijkt ook naar de gemiste kansen van Stefano Rijssel en Roxey Fer en zegt dat als deze twee kansen benut zouden worden, dan kon de wedstrijd anders zijn afgelopen. De technische staf en de spelers komen morgen bij elkaar om terug te blikken en te evalueren. Verder zla de technische staf het traject uitstippelen voor de play-offs van de Gold Cup.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games