woensdag 21 september 2016

Suriname U-17 door naar CONCACAF-toernooi


Suriname heeft ondanks het verlies tegen Cuba in U-17 CFU verband zich toch geplaatst voor Concacaf voetbal in maart 2017. In de laatste groepswedstrijd woensdagavond in poule B verloor Suriname met 2-1 van Cuba. Suriname eindigt evenals gastland Trinidad & Tobago in poule A op 3 punten. Door een beter doelsaldo, gaat Suriname als beste nummer 5 naar het Concacaf eindtoernooi.

In het Hasely Crawford Stadion in Port of Spain ging Suriname woensdagavond na een 1-1 ruststand met 1-2 ten onder tegen Cuba, dat al zijn drie wedstrijden in groep B won. Aanvaller Jenairo Eenig scoorde de enige treffer van Suriname. Ook in de vorige ontmoeting - 1-3 nederlaag tegen Curaçao had hij het net gevonden.

Cuba sluit de groepsfase af met negen punten. Curaçao eindigt na de 0-0 tegen Guadeloupe als tweede met vier punten en is ook aanwezig volgend jaar in Panama. Suriname wordt derde met drie punten en Guadeloupe vierde met één punt.

Natio speelde een nogal sterke wedstrijd. De nationale selectie kwam zelfs op voorsprong rond de 44e minuut: 1-0. Direct daarna ging het even mis. Bij het vieren van dit doelpunt, waarbij enkele spelers nog buiten het veld waren, liet de arbiter toe dat het spel werd hervat. Vanuit het middencirkel raasden de Cubanen richting het doel van Suriname en noteerden zij direct de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft was het ook zo een gelijk opgaande strijd totdat een misser vanwege een blessure optrad in de verdediging van Suriname. Hiervan maakten de Cubanen gretig gebruik: 2-1.

In deze groep speelden Curaçao en Guadeloupe gisteren gelijk (0-0). Guadeloupe verloor eerder met 2-0 van Suriname en Curaçao met 3-1 won van

In groep A waren de kaarten dinsdag al geschud in het Ato Boldon Stadion in Couva. Jamaica en Haïti wonnen en plaatsten zich voor de eindronde. Jamaica ging met 3-2 langs gastland Trinidad en Tobago, terwijl Haïti Bermuda met 5-0 overklaste. Beide winnaars eindigden met zeven punten, waarbij Haïti een doelsaldo had van +7 (7-0) en groepswinnaar werd en Jamaica met +5 (9-4) als runner-up. Trinidad en Tobago (5-7/-2) eindigde als derde met drie punten en Bermuda (4-14/-10) als laatste met nul punten.

Voor vrijdag staan twee duels op schema. Haïti neemt het op tegen Curaçao en daarna Cuba tegen Jamaica. De winnaars spelen zondag de finale, de verliezers strijden om de derde plek. Ongeacht het resultaat van deze duels zitten deze vier landen en Suriname volgend jaar in Panama. In de strijd om het U17 kampioenschap van de Concacaf treffen ze zwaargewichten als Panama, Canada, Mexico, de Verenigde Staten en drie Centraal-Amerikaanse landen.

De landen die verder strijden voor het CFU U-17 kampioenschap zijn: Jamaica en Haïti uit poule A en Curaçao en Cuba uit poule B. De delegatie van Suriname wordt binnen twee dagen terugverwacht.

1 opmerking:

  1. Voor het eerst dat van deze groep( Natio), een foto is geplaats door de CONCACAF! Kan je ook wat van zeggen!
    Narah.

    BeantwoordenVerwijderen

Games