vrijdag 23 september 2016

Suriname blameert zich tegen Robinhood


Er komt zondag geen droomfinale tussen de nationale voetbalselectie en landskampioen Inter Moengotapoe tijdens de eerste editie van de Stars Cup. Respectievelijk Nishan’ 42 en Robinhood waren vrijdagavond in de halvefinalepartijen hiervoor verantwoordelijk. Het duo zorgde geheel tegen de verwachtingen in voor verbazing in het André Kamperveenstadion.

De grootste verassing van de avond was ongetwijfeld de 3-1 zege van het jeugdige Robinhood tegen Natio. Niemand had in zijn of haar stoutste dromen deze uitslag zien aankomen.

Een goed gedrilde Binhood legde de zwakke plekken van het nationaal team echter compleet bloot. Bij rust stonden de rood-groenen al voor met 2-1. Gezien de frustraties die zich bij Natio ophoopten eindigde het nationale team de ontmoeting ook nog met tien man, nadat de ingevallen rechtervleugelverdediger Saverio Adenie na opzettelijk trappen, rood werd gekleurd. Natio-aanvoerder Gilberto Eind en diens partner in het centrum van de verdediging, Joël Baja, zouden deze avond snel willen vergeten. Het duo werd namelijk gedurende de hele avond geteisterd door Robinhood-aanvaller Ivanildo Rozenblad. De jeugdige aanvaller gaf de Natio-verdediging met zijn snelheid veel koppijn. Hij eindigde de ontmoeting dan ook verdiend met een hattrick.

Bondscoach Roberto Gödeken zei na afloop dat hij deze nederlaag niet als een schande ervaart. Naar zijn zeggen is het juist een goede leerles om zodoende scherper te worden voor de kwalificatiewedstrijden in de strijd om de Caribbean Cup de komende maand (5 oktober uit tegen Jamaica) en (8 oktober thuis tegen Guyana). Daarnaast meent de bondstrainer dat het nationale team zich in een voorbereidingsfase bevindt, waarbij er nog veel werk aan de winkel is. Vermeldenswaard is dat Robinhood het zonder enkele basisspelers moest doen die ook deel uitmaken van de nationale selectie.

In de andere ontmoeting was Nishan'42 duidelijk de betere partij. Inter Moengotapoe kon zonder haar spelers, die ook deel uitmaken van de nationale selectie, niet echt imponeren. Middels knap aanvallend spel liep Nishan uit naar een 3-0 voorsprong, alvorens Inter in blessuretijd een strafschop wist te verzilveren en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde. Zondag wordt eerst de ontmoeting tussen Natio en Inter Moengotapoe om de derde/vierde plaats afgewerkt. Hierna volgt de finale tussen Robinhood en Nishan'42.

De beelden van wedstrijd zijn in de onderstaande video te zien.1 opmerking:

  1. Dit is zo schandalig,ongeloofelijk!!!Zelfs van Robinhood kan Natio niet winnen!Moo van de dag!Ai baja,selecteer maar de spelers van Robinhood!Dan hebben we een beter nationaal Elftal!!!Wat een schande!!

    BeantwoordenVerwijderen

Games