maandag 19 september 2016

Natio met minimale score langs Jong Rambaan


De nationale selectie van Suriname heeft zijn eerste wedstrijd van de Stars Cup van Jong Rambaan gewonnen. De Stars Cup is een vriendschappelijk toernooi waaraan enkele topclubs van Suriname meedoen. De ruststand was 0-0 en Natio won uiteindelijk met 1-0. Door deze overwinning zit Natio al in de volgende ronde van dit toernooi.

De selectie zit in de voorbereidende fase voor de Caribbean Cup en bondscoach Roberto Gödeken vond het een goed moment om de selectie op de proef te stellen. Suriname komt op het Caribisch Kampioenschap in actie tegen Jamaica en Guyana. De bondscoach probeerde de spelers zo veel mogelijk speelminuten te gunnen, omdat zij al bijna twee maanden lang niet in actie zijn gekomen in een officiële wedstrijd. Hij is niet helemaal tevreden met het spelsysteem en beweert dat hij in de komende weken eraan zal werken.

De eerste helft was een saaie. Het spel werd overwegend op het middenveld gespeeld. Het regende van de verkeerde passes waardoor geen van de twee ploegen reële kansen kon creëren. Dat tot ergernis van het publiek, omdat zij ervan uitging dat de nationale selectie in staat moest zijn om makkelijk van Jong Rambaan te winnen.

Duidelijk was dat de ploeg uit Wanica niet onder deed voor de tegenstander. Natio speelde georganiseerd. In de eerste 25 minuten kwam de ploeg zeker drie keer dichtbij een doelpunt. Jelany Djemesi die pas in de selectie is gehaald, was bij geen van deze kansen trefzeker. Natio was duidelijk beter op de bal. De ogen waren gericht op de selectie, maar doeltreffend was zij niet in deze eerste speelhelft.

In de tweede helft zat de nationale ploeg ietwat beter aan de bal. Djemesi kreeg een voorzet. Hij stond vrij op rechts, maar zijn volley mislukte. De aanvalslinie van natio was benedenmaats. Ook de productie vanuit het middenveld liet te wensen over. Na ongeveer 25 minuten spelen in deze helft, bracht bondscoach Gödeken vier wissels in het spel onder wie Stefano Rijssel, Donegy Fer en Galgyto Talea. Opmerkelijk was de afwezigheid van Gregory Pokie.

Er kwam meer vaart in de aanval en kreeg de verdediging van Jong Rambaan met Jurmain van Dijk, het knap moeilijk. Een machtig genomen vrije trap van Stefano Rijssel haalde de stand uit evenwicht: 1-0. Natio herstelde zich goed en kwam beter uit de veren. Ploegen kwamen in deze strijd niet meer tot scoren.

Gödeken beweert dat hij al had verwacht dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Volgens hem maakte het gebrek aan wedstrijdritme dat het tempo aan hun kant zo laag was. Hij is daarom blij met deze wedstrijden, zodat zijn spelers alvast weer op niveau komen. De keuzeheer is ook van plan om in aanloop naar die wedstrijden in de Caribbean Cup een aantal oefenwedstrijden in te lassen. De bondscoach is wel blij met de verdediging. "Wij wilden zien hoe zij het individueel en collectief zouden doen en het is ons gelukt om de nul te houden", geeft hij aan.

De halve finales van de Stars Cup vindt vrijdag plaats. Zaterdag vindt eerst de troostfinale plaats en daarna de finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games