dinsdag 20 september 2016

Curaçao te sterk voor Suriname U-17


De tweede U17 WK-kwalificatiewedstrijd van Suriname is maandagavond in een deceptie geëindigd. De selectie van bondscoach Regillio Vroom kreeg met 1-3 klop van Curaçao in het Hasely Crawford Stadion in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

Aanvaller Jenairo Eenig scoorde het enige doelpunt voor Suriname in de eerste helft. Ook de goals van Curaçao vielen vóór de rust. Middenvelder Rivaldo Doorson kreeg de rode kaart in de tweede helft na tweemaal geel.

In de andere ontmoeting zegevierde Cuba met 6-0 over Guadeloupe, dat zaterdag met 2-0 was verslagen door Suriname. Door deze uitslagen gaat Cuba in groep B aan kop met zes punten. Curaçao (doelsaldo +1) en Suriname (doelsaldo 0) hebben elk drie punten, gevolgd door hekkensluiter Guadeloupe met nul punten.

Woensdag worden de laatste duels gespeeld. Suriname neemt het dan op tegen Cuba, terwijl Curaçao en Guadeloupe in de andere ontmoeting de degens kruisen.

In groep A, die zijn wedstrijden afwerkt in het Ato Boldon Stadion in Couva, Trinidad en Tobago gaat Jamaica aan kop met vier punten en een doelsaldo van +4. Haïti heeft ook vier punten, maar een doelsaldo van +2. Jamaica en Haïti speelden zondag 0-0 tegen elkaar.

Gastland Trinidad en Tobago won met 3-2 van Bermuda, dat tot aan de zeventigste minuut met 2-0 voorstond. Trinidad en Tobago heeft drie punten en een doelsaldo van -1, terwijl Bermuda zonder punten zit.

In deze groep worden dinsdag de laatste wedstrijden gespeeld. Haïti neemt het op tegen Bermuda, gevolgd door Trinidad en Tobgao tegen Jamaica.

De nummers één en twee van de twee poules en de beste nummer drie plaatsen zich voor de eindronde van de Concacaf, die van 21 april tot en met 7 mei 2017 wordt gehouden in Panama. Aan dat toernooi doen ook mee het gastland, Canada, Mexico, de Verenigde Staten en drie Centraal-Amerikaanse landen.

4 opmerkingen:

 1. Thuis was een makkie tegen 3 landen die niet kunnen voetballen. 9 punten behaald. Maar tegen CU was andere koek. Ruziezoeken en tegenstander opzoeken ipv de vrije ruimte. SU had Doorson als vechtersbaas opgesteld met 2 x geel en terecht ROOD. Slappe coachtrainer had hem in de rust moeten wisselen. Alle ballen op 1 persoon namelijk Hoever waar een sterke verdediger tegen werd gezet en tot slot een keeper op doel die geen reflexen heeft. Cuba gaat vandaag zeker winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan Door mi mang en we zouden ook winnen of gelijk spelen tegen Cuba als het niet was Door die stommiteit van de ref

   Verwijderen
 2. Volgens het reglement doorgaan met 1 gewonnen wedstrijd. Realistisch zal er hierna niks meer behaald worden hoe graag men dit ook zou willen. Tegen Curacao werd alles na 5 minuten in de 1e helft duidelijk. Positiespel is er niet. Zij (de spelers van SU) zoeken liever de tegenspeler op met vaak een overtreding of balverlies of denken dat zij tussen 3 tegenstanders voetbaltechnisch altijd zullen vrij kunnen wandelen. Uitslag spreekt voor zich SU 1 - Curacao 3. 1 Terechte vuurrode kaart voor Doorson die alleen maar uit was op vechten. Coach-trainer is ook niet de juiste man op de juiste plek. Doorgaan volgens het reglement betekent voor Suriname nog even lol gunnen. Genieten van jeugdspelers in het George Streepy Stadion waren en blijven toch absoluut geweldige voetbalsporttijden.

  BeantwoordenVerwijderen

Games