woensdag 31 augustus 2016

Surinaams elftal oefent tegen lokale clubs


De nationale selectie van Suriname zal meedoen aan de Stars Cup, een vriendschappelijk toernooi dat op 17, 18, 23 en 25 september gehouden zal worden, zegt bondscoach Roberto Gödeken. Aan dit toernooi doen behalve de nationale selectie ook landskampioen Inter Moengotapoe, bekerkampioen Robinhood, Leo Victor, Botopasie, Nishan'42, Deva Boys en Jong Rambaan mee.

De bondscoach zegt dat dit toernooi goed uitkomt voor de selectie, omdat deze zich nu voorbereid op de Caribbean Cup. "In dit vriendschappelijke toernooi kunnen we dan letten op onze fouten en proberen deze te corrigeren", zegt Gödeken. Hij zegt dat het voor de spelers een moeilijke periode is, omdat het nu vakantie is en de competitie van de Surinaamse Voetbalbond ligt nu stil.

Het is volgens Gödeken daarom moeilijk de spelers in topconditie te houden. De selectie traint wel vier dagen per week, maar de spelers hebben al ongeveer anderhalve maand geen officiële wedstrijden gespeeld. "Tijdens dit toernooi kunnen de spelers dan wedstrijdritme opdoen en we kunnen ook werken aan onze speelwijze." Gödeken hoopt op een competitief toernooi en dat de selectie getest wordt, maar hij hoopt dat geen van zijn spelers geblesseerd raakt.

OP 17 sepetember speelt Nishan'42 tegen Botopasie (wedstrijd 1) en hierna komen Inter Moengotapoe en Deva Boys tegen elkaar uit (wedstrijd 2). Op 18 september neemt Robinhood het op tegen Leo Victor (wedstrijd 3) en Jong Rambaan is de tegenstander van Natio (wedstrijd 4).

Op 23 september speelt de winnaar van wedstrijd 1 tegen de winnaar van wedstrijd 2 en de winnaar van 3 zal het opnemen tegen de winnaar van 4. Op 24 september zullen de winnaars van de vorige speeldag uitkomen voor het kampioenschap en de verliezers zullen strijden om de derde plek.

De wedstrijden zullen afgewerkt worden in het André Kamperveen stadion en op alle vier dagen zal de eerste wedstrijd aanvangen om 17:00 uur. Het entreegeld bedraagt SRD 10 per persoon voor dit toernooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games