Surinaams elftal in blessuretijd langs SVG

Suriname heeft zijn tweede wedstrijd in het kader van de Caribbean Cup 2016 vandaag in het André Kamperveen stadion met 2-1 gewonnen van St...


Suriname heeft zijn tweede wedstrijd in het kader van de Caribbean Cup 2016 vandaag in het André Kamperveen stadion met 2-1 gewonnen van St. Vincent & the Grenadines. Het was voor Suriname een zenuwslopende wedstrijd. De ruststand in deze ontmoeting was 0-0.

Het veld was drassig waardoor de spelkwaliteit beneden niveau was. Toch was Natio beter in het spel en was ook meer in de aanval. Stefano Rijssel gaf halverwege de eerste helft een zuivere assist aan Dimitrie Apai. Hij nam de bal verkeerd mee waardoor hij van dichtbij niet kon afronden. St. Vincent kwam meer met counteraanvallen die soms moeilijk te verdedigen waren. Natio bleef de betere ploeg in deze helft maar tot scoren kwam ze niet.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of bracht de paal redding voor St. Vincent, na een hachelijk moment voor de doelman. De eerste en beste kans van St. Vincent werd direct in een doelpunt omgezet. De verdediging van Suriname was aan het slabakken waardoor Myron Samuel met een keihard schot uithaalde naar het doel. Doelman Claidel Kohinor glipte even uit en het doelpunt was genoteerd.

Suriname zakte weg in het spel. Door vooral goed verdedigingswerk van de sluitposten Joël Baja, Gilberto Eind en Kohinor is erger voorkomen. Kort vóór einde maakte Suriname gelijk via de schoenen van Mitchell Kisoor. Hij kwam goed inlopen nadat Miquel Darson en Rijssel de verdediging van St. Vincent in de war gooide: 1-1. Net toen iedereen in het stadion dacht dat het spel was afgelopen en het publiek zich opmaakte voor de verlenging, sloeg Suriname toe. Er werd hard gestreden waar vooral Stefano Rijsel een groot aandeel in had. Hij gaf de steek assist aan Melvin Valies die genadeloos afrondde: 2-1.

Saverio Adeni, die in de basis begon viel al na een kwartier geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Miquel Darson. Na de rust kwam Valies op de plek van Dimitri Apai, terwijl Galgyto Talea als laatste Roxey Fer verving.

De kans is groot dat Suriname overgaat naar de derde ronde. Veel zal afhangen van de wedstrijden in de overige 4 poules. Slechts de poulewinnaars en de vier beste nummers 2 gaan over naar de volgende ronde waar Copa America-ganger Haïti, Trinidad & Tobago en Jamaica de opwachting maken.


De beelden van wedstrijd zijn in de onderstaande video te zien.COMMENTS

BLOGGER: 21
 1. Zyn er beelden want niemand geen enkele tv station denk k heeft geen moeite gemaakt om t live uit te zenden of is me tv kapot.wel gefeliciteerd natio als me berekening goed is en k hb egt berekend kunnen we deze tegenstanders krijgen:Jamaica,Haïti,Curaçao of Dominicaans Republiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijkbaar moet je hun huid volschelden voor te winnen.
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verlies in St. Kitts is te wijten aan een slechte als nationale selectie zeer slechte organisatie en djoegoedjoegoe in de voorbereiding. 15 man,dan weet je het al weken tevoren een internationaal event; St. Kitts lacht zich rot! Zelfs de Soc en de zwem en track en field spelen doen het gestructureerd en zijn op en top in pak gesneden; dat dwingt een ietsje respect. Kom je met een tjefu tjefu 15 man dan wil je wereldkampioen worden dan hoe dan?! je bent Rocky Balboa niet. Deze promotie kondreman is ons door de neus geboord. JAMMER &.. ZEER PIJNLIJK.
   Narah.

   Verwijderen
  2. Hoe kan het ook anders de FIFA bond is het beste voorbeeld NIET. Jangtekie (>
   Narah.

   Verwijderen
 3. Leuk hoor om met pijn en moeite vn svg te winnen. Maar wij kunnen beter. Zo stonden er gisteren ook 5 surinamers in het veld voor nederland tegen oostenrijk, dat is bijna de helft van alle spelers. Nl won met 2-0 door o.a. Een goal van wijnaldum. En wij strijden hier met amateurspelers tegen een land die niemand kent( met alle respect naar de boys die gestreden hebben).maar er moet echt iets gebeuren want ik weet zeker dat we van landen als trinidad en tobago echt heel hard zullen verliezen. Mensen wordt wakker!! We staan nu op nummer 190 op de fifa ranking, wij horen tot de top 10 SLECHTSTE LANDEN in de wereld. En toch zijn er mensen die vertrouwen hebben dat we ooit zo het wk halen.ik ben geen hater, mi lob mi kondre maar wil het beste ervoor. En 1 ding weet ik zeker, met amateurspelers doorgaan is niet het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Natio fans het is leuk voor ons Nationale elftal dat we ook wedstrijden om kunnen buigen naar een winst,het is voor ons allemaal duidelijk dat er wat moet gebeuren voetbalrij in Suriname het is zo jammer om te zien hoe bepaalde Caribies landen tot de top horen in de Concacaf zone 1Haiti is de armste eiland van regio de vraag is waar halen ze dat geld om oefen wedstrijden te spelen,ik kan dat niet begrijpen waarom het ons niet lukt om ook op de fifa datum ook mee te kunnen meten met de overige landen in de regio,2 dat plan van de SVB voert Curacao nu uit met Kluivert en ja hoor het is een lust om te kijken naar dat spel van Curacao niet met spelers die in de wereld top voetballen maar je kan het toegevoegde waarde van die spelers zien hoe belanrijk ze zijn.maar bij Suriname is het anders wij hebben meer jongens die overal in de wereldin verschillende competities voetballen zelf 3 celecties kunnen we op de been brengen met deze spellers,een jaar geleden hebben die jongens hun beredwilligheid getoond aan de Surinaamse regering dat ze graag voor Suriname willen uitkomen om Suriname hoger op de lader te laten staan,de bal licht nogsteeds bij de Surinaamse regering want wat moet de SVB nog doen om die hogepieten daar te overtuigen dat het de juiste beslissing zou zijn om onze Natio te versterken met spelers uit Pofcompetities maar de regering hoor je nooit meer wat zeggen over de dubbelle nationaliteit voor sporters die duscussie is dood gebloed daarom als we een wedstrijd wint vindt ik het knap van die amateurs dat ze van die andere landen die met spelers van overzee spelen, maar als wij daad werkelijk wat wil bereiken moet moet politiek Suriname het roer om gooien en en die jongens gunnen dat ze onde het vlag van Sur interland kunnen spelen voor onze Lobi Sranang. Power

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knappe prestatie van Natio maar feit is en blijft het niet benutten van de diaspora.
  Voor wat betreft dubbele nationaliteit deze zal niet alleen voor sporters buiten SU moeten gelden maar voor ALLE SURINAMERS die in het buitenland wonen en willen bijdragen aan HUN GEBOORTEGROND.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Laten we maar nu van deze overwinning genieten.Want straks als de Reggaeboyz of Socaboyz en of Creolboyz zich aandienen,is het toch echt afgelopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk overwinning maar.... er moet heel wat veranderen bij de svb!!! elke keer het geroep om diaspora spelers terwijl de organisatie voor geen meter klopt. Er gaat zoveel fout bij de svb dat ik me kan voorstellen dat sponsoren hun geld niet willen investeren in het nationale elftal. Ik zeg nog steeds seedorf de svb laten runnen en dan komt het zeker goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De schreeuw naar de CONMEBOL wordt naar te zien groter! donderdag-> Brazil- Haïti!(zal je denken?? 7-0, 8-0?), een graadmeter.
  Narah.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. !! Peru- Haïti, slechts 1-0!! Hoe professioneel moet dan Suriname? (ligt tussen de oren.)Ik vraag bij deze het Svb bestuur: Als je het niet aan kan, gie Graman pasie; gooi de knuppel in de hoenderhok, de handdoek zojewil, in de ring; Can't take it, get out the fu**&$#King kitchen.
   Narah.

   Verwijderen
  2. En je kan berekenen wat je wil, een kleine calculatie zegt mij gaat door st. kitts en st. vincent; reden waarom, st. vincent wint thuis waarschijnlijk van st. kitts met grotere cijfers; Komen alle 3 landen op 3 punt met st. vincent als groepswinnaar. Hoeven geeneens de onderlinge ontmoetingen te gelden, want Suriname blijft op een doelsaldo van -1; de 2 gescoord thuis worden eveneens opgeheven door die 1 van het bezoekende land. Rest st. Kitts wordt de nummer 2 ( en gaat waarschijnlijk ook niet door; want hun doelsaldo zal ook niet bijster zijn voor naar huis te schrijven. Dus vallen ze als beste nr. 2 ook buiten de boot.) Sorry maar we jammeren vrees ik nog ff verder; sorry kondremans, sorry Suriname, ik becommentarieer de Surinaamse drang al zonbeetje 8 jaar!! mi welli, mi ede weri.

   Narah.

   Verwijderen
  3. Het hok,, het hoenderhok. sorry!!

   Verwijderen
 9. Zoveel surinamers gezien bij het nederlands elftal en dan het thuisland dat speelt alsof ze voor het eerst een bal zien. Met pijn, moeite en veel geluk in de laatste minuut een overwinning op een eiland waarvan ik de naam nu al ben vergeten.

  Maar vertel de surinamers in Suriname maar eens dat ze de nederlanders nodig hebben, nou dan zijn ze beledigd.

  Blijf lekker beledigd met je waardeloos team, ik begin te denken dat surinaamse nederlanders maar een eigen land moeten beginnen ergens want geaccepteerd worden ze niet in hun 'thuisland suriname' en wat missen ze daar nu van?

  Suriname staat niet eens meer stil, ze gaan nu achteruit! Binnen 5 jaar is Suriname het slechtste voetballand ter wereld en ook het armste land ter wereld terwijl er wereldberoemde mensen uit suriname komen en suriname een warm hart toedragen, echter worden ze niet geaccepteert door het land zelf.

  De generatie bouterse/brunswijk zal bekend staan om het eigenwijze om zeep helpen van een prachtig land met veel potentie: Suriname
  Wat ze met het surinaams voetbal hebben gedaan is hetzelfde als een miljoen euro hebben en na een jaar iemand vragen om geld voor sigaretten.
  ZE ZIJN SLEEEEEEEEECHT BEZIG!!!!

  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 10. su heeft een doelsaldo van 0 hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is dus niet best! mi aks un pardon!

   Verwijderen
 11. St kitts wint met 1-0 van st vincent.
  Natio is tweede geworden. Knappe prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tangi st.Kitts. En nu?? Is het prematuur Natio te louteren??

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe staat het eigenlijk met de plannen voor de bouw van het nieuwe AK stadion,gaat dit nu door of niet en hoe staat het met de plannen om het voetbal te profesionaliseren?Of is alles weer in de ijskast gestopt?Want deze zaken zijn niet meer aan de orde gekomen en heb Krishnadath hierover ook niet meer gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Surinaams elftal in blessuretijd langs SVG
Surinaams elftal in blessuretijd langs SVG
https://4.bp.blogspot.com/-PKTWgysrbPM/V1NrvW4FOcI/AAAAAAAAMus/P96h2w1JZeQ40iywiZR0mSoq8gpiHbl3gCLcB/s1600/Suriname%252C%2BSt.%2BVincent%2B%2526%2Bthe%2BGrenadines%252C%2BLine-up%252C%2BCaribbean%2BCup%2B2016%252C%2B4%2Bjuni%2B2016.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-PKTWgysrbPM/V1NrvW4FOcI/AAAAAAAAMus/P96h2w1JZeQ40iywiZR0mSoq8gpiHbl3gCLcB/s72-c/Suriname%252C%2BSt.%2BVincent%2B%2526%2Bthe%2BGrenadines%252C%2BLine-up%252C%2BCaribbean%2BCup%2B2016%252C%2B4%2Bjuni%2B2016.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2016/06/surinaams-elftal-in-blessuretijd-langs.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2016/06/surinaams-elftal-in-blessuretijd-langs.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content