zaterdag 23 april 2016

Hasselbaink toch niet voor stage naar België


Jeugdinternational Gleofilo Hasselbaink (foto: rechts) zag een stage in België afketsen, maar weigert zijn droom om profvoetballer te worden op te geven. Het niet doorgaan van de stage bij KRC Genk wordt door enkelen in de schoenen geschoven van Greg Butler. Bronnen beweren dat de Jamaicaanse voetbalmakelaar bekendstaat als oplichter. “Dat is wat mensen zeggen, maar die ervaring heb ik niet met hem”, zegt Hasselbaink.

Eerder dit jaar was de jonge voetballer enthousiast over de stage bij KRC Genk, maar volgens hem duurde het te lang om zijn papieren in orde te maken. Vervolgens werd België in maart het doelwit van terroristische zelfmoordbomaanslagen, waarna de Belgische ambassade besloot alles voorlopig te cancelen, vertelt Hasselbaink . "Wat ik weet is dat mijn zaken door de Belgische ambassade zijn gecanceld. Wij hebben daarna de samenwerking met Butler stopgezet, omdat het allemaal te lang duurde. Maar van oplichter tori weet ik niets."

Ondanks de tegenslag gaat Hasselbaink nog steeds ervoor profvoetballer te worden. "Ik ben daarom niet teleurgesteld, want nu heb ik zoveel andere kansen", klinkt hij optimistisch. Volgens de jeugdinternational heeft een makelaar uit Europa contact gelegd met zijn ouders en die van Ayad Godliep. Geen van beiden spelers wil in dit stadium informatie vrijgeven, maar ze geven wel aan dat als alles volgens planning verloopt, zij over een paar maandjes wel hun beoogde proeftijd bij een Europese club hebben.

De twee aanvallers die bij Robinhood zijn opgeleid benadrukken dat hun ouders wel vertrouwen hebben in de nieuwe makelaar. "Wij hebben een schema gehad en dat gaan Ayad en ik volgen", zegt Hasselbaink. Godliep: "Wij trainen elke dag, behalve op de zondag, wel twee keer per dag."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games