vrijdag 18 maart 2016

Roberto Gödeken selecteert 20 spelers


Op 23 en 29 maart 2016 speelt de nationale senioren selectie van Suriname in het kader van de eerste ronde van de Caribbean Cup tegen Guadeloupe. De eerste wedstrijd op 23 maart wordt in Guadeloupe gespeeld en de return is op 29 maart in Suriname. Bondscoach Roberto Gödeken heeft 20 spelers geselecteerd om af te reizen naar het Franse eiland.

In deze poule was ook Saint-Martin ingedeeld, maar die hebben zich teruggetrokken. Zowel Suriname als Guadeloupe zijn geplaatst voor de tweede ronde. De overall winnaar van de wedstrijden is groepswinnaar.

De officials die zijn afgereisd naar Guadeloupe zijn: Robby Poetisie (delegatieleider), Ronald Kolf (technisch directeur), Roberto Gödeken (bondscoach), Werner Blackson (assistent-bondscoach), Humphrey Dundas (team manager), Antonius Nagelbloem (verzorger), Raymond Liefden (materiaalman) en Amar Ramadhin (bondsarts). De delegatie vertrekt op zondag 20 maart via Cayenne naar Guadeloupe.

Opvallende afwezige is aanvaller Migamba Antomoi van Botopasie. Antomoi is de topscorer in de Hoofdklasse. Hij zat wel in de voorselectie. Zo ook middenvelder Sorencio Juliaans, de man in vorm bij Voorwaarts.

Suriname en Guadeloupe hebben in het verleden twaalf wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De eerste was op 6 juni 1959 in Guadeloupe (3-3 eindstand) en de laatste was op 9 mei 1995 in Frans Guyana (Voorronde CFU) Suriname won toen met 2–1. Van 12 wedstrijden won Suriname 4, Guadeloupe 4 en 4 wedstrijden eindigden gelijk.

De 20 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe)
Claidel Kohinor (Robinhood)

verdedigers:
Saverio Adenie (Robinhood)
Joel Baja (Inter Moengotapoe)
Gilberto Eind (Nishan '42)
Guno Kwasie (Walking Boyz Company)
Chagamire Boldewijn (Voorwaarts)
Miquel Darson (SV Notch)

middenvelders:
Serginio Eduard (Inter Moengotapoe)
Evani Esperance (Botopasie)
Mitchell Kisoor (Robinhood)
Albert Nibte (Leo Victor)
Gregory Pokie (Inter Moengotapoe)
Galgyto Talea (SV Notch)

aanvallers:
Dimitrie Apai (W Connection) - Trinidad
Roxey Fer (Robinhood)
Romeo Kastiel (Inter Moengotapoe)
Jual Pengel (Voorwaarts)
Milton Pinas (SV Notch)
Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games