maandag 28 maart 2016

Onduidelijk of Suriname bij winst groep wint


Er is onduidelijkheid over de positionering van Suriname en Guadelope in de Caribbean Cup-kwalificatiereeks. Suriname verloor de uitwedstrijd tegen Guadeloupe na het nemen van strafschoppen (3-2), nadat ook na de verlenging de stand 0-0 bleef. Maar wat als de return van dinsdag ook na verlenging ook in 0-0 eindigt, wel of geen strafschoppen nemen? Hierover is volstrekt onduidelijkheid.

Vanwege terugtrekking van Saint-Martin waren Suriname en Guadeloupe, ongeacht de uitslag, al automatisch geplaatst voor de volgende ronde. Voor positionering in de volgende ronde moest echter uit de twee onderlinge wedstrijden wel een winnaar uit de bus komen. Maar hadden de strafschoppen dan niet pas genomen moeten worden nadat de returnwedstrijd een gelijkspel van 0-0 zou hebben opgeleverd?

De Surinaamse spelers waren in elk geval op de hoogte dat uit de twee wedstrijden tussen Suriname en Guadeloupe een winnaar uit de bus moest komen, vertelt bondscoach Roberto Gödeken. "De vraag die tijdens de meeting niet beantwoord kon worden is wat te doen als Suriname de returnwedstrijd dinsdag in het André Kamperveen stadion wint welk land als nummer één overgaat en op basis van welke criteria", aldus Gödeken.

Ashok Bainatsah, administrateur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), bevestigt dat in het wedstrijdreglement niet is bepaald dat als de wedstrijd onbeslist is geëindigd, deze verlengt wordt en bij gelijkblijvende omstandigheden strafschoppen worden genomen. Die bepaling bestond voorheen, maar volgens hem wordt die al enige tijd niet meer toegepast. Wel bevestigt de bondsofficial dat in feite Suriname en Guadeloupe al zijn geplaatst voor de volgende ronde door terugtrekking van Saint-Martin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games