vrijdag 4 maart 2016

Geen oefenwedstrijden meer voor Suriname


De nationale voetbalselectie van Suriname speelt geen oefeninterlands meer in aanloop naar de Caribbean Cup, eind van de maand. Aanvankelijk lag het in de bedoeling nog één vriendschappelijke interland af te werken. Trinidad & Tobago, Guyana of Frans-Guyana zouden daarvoor worden gepolst.

Technisch directeur Ronald Kolf van de Surinaamse Voetbalbond zegt dat daarvan is afgezien. "De clubs hebben aangegeven niet graag weer onderbrekingen te willen. Ze willen in alle rust de competitiewedstrijden afwerken", legt hij uit. Kolf gelooft niet dat het niet doorgaan van deze oefenpot het nationaal team kwaad zal doen. "De technische staf heeft een goede analyse gemaakt van de oefenwedstrijden tegen Guyana en Frans-Guyana en zal van hieruit de voorbereidingen voortzetten." Natio verloor de eerste oefeninterland op 21 februari in en tegen Guyana met 0-2 en zegevierde vier dagen later in en tegen Frans-Guyana met 3-2.

Intussen is besloten op een verantwoorde wijze de jongens op de Caribbean Cup voor te bereiden. Er wordt nu alleen op de dinsdag getraind en op donderdagavond worden er theoretische sessies afgewerkt, waarbij de speelwijze onder de loep wordt genomen. Naar zeggen van de technisch directeur zijn Obrendo Huiswoud, Joël Baja, Gregory Pokie, Stefano Rijssel, Romeo Kastiel en Serginho Eduards van landskampioen Inter Moengotapoe aan de selectie toegevoegd. Voor deze zes werd gekozen in samenspraak met de coach van Inter. De individuele prestaties tijdens het CFU-clubkampioenschap de afgelopen week zijn daarbij meegenomen.

1 opmerking:

Games