zondag 21 februari 2016

Suriname onder leiding van Werner Blackson


De seniorenvoetbalselectie speelt zondag een oefeninterland in Guyana en donderdag in Frans-Guyana. De Surinaamse selectie zal geleid worden door Werner Blackson (foto: midden). Interim-bondscoach Roberto Gödeken is namelijk vrijdagochtend met veteranenzaalvoetbalploeg SCSV Barka naar Medellín, Colombia vertrokken.

“Deze reis was allang gepland”, zegt hij. De trip heeft een tweeledig karakter. “Het gaat niet alleen om ontspanning met mijn vrienden. Ik ga ook drie dagen stage lopen bij Atlético Nacional, de landskampioen en gedeeld koploper in de hoogste voetbalcompetitie van Columbia”, zegt Gödeken.

De club neemt verder deel aan de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Uefa Champions League. De technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Ronald Kolf, zegt dat voordat de SVB overeenstemming had bereikt met Guyana en Frans-Guyana over de oefenwedstrijden Gödeken al een programma had aangeboden voor een korte stage in Colombia. Het had in de bedoeling gelegen om Siegfried 'Gusto' Rustenberg tijdelijk met de leiding van de selectie te belasten, maar dit gaat moeilijk, omdat hij ook bij landskampioen Inter Moengotapoe werkt. Die ploeg bereidt zich voor op deelname komende week aan het clubkampioenschap van de Caribische Voetbal Unie op Trinidad en Tobago.

De wedstrijden komende week in de buurlanden zijn deel van de voorbereiding van de nationale selectie op deelname aan de Caribbean Cup in maart. Suriname speelt op 26 maart uit tegen Saint-Martin en op de 29e thuis tegen Guadeloupe. "We zijn bezig met onze speelstijl, en gebruiken deze wedstrijden om te kijken hoe ver we zijn met de uitvoering." Volgens Kolf zal mogelijk ook een oefeninterland in Suriname worden gespeeld tegen Guyana en Frans-Guyana. Het lag in de bedoeling ook tegen Trinidad en Tobago te spelen, maar dat lijkt niet haalbaar. Natio vertrekt met achttien spelers naar onze buurlanden. "We zullen na terugkeer van Inter Moengotapoe uit Trinidad en Tobago, enkele van spelers van die club erbij halen", zegt Kolf.

4 opmerkingen:

  1. Al hoe de voorvereiding is geweest, of de bondscoach die is afgehaakt, we blijven positief... Zo gauw de rust of einstand binnen is heren, aub doorspelen naar onze voetbal liefhebbers.

    Balman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt minder dit, weer een andere interim lastminute door slechte communicatie. Hoe kunnen die jongens zich optimaal voorbereiden als er steeds een andere coach is? Als je kijkt wat er zich de laatste tijd bij Transvaal afspeelt zie je gewoon dat een goed organisatie wonderen verricht, hier kan de svb nog wat van leren

    BeantwoordenVerwijderen

Games