zondag 17 januari 2016

Suriname loot Guadeloupe en Saint-Martin


Suriname begint de eerste ronde van de Caribbean Cup 2016 tegen de Franse eilanden Guadeloupe en Saint-Martin. Gisteren werd in het Jolly Beach Resort & Spa in Antigua de loting verricht. De wedstrijden worden van 21 maart tot de 29ste gespeeld.

De eerste ronde bestaat uit zeven poules met ieder drie landen. De beste twee landen van iedere poule gaan door naar de tweede ronde. Voor de tweede ronde is St. Vincent & the Grenadines automatisch gekwalificeerd, omdat zij WK-kwalificatiewedstrijden moeten spelen. 15 landen zullen in de tweede ronde over vijf poules worden verdeeld, waarbij twee landen per poule door gaan naar de derde ronde. Voor de derde ronde zijn titelhouder Jamaica, Haïti en Trinidad & Tobago automatisch geplaatst. Uiteindelijk zullen vier landen de eindronde spelen.

Bij deze editie van het Caribisch kampioenschap wordt voor het eerst een puntensysteem gebruikt om te bepalen wie steeds in welke poule geplaatst wordt. Hierdoor zullen wedstrijden bij een gelijkspel verlengd worden en eventueel strafschoppen om een resultaat te forceren.

Suriname zal in de eerste ronde de strijd moeten aangaan met Saint-Martin om de tweede plaats. Guadeloupe is de favoriet om als groepswinnaar te eindigen. Zij kwalificeerden zich in het verleden meerdere malen voor de Gold Cup. Tijdens de Caribbean Cup 2014 werden de "Gwada Boys" echter wel vroegtijdig uitgeschakeld in de tweede ronde. Saint-Martin kenmerkt zich net als Suriname door het spelen van weinig interlands. Het deed bijvoorbeeld de vorige editie van de Carbibbean Cup niet mee. De laatste interland dateert van 16 augustus 2014 tegen British Virgin Islands (2-4 winst).

Bij verlies of winst op Guadeloupe en Saint-Martin heeft dit geen gevolgen voor de positie op de FIFA wereldranglijst, omdat beide eilanden niet aangesloten zijn bij de Wereldvoetbalbond.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb zojuist gelezen dat de natio een oefenwedstrijd tegen Guyana speelt wie is de bondscoach?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het surinaamse veldvoetbal is een lachertje. Zelf ben ik vorige maand in Suriname geweest en heb een training bekeken en het was van een belabberd niveau.
  Op de ouderwetse manier nog, is de focus op de techniek en die beheersen de surinamers als de besten. Echter is tegenwoordig het samenspel meer van belang en daar heeft niemand in Suriname kaas van gegeten. Ik kan dat zeggen want de wedstrijden van de nationale teams tonen dat aan. In Holland is juist de focus op techniek weg en zie daar het resultaat, geen EK
  Een simpele training als een rondo in verschillende vormen zou het Surinaamse voetbal al stukken verbeteren.

  Ik denk dat iedere nederlandse Surinamer, met de hollandse voetbalschool, die een voetbalteam in Su gaat trainen binnen een jaar het beste team uit zijn competitie heeft.

  Maar Surinamers zijn koppig en willen alles zelf doen ipv gewoon een idee te stelen uit Holland.
  En zie het resultaat. Ik vraag mij af of we wel 2e worden.

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen

Games