zaterdag 19 december 2015

Oud-bondscoach Edgardo Bone Baldi overleden


"Een eenvoudige man, die hield van zijn vak." Met deze woorden beschrijft oud-voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond Orosman Edgardo Bone Baldi. Deze voormalige bondscoach, die tussen 2003 en 2004 de leiding had over de nationale seniorenvoetbalselectie van Suriname, is op 12 december overleden op 71-jarige leeftijd.

Baldi was coach van hoofdklasser Royal '95 toen hij bondscoach werd van Suriname. "We hadden geen trainer voor de selectie en er zaten wedstrijden aan te komen. We hebben hem toen tijdelijk aangesteld", herinnert Giskus zich nog.

De eenvoud van de coach blijft hem bij. "We hebben de mogelijkheid voor hem geschapen om te verblijven op het Emile de la Fuente Sportcomplex. Het was een eenvoudige kamer, geen luxe hotel, want dat zouden we toen niet kunnen betalen, maar hij vond het niet erg. De kosten waren daardoor minder."

Baldi besloot in april 2004 op te stappen bij Royal '95 om zich volledig te concentreren op zijn taak als bondscoach. De SVB verlengde zijn contract dat in maart verstreek tot eind juni. Aan de periode-Baldi kwam eind 2004 uiteindelijk een einde. Op een persconferentie eind november 2004 zei Giskus toen niet helemaal tevreden te zijn met de prestaties van de nationale ploeg. Giskus wijst erop dat ten tijde van Bone Baldi de omstandigheden ook niet erg gunstig waren. Hij noemt onder meer het André Kamperveen Stadion, dat in verval was geraakt. Bovendien werd hij aangesteld na een aantal jaren stilstand.

Ook nadat hij was opgestapt als voorzitter van de SVB onderhield Giskus het contact met de Uruguayaan. "We hadden vaak mailcontact."

2 opmerkingen:

  1. svb kijken jullie uit naar een surinamer die in de League 1 in Engeland speelt bij Gillingham FC. Dit team is momenteel op de 2e plaats. Hij heet Dickenson Brennon en is 22 jaar jong. Samen met apai en Ryssel kunnen zij een goede voorhoede vormen.

    BeantwoordenVerwijderen

Games