vrijdag 2 oktober 2015

Voetbal wordt duurder door verhoogde kosten


"Het beoefenen van voetbal in het algemeen zal duurder worden". Dit stelt John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De grootste sportorganisatie van Suriname vierde donderdag haar 95-jarig bestaan. Het was een sober jubileumfeest met besturen van lidorganisaties, personeel, bestuurs- en commissieleden. Volgens de bondsvoorzitter zal door de enorme verhogingen van elektra en water en de inflatoire effecten hiervan, de SVB genoodzaakt zijn maatregelen te treffen.

De dienstverlening en voetbal in het algemeen zal volgens Krishnadath duurder worden. "De SVB zal genoodzaakt zijn diep te snijden in vergoedingen of in personeel dat in welk verband dan ook diensten verleent aan de SVB." Krishnadath had enige tijd terug reeds gevraagd om een exercitie te maken. Hij vroeg reeds toen al begrip aan de leden voor de voorstellen die binnenkort zullen volgen door de verhogingen.

De lidorganisaties staat haast hetzelfde te wachten, stelde de voorzitter, ongeacht of deze organisaties met vrijwilligers werken of niet. "De SVB zal over de hele linie de kosten verhalen, willen of niet, op de bonden, clubs, sporters." Krishnadath verwacht verder dat ook donoren en sponsors zullen afhaken of minder bijdragen dan voorheen.

De voortekenen hebben zich de vorige week reeds gemanifesteerd, stelt Krishnadath. De topsectie clubs Caravaan en Papatam moesten vanwege financiële problemen afhaken. Ronnie Brunswijk heeft het beheer van deze teams overgenomen en zij kunnen het komend competitiejaar weer meedoen.

1 opmerking:

  1. Heel langzaam de bestaande clubs eruit werken door strenge regeltjes hoge kosten en dan komen buitenlandse investeerders het voetbal hier overnemen(academies die niet in handen zijn van surinamers) omdat het bestuur van de svb onvoldoende verstand heeft van internationaal zakendoen.

    Waarom niet gewoon een soort "premier league" erboven maken? Dan behoud het surinaamse voetbal tenminste nog zijn historie.

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen

Games