zondag 9 augustus 2015

Zaalvoetbal valt officieel weer onder SVB


De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) is wederom toegetreden tot de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De SZVB zal invulling geven aan de sectie Futsal van de SVB en verkrijgt hiermee de toegang tot de Wereldvoetbalbond, FIFA. Het lidmaatschap geeft diverse mogelijkheden, zoals het spelen van internationale wedstrijden, het aanbieden van cursussen en trainingen en het versterken van de Futsal organisatie.

De samenwerking tussen de SVB/SZVB zal gestructureerd lopen. Door beide bonden zal een gezamenlijke commissie worden aangesteld, ambtshalve voorgezeten door een SVB-bestuurslid. In de statuten van de SVB is aangegeven dat alle commissies worden voorgezeten door een bestuurslid of een neutrale persoon. Het bestuur van de SZVB zal zich van zijn taken blijven kwijten over de organisatie van zaalvoetbal en andere daaraan gerelateerde activiteiten.

Een gezamenlijke commissie uit beide bonden heeft zich gebogen over de samenwerking. Hieruit is een overeenkomst voortgevloeid, dat is getekend door ondervoorzitter van de SVB, Dayasankar Mathoera en SZVB-voorzitter Kenneth Raghosing. Ook de status van zaalvoetbalspelers binnen de structuren van de SVB is besproken. Jeugdspelers tot 15 jaar hebben de vrijheid om in beide competities vrijelijk uit te komen. Amateurspelers boven 15 jaar moeten afspraken maken binnen hun eigen clubs om toestemming te krijgen om in beide competities deel te kunnen nemen. Bij profspelers wordt op basis van het gesloten contract de besluiten genomen door de individuele verenigingen.

De FIFA Futsal World Cup is het meest interessante toernooi voor de voetballers. De volgende editie van dit landentoernooi wordt in 2016 gespeeld in Colombia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games