Suriname uitgeschakeld voor WK 2018 in Rusland

De WK-droom van Suriname voor 2018, is nu reeds voorbij. Suriname is in de tweede ronde in eigen huis uitgeschakeld door Nicaragua. In een ...


De WK-droom van Suriname voor 2018, is nu reeds voorbij. Suriname is in de tweede ronde in eigen huis uitgeschakeld door Nicaragua. In een uitverkocht André Kamperveen stadion heeft Natio de wedstrijd vandaag met 3-1 verloren. Beide ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op. Onder het toeziend oog van president Desi Bouterse en diverse ministers begon Suriname nog wel goed, met een vroege treffer van Roxey Fer, maar vervolgens ging het mis.

Het was hard knokken op een drassig veld. In de eerste helft werd vooral met lange ballen de aanval opgezocht. Met nog geen drie minuten in de ontmoeting kwam Suriname op een 1-0 voorsprong. Fer werd diep aangespeeld en nam de bal goed mee. Hij verschalkte de doelman van Nicaragua. Luis Copete van Nicaragua raakte met een goed genomen vrije trap de deklat. Door een verkeerde afwerking in de verdediging door Jurmen Vallei, ging de bal op het doel af. Doelman Obrendo Huiswoud was reeds verslagen, waardoor een aanvaller van Nicaragua makkelijk van dichtbij kon inkoppen: 1-1.

Suriname startte fris in de tweede helft. Een overtreding op de rand van het strafschopgebied bracht Nicaragua op voorsprong. Een goed genomen vrije trap door Manuel Rosas belandde in de 51e minuut achter doelman Huiswoud. Suriname gaf de hoop niet op en had toch het beste deel van het spel in handen. Nicaragua kreeg veel ruimte in de aanval waardoor het op sommige momenten het onstuimig werd voor het doel van Suriname.

Met enkele minuten te gaan in deze strijd moest Suriname met 10 man verder. Doelpuntenmaker Fer keek tegen zijn tweede gele kaart aan. Suriname kreeg in blessuretijd nog een doelpunt tegen zich. Carlos Chavarria die goed werd aangespeeld, haalde flink uit 3-1.

COMMENTS

BLOGGER: 33
 1. Slechte vertoning, weinig samenspel. Ook de wissels waren bar slecht. Je kan niet 2 verdedigers vervangen en dan verwachten dat je geen ballen gaat tegen krijgen?? Nu blijkt dat n buitenlandse trainer die 1week per maand komt, niet werkt, nooit zal werken en slechts n sprookje is voor t SVB bestuur en overige voetbalbonzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De trainer leek in de 2de helft totaal afwezig! Wat zijn de coach zijn ervaringen op trainers nivo? Of zijn wij slechts de springplank voor Gorre?? Er moet n grondige evaluate komen,,, de tekortkomingen waren schijnbaar, er is in principe geen verschil in vergelijking met voorgaande Sur. Coaches.. de staf was alleen buitenlanders! Godeken werd bedankt he.... mooi resultaat nu!

  Ba suku, ba feni, ba tjari..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er behoeft geen enkele grondige evaluatie plaats te vinden. Iedereen kent het probleem al jaren!

   Verwijderen
 3. Sur. Spelers zouden de oefenwedstrijd in Ned tegen Curacao goed kunnen gebruikn.. Maar ja, de Ned. diaspora spelers moesten oefenen.. waarvoor?? Moestn z ook internationaal n wedstrijd spelen? Van Guyana winnen moest alles met schijn oppoetsen, die oefenwedstrijd vorige maand, maar is fiestie prodo..
  Media geil was de trainer en zn staf.. daarmee bereikn we niets! Ook was men ondanks men wist dat dubbele nationaliteit niet lukt, toch nog steeds dagelijks t accent aan t verleggen daarmee.. daarmee was Gorre bezig van t voren een eventueel slecht resultaat alvast te verbloemen en excuses te zoeken,,,, spijkers op laag water.
  Voorzitter Krisnadath, wat zeg je nu???! Wat is je next step?
  Betaal Lekker Gorre door, en zn maanetjes en zoek n andere sur.trainer om je 3weken uit de slurry te halen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onterecht en oneerlijk om Gorre en zijn staf iets te verwijten. Zelfs de beste trainers of coaches zouden geen goed resultaat halen met dit spelersmateriaal. Hij moest positief blijven en dat uitstralen naar zijn spelers.Hij heeft zijn best gedaan tegen beter weten in. Zoek de schuld bij de politici. Kansloze missie om op deze voet verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Louis van Gaal zou het met dit soort low quality eveneens niet gehaald hebben.Aan de trainers ligt het niet,Gorre is een uitstekende trainer.We hebben het weer eens te danken aan de politiek en het is nu maar te hopen dat ze nu eindelijk eens wakker zijn geworden.Ze waren immers daar zelf aanwezig bij die wedstrijd!

   Verwijderen
 5. Zien jullie niet dat Nicaragua was te verslaan??? Er word te laat met trainen voor n toernooi begonnen. Ook waren sommige posities niet met de juiste spelers bezet, Talea, Apai moesten gewoon eerder Erin. Righters was onzichtbaar! Waarom werd hij Erin gelaten? Nicaragua heeft ons te schande gezet, want zo geweldig zijn z niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onterecht dat het team en spelers zo worden aangepakt, weer eens die minderwaardigheidscomplex. De spirit zat er goed in heb je dat gemist, ben je ziende Blind; heb verschrikkelijk genoot van dit team, groots en verassend nog aan toe; SOSO LOBI. Wat moet aan gewerkt word is, mandekking; kort, strak en integraal houden; terstond in vliegen; No mek sma drai drai. Lobi ®

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een trainer is net zo goed als zijn materiaal. Dean Gorre kan van deze amateurs geen profs maken die zich ff gaan plaatsen voor Rusland. Denk eens na mensen. Zonder inbreng van prof spelers uit het buitenland komen wij niet verder dan alleen Guyana en Frans Guyana. Je kan je niet meer meten met een Trinidad en Jamaica. Die zij nu mijlen ver verwijdert van Su. Het ligt nu aan de politiek. En aub stop met het gezeik richting de staf en spelers. Ze kunnen gewoon niet beter. Zelf Louis van Gaal zou ook met dit team van Nicaragua verliezen. Simpel zat.
  Gorre Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zulke domme reakties... van Gaal, blablabla.. waarom moest er dan een buitenlandse coach als er alleen Sur spelers waren dan? Er zijn goede successen geboekt met Sur. Trainers en zelfde type spelers. Nicaragua is niet sterker dan Cuba, Antigua etc..
  De hele staf was uit buitenland, plus als n trainer uit buitenland word aangesteld no problem.. Maar slechts n week in t land zijn, elke maand, dat is gewoon absurd en belachelijk.
  Laat men nagaan Welke andere Landen dat gebeurt,, success met jullie onderzoek.
  SVB kan liever investeren in de jeugd en projecten schrijvn en vooral de interne competitie aan de kwaliteit v de spelers op boosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw reactie slaat op niets . Je kent geen voetbal zo te zien. En een analyse maken is jou ding helemaal niet. Je moet eens vergelijken wat de positieve ontwikkelingen zijn met de voorgaande coaches en voor men loopt begint men eerst te kruipen! Stop dat als eerst in je bovenkamer.

   Verwijderen
 9. Wat is Gorre zijn CV als coach?? Wanna know!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gorre heft zijn trainingsdiploma in Engeland benaahld. Wat gelijk is aan het nederlandse. Dus Gorre kan gewoon een BVO trainen in Nederland en Engeland. Dus onze Dean heeft wel kijk op het spelletje. Wij als Surinamers zijn gauw geneigd mekaar de grond in te boren. Maar we moeten ook realistisch blijven. Dit is een start van een project wat navolging moet hebben. Geduld is een schone zaak. Trinidad en Jamaica hebben het WK gehaald ook met buitenlandse coaches. Omdat die simpelweg een betere kijk en spelopvatting hebben dan de lokale coaches. Die trainen op een professionele manier vergeleken met de amateur trainers (met alle respect) uit Su

   Verwijderen
  2. Diniiiiiii ; ®

   Verwijderen
  3. nee de coaches van jamaica en trinidad hebben het wk gehaald dmv buitenlandse spelers!! jongens die voetballen in de engelse first division en second division en een paar uit de Premier League...dus zonder profs kan je 100 jr trainen en oefenen maar dat heeft geen zin...we waren kansloos tegen Nica laat staan tegen team uit de 3de ronde of 4 de ronde en dan heb je nog de finale ronden met USA en Mexico of Costa Rica ????!!! pffff...hou op is een KANSLOZE missie!! WE MOETEN MET DE PROFS VOETBALLERS WERKEN DOMBO'S!!!

   Verwijderen
 10. Het is een proces brada.Gorre no mang kies tigri nanga anoe.. thnx D.Gorre we gaan door brada

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Natio Fans, we zijn in 2018 er niet bij, maar we moeten verder met deze coach en de ervaringen die zijn opgedaan. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan. Er komen binnenkort weer aansprekende toernooien. Met Natio moet een serie oefen-interlands worden afgewerkt om routine te krijgen. Ook de U-teams moeten geregeld oefeninterlands afwerken. Iedereen is teleurgesteld, maar ik weet dat jullie allemaal LIEFDE hebben voor NATIO, hoe verschillend we ook op situaties reageren. Tegen de tijd dat de profs erbij komen, dan kunnen we bijvoorbeeld proberen Caraibisch Kampioen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maar OenaSur, we kunnen met dit elftal 1100 oefen wedstrijden spelen maar zoals we met jongens spelen die amateurs zijn gaan we nooit en te nimmer naar een wk ...we redden niet eens de 2de ronde te overleven!!! deze jongens hebben hun best gedaan en inzet getoond maar ze kunnen simpelweg niet beter omdat ze moeten fulltime werken ipv trainen omdat ze niet betaald zijn dus hoe getalenteerd deze groep ook is ze gaan het ALTIJD afleggen tegen de landen met prof spelers,...dus de enige oplossing is de prof van Europa!! of we wel of niet kwalificeren ....we maken dan 90 procent meer kans dan als we dat niet doen...dus laten we een vuist maken en de straat op gaan en protesteren!!!

   Verwijderen
 12. Thnx brada OennaSur we moeten verder met Dean en groep

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeker weten!!!!! Power Dean!!!!!!!!!!!!Don't give up

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waarschijnlijk ben ik niet de enige, maar ik merk dat er samensmeltingen zijn bij alle mensen die PRO-dit bestuur en PRO-Gorre zijn.
  Hopelijk zijn er niet 1 of 2 individuen die allerlei text en dergelijke neerpennen vanuit dezelfde stoel.
  Laat dit een eerlijke website zijn die open staat voor constructieve feedback en ook voor opbouwende kritiek.

  Als er wordt gevraagd wat Gorre zijn CV is wil het niet zeggen wat en waar heft hij gestuurd qua voetbal, maar waar heft hij zijn werkervaring opgedaan voordat hij bij Natio terechtkwam...
  Waar heft hij allemaal getraind en gecoached etc.

  Ook de suggesties om ipv een buitenlandse coach, liever de eerste komende maanden investeren in de basis, jeugd, projecten etc moet serieus overwogen worden.

  Want vroeg of laat als de coach aanblijft, maar n aantal van jullie heeft zoveel opmerkingen omtrent een selectie zonder buitenlandse spelers van Sur. origine. Eerlijk moet we zijn en weten dat we niet steeds met smoesjes moeten komen, en sowieso weten we dat politiek gezien dat van buitelandse nationaliteit nog lang, heel lang kan duren volgens de Ned.wet.

  Een nuchter denkende Surinamer / voetbal liefhebber.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het heeft niks met de nederlandse wet te maken,...dan had Dean Gorre allang hier een evrzoek ingediend het heeft met de bekrompenheid te maken van de Surinaamse regering,...in Nederland lopen er 40 verschillende nationaliten rond in de nederlandse eredivisie, de enige die dat niet hebben zijn de Surinaamse! dus daar heeft het mee te maken!! anders had nederlandse wet ook de andere nationaliteiten geboycot!! maar dat kan JUIST NIET volgens de Nederlandse grondwet, is een ieder virj om meerdere nationaliteiten te bezitten!! dus aub ga niet weer typisch creols doen en dat is de vinger wijzen naar een ander....tjoerie..!!

   Verwijderen
  2. en dat is racistisch, stereotypisch en vies(cynisch).
   ! skeeraai.......

   Verwijderen
 15. Dean laat maar lullen we zijn trots op je dat je voor je geboorteland hebt gekozen,,dit is pas het beging,,,,,big up

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Surinamers die niet kritisch zijn, gaan voor short term succes!
  Als al die Ned Surinamers (dubbel Nat) opa's zijn gewordn, Moetn we dan pas aan d jeugd van Su denken?? Come on,, nu is de hoogste tijd. Al ga je voor WK 2022 pas, maar men moet bij de Basis beginnen..
  Aub alleen Kenners van voetbal moeten reageren,, geen gozers die slecht ongemotiveerd Slappe meningn ventileren zonder goede argumentatie..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da we kar politiek neng tu!! san psa......

   Verwijderen
 17. Allemaal gelul met dubb nationaliteit..
  Men moet aan de basis beginnen.. jeugdvoetbal, scholenvoetbal, alle teams verplichtn om een U-7 tot een U-20 afdeling op na te houden..

  Dat is pas toekomstperspectief, als die randvoorwaarden in place zijn kan men n buitenlandse coach zoeken,
  Men moet nuchter blijven en inzien dat planning en sponsors zoeken beter van toepassing is..
  Dean geniet maar van de kou, maar j hoef nie terug komende tijd mi boi.....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dean heeft mijn zegen . Hij heeft zonder meer getoond dat er meer uit deze jongens te halen . Mentaal moeten ze wel nog eve sterker worden en zo zijn er meerdere zaken die ze kunnen verbeteren. Bal-aanname, beheersing en meer kalmte zeker ook nog meer communiceren. Ik moet zeggen ik heb natio in geen tijden zo zien vechten om te winnen. Dean zei op sccn nog dat hij iets in fer heeft gezien toen hem werd gevraagd waarom een eerste klasse speler. Het is immer deze zpeler geweest die heeft gescoord voor suriname. Dus als hij meerdere spelers ziet die er iets van kunnen bakken zullen ze aan bod komen . Nu moeten we na deze teleurstelling wel verder en harder werken. Alles erin gooien dat nodig is o.a: oefenwedstrijden tegen grootere voetballanden, prof-competitie, dubbele nationaliteit, voetbalschool kortom alles dat bijdraagt moet worden gedaan.

  Opbouwen is wat er gedaan moet worden en niet steeds afbreken om opnieuw te beginnen. Zo word nergens aan gebouwd ook je moeders huis niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Natio Fans, ik wil graag uitleggen wat ik reeds geruime tijd probeer duidelijk te maken inzake NATIO. Met de opmerking dat wij verder moeten de coach en de opgedane ervaringen, heb ik helemaal geen plaatsing voor een wk in gedachte. Ik weet dat het amateurs zijn met al hun tekortkomingen, maar het voetbalspel van een nationale ploeg, of het profs of amateurs zijn, heeft continuering nodig tot het plafond wat haalbaar is met het materiaal. De ervaringen om op een bepaalde hoogte te komen, mag niemand worden ontnomen. Om je te plaatsen voor een evenement als een WK, weet ik dat er profs bij moeten. Alleen al op basis van hun inzet gun ik deze amateurploeg een verdere ontwikkeling. Tot het moment dat het paspoort is geregeld, en dit moet serieus en geen gehaaste zaak zijn, moeten we verder met deze jongens. Ik denk niet dat zij die een andere mening zijn toegedaan, bedoelen dat er helemaal geen internationale contacten meer mogen zijn, omdat de amateurs niet goed genoeg zijn om ons te vertegenwoordigen? Voor wat het hun waard was hebben ze gevochten om ons ook blij te maken. Op die dag waren ze voor mij profs, allen al vanwege de moed. En als je als amateur je tranen de vrije loopt haalt, na zo een opgave, dan buig ik mijn hoofd voor de coach en zijn team. Over twee jaar, wanneer we reeds een tijd spelen met de profs en de resultaten zijn goed, dan zal er tegen ons worden gezegd: "Jullie horen thuis op een wk". Maar dan zullen we deze momenten misschien niet eens meer in gedachten hebben. De SVB moet een serie internationale contacten opzetten, ook voor de U sectie, om die al vast te laten wennen aan tegenstand. Daarom nu niet afbreken, wat met veel moeite en inzet is ontstaan, maar continueren en concentreren op de jeugd door ze iets aan te bieden. De SVB moet ook maar eens gaan denken aan de opzet van een jaarlijks sterk internationaal toernooi voor de selecties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. maar OenSur wie wil nou oefen tegen een team dat 150ste staat op de wereld ranglijst...??? niemand doet dat ...alleen andere teams van dit nivo?? hoe wil je groeien dan?? jamaica doet mee met de copa america ...daar hadden wij moeten staan!! of wil je iedere jaar dat domme ABCS (wie bedenkt zo een naam in godnaam) spelen???!! waar geen hond naar kijkt in Suriname laat staan in de rest van de wereld!!! we moeten groeien en niet klein blijven denken , want wij hebben nou eenmaal materiaal dat we naar het wk kunnen gaan alleen worden ze geboycot door hun eigen soortgenoten.??!!! weetje OenaSur wanneer Su een keer een wk haalt met de profs dan denk je van "shit hadden we dit maar eerder gedaan"..ook de U moet bestaan uit profs en gecombineerd met lokale spelers...als Su een wk haalt dan krijgt het miljoen dollar wat ten goede kan gaan naar de spelers en bestuur en de voetbal clubs van Su!! top clubs uit Europa of subtoppers uit Europa gaan voetbal scholen openen in Su en tegenstanders komen dan ons uitdagen !! wat wil je nog meer...of willen jullie daar in Su...lekker tijdens een wk weer kraken voor Brazil...als een stel zieligers..!! in Bra denken ze"welk land gaat nou voor een ander land kraken ...ipv je eigen laten sturen naar een wk...denkje dat een turk gaat kraken voor italie of griekenland...nooit!!

   Verwijderen
 20. Jawel..gewoon doorgaan. Abra 50 jarie wi e fanga tigri nanga anoe. Wan dei foe Sabaku...wan dei foe tjontjon. Onze tijd komt nog wel. Maar je moet ze wel de tijd gunnen...Rome is ook niet in één dag gebouwd!
  En zoals jullie weten..de weg naar Rome is lang! Zelfs met het vliegtuig! :-) Power to Natio!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname uitgeschakeld voor WK 2018 in Rusland
Suriname uitgeschakeld voor WK 2018 in Rusland
http://4.bp.blogspot.com/-pk_th83lL10/VYCXQLLcXKI/AAAAAAAAFtc/dm0rYM5ZETg/s1600/Suriname%252C%2BNicaragua%252C%2BFIFA%2BWorld%2BCup%2B2018%252C%2BQualifier%252C%2B16%2Bjuni%2B2015.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-pk_th83lL10/VYCXQLLcXKI/AAAAAAAAFtc/dm0rYM5ZETg/s72-c/Suriname%252C%2BNicaragua%252C%2BFIFA%2BWorld%2BCup%2B2018%252C%2BQualifier%252C%2B16%2Bjuni%2B2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2015/06/suriname-uitgeschakeld-voor-wk-2018-in.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2015/06/suriname-uitgeschakeld-voor-wk-2018-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content