Veel nieuwe namen bij officieuze selectie

Suriname neemt het woensdagavond in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nicaragua (begin juni) in een officieuze interland in ...


Suriname neemt het woensdagavond in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Nicaragua (begin juni) in een officieuze interland in Almere op tegen Curaçao. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in het stadion van Almere City FC tussen het Curaçao van bondscoach Patrick Kluivert en de Surinaamse selectie (foto) die onder leiding staat van Dean Gorré.

Curaçao was in de eerste kwalificatieronde in de lange weg naar het WK van 2018 in Rusland beter dan Montserrat. Tegen het nietige eiland werd met 2-1 gewonnen en 2-2 gelijkgespeeld. Op 10 en 14 juni is Cuba de volgende horde voor de Antillianen. Het elftal van Patrick Kluivert begint met een thuiswedstrijd. Tijdens die tweekamp beschikt Kluivert weer over een aantal nieuwe krachten, die hij nu aan het werk kan zien tijdens deze interland.

Suriname mocht de eerste kwalificatieronde overslaan vanwege een hogere positie op de FIFA wereldranglijst. Echter het elftal dat woensdag in actie komt, is niet representatief voor het elftal dat de WK-kwalificatieduels zal spelen. De spelers zijn van Surinaamse afkomst, maar hebben geen Surinaams paspoort en zijn dus formeel niet speelgerechtigd. De wedstrijd staat dan ook in het teken van het project om dubbele paspoorten mogelijk te maken.

De 18 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdediger:
Gino Coutinho (Excelsior);
Rodney Ubbergen (FC Oss).

verdedigers:
Mitchell Burgzorg (-);
Milano Koenders (Heracles Almelo);
Donovan Slijngard (SC Cambuur);
Calvin Mac-intosch (SC Cambuur);
Dione Malone (ADO Den Haag);
Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag).

middenvelders:
Roland Alberg (ADO Den Haag);
Lorenzo Davids (Randers FC, Denemarken);
Mitchell Donald (Mordovia Saransk, Rusland);
Evander Sno (-).

aanvallers:
Danzell Gravenberch (-);
Nigel Hasselbaink (PAE Veria, Griekenland);
Mikhail Rosheuvel (SC Cambuur);
Mitchell Schet (ADO Den Haag);
Sidney Schmeltz (Petrojet FC, Egypte);
Genaro Snijders (FC Oss).

Wedstrijdinformatie
Datum: woensdag 20 mei 2015
Stadion: Almere City FC (Competitieweg 20, 1318 EA Almere)
Kaartverkoop online: Hier voor €12,50 (volwassenen) en €7,50 (jeugd t/m 12 jaar)
Kaartverkoop stadion: Vanaf 17:30 voor €15,00 (volwassenen) en €7,50 (jeugd t/m 12 jaar)
Aftrap: 19:00

COMMENTS

BLOGGER: 16
 1. Goede selectie! Dit is echt wel een groep waar je het wk mee kan halen. Ik mis alleen de naam van Misidjan. Sommige spelees zijn nog jong en zie ik nog naar een betre ritclub gaan. Daarom die paspoort kwestie snel afhandelen dan hebben we met spelers als Alberg, Malone en Mac-intosh spelers die straks misschien wel bij een topclub. Kijk maar naar het geval Chery hij wilde ook voor Suriname spelen. Als alles al geregeld was dan hadden we nu een speler in onze selectie die tot 1 van de beste in de eredivisie behoort en van het niveau NL elftal is Als deze spelers geen paspoort krijgen zie ik ze in de toekomst een uitnodiging krijgen van Oranje krijgen. Alberg word de opvolger van Chery bij FC Groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we gaan winnen hoop dat we snel dubbele paspoorten inzetten hebben we nog strakkere team

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt die wedstrijd live uitgezonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas weer verloren :( Op deze manier gaat het nog een lastig verhaal worden om de surinaamse bevolking te overtuigen. De huidige selectie heeft het abcs toernooi gewonnen en de oefenpot tegen guyana .... ik blijf hopen op een goed einde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is inderdaad wederom een zeer bittere pil,maar ook hier weer is het enig zins verklaarbaar waarom Natio/Suriprofs niet heeft kunnen winnen.Dean Gorre heeft met dit team net zoals toen met z'n vorige selectie tegen WConnection maar 1 dag de tijd gehad om met die jongens te trainen.Je kan niet in 1 dag tijd een wonderteam opbouwen,daarvoor zijn er meer oefeninterland wedstrijden nodig en bovendien was ook duidelijk te zien dat Surinaamse spelers helemaal nog niet goed op elkaar ingespeeld waren wat geresulteerd heeft in een wat rommelig spel aan Surinaamse zijde.Patrick Kluivert is bovendien ook al langer bezig geweest met z'n elftal en hebben ze al 2 kwalificatie wedstrijden achter de rug.Dus eigenlijk verbaast het me niet dat Kluivert met z;n team gewonnen heeft,hij is een goeie strateeg en een wereldvoetballer van formaat,laten we dat niet vergeten.

  Desondanks vond ik Suriname wel de wat betere team,meer balbezit,alleen was het allemaal rommelig maar ja,als je nauwelijks de tijd hebt om met deze jongens te oefenen,dan kan je ook geen wonderen verwachten,dat was immers precies hetzelfde verhaal toen tegen WConnection.

  Ik ben hoe dan ook trots op Gorre dat hij z'n uiterste best heeft gedaan,hij heeft met de lokale Boys van Guyana weten te winnen en tja,met de Suriprofs heeft hij gewoon meer tijd en oefeninterlands nodig.Dus hopelijk wordt dat ding van die dubbele nationaliteit snel geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natio Fans, we moeten eerlijk bekennen dat deze wedstrijd helemaal geen aansluiting heeft op de komende tweeslag met Nicaragua. Het had een aanvulling kunnen zijn, indien minimaal 4 lokale jongens deze sessie hadden meegemaakt. Immers in december waren ze erbij. Ze hadden niet eens hoeven te spelen, maar dit meemaken was al een vorm van teaching & experience. Om reden ons onbekend is het niet zo geweest. Met pas 1 oefen-interland achter de rug is dit geen goede setting. Alles moet op dit moment wijken voor het lokale team. Dan komt ook nog Puerto Rico om de hoek kijken. Binnen een maand zullen we weten waar we staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat Suriname er gewoon bij is in 2018. Ik ga er vanuit dat er met de lokale spelers van Nigaracua word gewonen en dat daarna het wetvoorstel word aangenomen.

   Verwijderen
 7. ik ben helemaal eens metje hoor oenasur het kan gewoon niet mang suriname mag alles dean gorre doet zijn eigen ding he hij laat een selectie hier achter voor robertoG roberto traint die spelers hier in suriname en gorre maak zijn selectie bekent zonder dat roberto Geudeken het weet kan tog niet inplaats hij de beste jongens neemt de namen als Talea alijne deze spelers zijn van notch naldo kwasie een banetti voor mij moeten deze spelers gewoon erbij gehaalt worden en rijssel is weer fit hoe staat het met rijssel,spelen we geen oefenwedstrijd meer was guyana de laatste om tegen nicaraqua te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch lichtelijk teleurgesteld door het verlies. Het doel om de Surinaamse regering te overtuigen gaat moeizaam. Ik begrijp het wel (weinig voorbereiding etc.), maar doen ze dat in Suriname wel? Er zullen vast wel regeringsleden zijn die dit soort uitglijders aangrijpen, om het bewuste wet af te keuren. Ik zou het jammer vinden.

  Het lijkt alsof onze jongens dachten dat het een walkover zou worden tegen Curacao. Pas toen we achter stonden, zagen we een gretig elftal. Die mentaliteit moet veranderd worden. Vanaf het begin vol er tegenaan.

  Desondanks blijft ik ze steunen en hoop ik op een goede afloop. Maar er moet meer overtuiging getoond worden en absoluut geen onderschatting.

  Rinaldo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees dat er plaatselijke spelers bij de selectie van het team met de profs gevoegd moeten worden. Indien het enkel als stagiaire is om sfeer te proeven ben ik het meteen eens. Maar om mee te doen met de BIG BOYS gaat mij te ver en is een station te ver. Indien onze local boys zo goed waren dan haddemn ze niet meer in Suriname gespeeld en waren ALLANG ergens als prof gecontracteerd. Maar als je enkel hier de wedstrijden bekijkt en de rest op de tv volgt dan kan het gebeuren dat je je op het profniveau verkijkt en denkt dat het hetzelfde piki piki pley niveau is van het voetbal in Suriname. En dat bedoel ik niet disrespectvol maar de waarheid is keihard en waar wij niet aan voorbij mogen gaan.
  Over het team dat in Almere gespeeld heeft moeten wij niet te zwaar aan tillen aangezien du moment de dubbele nationaliteit aangenomen wordt zullen er veel meer en veel betere spelers zich aanmelden die nu nog de kat uit de boom kijken omdat er heel veel onduidelijkheid bestaat hoe het geregeld is omtrent de geldigheid van die wet ivm het verlies van de Nederlandse nationaliteit. Indien dat geen probleem meer zal zijn zullen wij ABSOLUUT ZEKER een veel beter team dan die van Curaçao op de been kunnen brengen en dat weet Kluivert maar vooral Gorré heel goed. Daarom is hij ook positief op dit moment. Zonder die dubbele nationaliteit kunnen wij meteen de tent weer sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik het zo mag typeren,op sommige momenten zag ik een soort van "Nederland - Duitsland" achtige wedstrijd waarbij je zag dat Curacao zeer strak en gedisciplineerd speelde en Suriname eigenlijk te lang aan het aftasten was.Op een gegeven moment kent de tegenstander je zwakheden en maken dan daar gretig gebruik van.Inderdaad pas toen ze achter de feiten aan liepen,begonnen ze pas aan het eind met een armada aan felle aanvallen.Als ze al vanaf het begin af aan zo hadden gespeeld,hadden we mogelijk een andere uitslag gehad.Maar goed,we hebben gezien dat de potentie er zeker wel is,het is alleen jammer dat we het elke keer moeten doen met "voorlopige" elftallen die als gevolg door die paspoorten kwestie geen vaste opbouw hebben en dat maakt het voor Dean Gorre erg moeilijk om een vaste lijn er in te krijgen.En dan zitten we ook met het feit dat dergelijke wedstrijden niet officieel erkent worden door de FIFA als gevolg van de dubbele nationaliteiten kwestie wat maakt dat vele clubs hun spelers niet willen afstaan en iedereen weet dat we veel zwaardere kaliber voetballers hebben.Kluivert heeft dat probleem niet waardoor het voor hem makkelijk is om steeds vaste spelers op te stellen en waar nodig bij te stellen.We zijn misschien wat teleurgesteld,ook ik,maar ik besef ook dat deze wedstrijd eigenlijk een ongelijke match was waarbij Patrick kluivert alle tools had om een goed werkend team op te zetten met vaste spelers terwijl Dean Gorre die mogelijkheid helemaal niet heeft (of nog niet heeft).Het zou dan ook niet eerlijk zijn als de Surinaamse regering dit aangrijpt om het hele project te torpederen.Ze moeten die jongens wel de kans geven!En het is ook jammer dat er geen lokale spelers bij waren,die jongens verdienen ook de kans,des te meer omdat Nicaragua wacht en met maar 1 oefeninterland laatst tegen Guyana is veel te weinig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is het de bedoeling dat die wetswijziging al komt voor de wedstrijd met Nigargua? Het lijk er op net of Dean Gorre meer weet en zich nergens druk om maakt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is een verhaal van ene Jozeff die terugkwam om zijn volk in bange dagen bij- te- staan; zo moet jullie dit geheel zien! Hoe dan ook maan dag den 25ste:
  SURINAME allavasie POWRRR, LOBI!! NARAH.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb de wedstrijd niet gezien maar de uitslag is zeker niet slecht. Een elftal van spelers die gewoon van de straat geplukt worden en 1 training samen kunnen oefenen heeft het niet slecht gedaan tegen de professionals van curacao die een bondscoach hebben die de wereldbeker heeft gewonnen.

  Wat Dean Gorre doet is in ieder geval ervoor zorgen DAT er gevoetbald wordt door het nationale elftal van Suriname. Welke spelers maakt niet uit!! Want Su speelde hiervoor zelden iets. Elke keer een wedstrijd tegen guyana omdat het dichtbij is slaat nergens op. Plus de tegenstander komt steeds met een verzwakt elftal opdagen.
  Al komen er nog 10 van dit soort wedstrijdjes, officieel of niet, het gevoel van het hebben van een nationaal elftal zal bij iedereen groeien.

  Dat er geen lokale spelers meegaan is dus daarom ook logisch. Plus het is een onofficiele wedstrijd waarbij er reiskosten door de svb gemaakt meoten worden. Nu kan de svb "goedkoop een interland spelen". Ook voor de spelers in europa is het goedkoper en makkelijker om te regelen.

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak me zorgen om de wedstrijd tegen Nigaragua zijn de lokale spelers wel goed genoeg om ons wl droom levend te houden

   Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Veel nieuwe namen bij officieuze selectie
Veel nieuwe namen bij officieuze selectie
http://1.bp.blogspot.com/-f8S1IgIf-S8/VVuzyyssY7I/AAAAAAAAFmY/xLBOE_KwqgM/s1600/Suriname%252C%2BCuracao%252C%2BSelectie%252C%2BTraining%252C%2B19%2Bmei%2B2015.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-f8S1IgIf-S8/VVuzyyssY7I/AAAAAAAAFmY/xLBOE_KwqgM/s72-c/Suriname%252C%2BCuracao%252C%2BSelectie%252C%2BTraining%252C%2B19%2Bmei%2B2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2015/05/veel-nieuwe-namen-bij-officieuze.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2015/05/veel-nieuwe-namen-bij-officieuze.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content