donderdag 21 mei 2015

Royston Drenthe wil ook voor Suriname spelen


Bondscoach Dean Gorré (foto: links) is in Suriname bezig aan een bijzonder project. Hij wil het voetbal in het land een boost geven door zich met het nationale elftal te plaatsen voor het WK in 2018. Gorré heeft een lange lijst van spelers op het oog voor de selectie, maar is daarbij zeer afhankelijk van de politiek in Suriname.

Spelers van Surinaamse origine kunnen nu namelijk niet uitkomen voor het Surinaams voetbalelftal, omdat ze moeilijk aan een Surinaams paspoort kunnen komen. De verkiezingen op 25 mei kunnen leiden tot de gewenste wetswijziging door de regering.

Mocht de regel worden aangepast, dan kan het snel gaan met de selectie, denkt Gorré. Waar de namen van Ryan Babel en Urby Emanuelson al genoemd werden heeft de bondscoach nog wel een rijtje opties: "Ryan Donk, Dwight Tiendalli, Marvin Emnes, Kenji Gorré, Kelvin Leerdam en ook Tjaronn Chery wilde graag, maar die is nu opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Al die jongens hebben aangegeven te willen spelen en hebben nu al onderling contact. Royston Drenthe belt me ook steeds ’trainer, vergeet me niet’. Als het lukt met die paspoorten dan krijg ik die groep absoluut bij elkaar."

Bij het duel met Curaçao woensdagavond stonden er vooral veel spelers uit de eredivisie op het veld. Gino Coutinho van Excelsior verdedigde het doel en stond net als onder andere Milano Koenders (Heracles Almelo), Gianni Zuiverloon, Dione Malone en Roland Alberg (ADO Den Haag) in de basis.

Op 8 en 16 juni speelt Suriname de kwalificatiewedstrijden tegen Nicaragua. "Als we dan doorgaan, wil je niet weten wat er gebeurt, dan wordt het een gekkenhuis." Gorré kijkt echter verder dan de WK-kwalificatie: "We zijn er niet alleen voor het nationale elftal, maar ook om structuur in het Surinaamse voetbal aan te brengen. We willen een zodanig sterke opleiding creëren dat de spelers uit Suriname zelf ook goed genoeg zijn voor het nationale elftal."

3 opmerkingen:

  1. Die dubbele nationaliteit had al lang geregeld moeten zijn de eerste kwalificatie wedstrijd is al volgende week

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Laten we KIJKEN wat gaat gebeuren; Hoe zal het VOETBAL Suriname vergaan??
    String in de bil no e teri moro.....! Suriname congratz!!
    NARAH.

    BeantwoordenVerwijderen

Games