Krishnadath reageert op aantijgingen Menzo

De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath (foto), heeft in een persbericht gereageerd op Stanley Menzo en de besc...


De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath (foto), heeft in een persbericht gereageerd op Stanley Menzo en de beschuldigingen dat de SVB geld zou hebben verduisterd. Menzo heeft in de media aangegeven nooit te zijn gevraagd om de nationale selectie van Suriname te trainen.

Vanwege onderhandelingen van de SVB met een fortune 500 company over de bouw van een "nieuw stadion", heeft Krishnadath nu tijd kunnen vinden om op de aantijgingen te reageren. "Laat me direct corrigeren, een "nieuw André Kamperveen stadion", om niet beschuldigd te worden van het willen wegmaken van de goede man zijn naam en verdiensten. Zo werkt men eenmaal heb ik intussen geleerd. De besprekingen die vijf dagen in beslag namen lieten het mij niet toe om op de op mij gerichte aantijgingen van de heer Stanley Menzo en Marlon Schoonhoven in te gaan", aldus de voorzitter.

Krishnadath wil allereerst uitleggen hoe Menzo in het kader van dit verhaal in beeld is gekomen. "Wel nu dat is als volgt. Door de SVB is aan de KNVB gevraagd om een speciale cursus voor de topsectie coaches te draaien. Een verzoek dat voortkwam uit de evaluatie die de SVB in september 2014 had met de coaches. Door mij is aan de KNVB toen uitdrukkelijk gevraagd om dhr. Menzo als trainer op te nemen in de door de KNVB te verzorgen "Coach cursus (Refresher) Coaches Hoogste klassen". De achterliggende reden waarom ik hierom gevraagd heb is omdat ik face-to-face enige zaken met dhr. Menzo wou bespreken."

In het gesprek met Menzo kwam diverse zaken aan de orde. "Aan de orde kwamen onze behoefte aan een bondscoach, de SVB te helpen om de verschillende neuzen met voetbal initiatieven die er in Nederland zijn te bundelen en in een richting doen kijken en in verband met ons project dubbele nationaliteit, waarbij ik hem vroeg ik om te helpen bij een registratie van profvoetballers met een Surinaamse achtergrond. In al deze gevallen ben ik door hem verwezen naar de KNVB. Aanwezig bij dit gesprek dat mid oktober plaatsvond ten kantore van de SVB, waren het bestuurslid Bilkerdijk en ex-SVB directeur Gordon van Sichem, welke laatste de essentie van dit gesprek vastlegde. Laat dhr. Menzo dat maar eens ontkennen."

De voorzitter verteld dat in Nederland Steven Dijksteel van de Wooter Academy, met permissie van de SVB, Menzo persoonlijk heeft benaderd om o.a. als coach voor het Natio team te fungeren. "Het gevraagde en de enerzijds afwijzende reactie, waarbij Steven Dijksteel door Menzo met het verzoek naar de KNVB is verwezen, is niet alleen mij bekend, maar ook aan anderen betrokken bij het project. Laat dhr. Menzo dat maar eens ontkennen."

"Als laatste wil ik verwijzen naar een nieuwsbrief van dhr. Menzo waarmee hij eind oktober of november uitkwam en ook in de plaatselijke kranten gepubliceerd is. Daarin verwijst hij naar een gesprek welke met mij in oktober moet hebben plaatsgevonden om vervolgens in de dezelfde alinea in zijn artikel met een hele bocht via een aanhaling van Henk ten Cate ons (de SVB) te verwijzen met onze verzoeken naar de Suriprofs en de structuren van de KNVB waarbinnen de Suriprofs functioneren. Laat dhr. Menzo dat maar eens ontkennen."

"Ik wil niet de woorden van Menzo gebruiken door hem voor leugenaar uit te maken, maar er is wel degelijk sprake van een Menzo die een selectief geheugen heeft als het op deze zaak aankomt", meent Krishnadath.

Marlon Schoonhoven
Voor wat betreft de reactie van de door de SVB aangestelde event manager dhr. Schoonhoven en zijn verklaringen over een niet verantwoord bedrag van SRD 30.000 wil de voorzitter kort zijn. "Kort na de wedstrijd heeft de SVB-penningmeester in een genotuleerde bestuursvergadering de balans opgemaakt van de tot dan door de event manager verstrekte verantwoording en maakte de opmerking dat er nog op de kop af SRD 29.770 (de beruchte 30.000) verantwoord moest worden. Er is maar een persoon aan wie wij als SVB om die verantwoording gevraagd hebben en dat is de event manager en niemand anders, dit ongeacht of hij het werk tegen betaling of "onbetaald" deed."

"In diverse sessies met o.a. de penningmeester heeft de event manager Schoonhoven op misschien een SRD 2.000 na het volledige bedrag verantwoord. Wij als bestuur hebben daarmee genoegen genomen. (Sommigen hadden gratis kaarten gekregen, anderen hadden uiteindelijk niet betaald voor hun kaartje, etc.) Deze uitleg over hoe het gerucht over een verdwenen SRD 30.000 vermoedelijk is ontstaan, is ook in min of meer dezelfde bewoordingen aan de bewuste ALV uitgelegd."

De penningmeester heeft dhr. Schoonhoven uitgenodigd om naar het bandje van die vergadering te komen luisteren waarin Krishnadath aan de ALV uitleg geef over de vermoedelijke herkomst van de aantijging en insinuatie, die overgenomen zijn door QN sports en het sportprogramma van dhr. D. Romeo. "Dhr. Schoonhoven heeft na het bandje beluisterd te hebben aan mijn penningmeester aangegeven dat hij naar dhr. D. Romeo zou gaan en vragen om te mogen corrigereen. Mijn reactie was dat zie ik niet gebeuren of hij (de event manager) het nou daadwerkelijk durft of niet. In de SVB hebben leden overigens het instrument van een verificatie commissie en een accountant die beide aangewezen zijn door de ledenvergadering om vermeende malversaties na te trekken. Op dit stuk is de SVB echt geen bacovenwinkel."

Journalisten
"Tenslotte wil ik wijzen op de gebrekkige journalistieke ethiek die door diverse journalisten geëtaleerd is. Een norm waarbij hoor en wederhoor een normaal gebeuren is, maar in deze kwestie geheel overboord is gegooid, of dat sound bits die goed uitkomen voor het doel van de betreffende journalist ten gehore worden gegeven. Ik ben in ieder geval blij dat ten minste een journalist die ik naar aanleiding van zijn schrijven aanraadde om goed te luisteren naar zijn eigen bandje over wat ik gezegd heb op de ALV de volgende dag drie van zijn uitgebrachte artikelen corrigeerde. Het zij zo we moeten er mee leren te leven dat niet een ieder hiertoe bereidt is."

COMMENTS

BLOGGER: 14
 1. Die vz heeft nu pas gereageerd. Alleen maar terugkrabbelen.. hij is leugenaar. Lezen jullie maar dagblad Suriname waarin de journalist bevestigd dat hij door kriesnadath misbruikt om tegen Menzo te schrijven. Die journalist zegt t zelf. Laat Kriwnadath t ontkennen?. Deze man is een jarenlanr relatie met Suriprofs die kapot aan t maken. Waarom laten we als voetbalnatie ons voetbal kapot maken door een man die nauwlijks 2 jaar in de vowtballerij zit. Weet hij niet heel veel van de projecten door de KnVb en de Suriprofs is gesponsord? Daarom was deze man ook opgedonderd bij de worstelfederatie. Eigenbelang! Leden wordt wakker en reken af met al deze gasten. Menzo heeft Su niet nodig om verder te gaan, de liefde die hij koesterd voor Su, maakt dat hij zonder een eigenbelang dit land samen met zijn organisatie te blijven helpen. Waarom wil deze stomme vz van de svb hem op deze manier schaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die liegende voorzitter reageert na 10 dagen middels een ingezondenstuk.. en weer om nieuwe leugens te vertellen. Wat een walgelijk figuur.
  Deze vz maakt t voetbal kapot, laat hij ontkennen, hij heeft geen verstand van voetbal, laat hij t ontkennen, hij gaat voor eigenbelang laat ie ontkennen, suriprofs heeft naar wat k laatst hoorde meer dan 1.7 mljn euro aan projecten uitgevoerd in Suriname, laat de kriesnadath t ontkennen..
  leden deze man vannde svb kan absoluut niet tippen aan wat stanley en vrienden voor dit land hebben betekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vegeten we snel.het is wel de man die probeert om de buitenlandse suri.s voor natio speelgerechtig te krijgen.er is geen een geweest die dit heeft geprobeert alleen maar bla bla.. Bigup John K

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een gloednieuw stadion! een geheel multiple complex bij owru cul! een coach met naam en faam! zicht op volgend jaar betaald voetbal,,hoe positief wil je het..Big up bond, big up John.

   Verwijderen
 4. Krisnadath Ju M.P.P.
  Echt sorry, maar meer woorden wil ik niet vuil maken aan deze man.
  Via een coup ben je gekozen, enkele distriktsploegen heb je omgekocht en Bravo heeft je daarmee geholpen ook. Zelf Keshopersad heeft je losgelaten nu, a man volg a smoko.... Je dagen zijn geteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anomiem, jij weet duidelijk weining over voetbal. Tijdens de laatste periode van Giskus zijn ook verschillende pogingen ondernomen. Zelf bij fifa is er naar mogelijkheden gezocht. Krisnadath dacht dat hij slimmer was dan alle andere experts en zijn eigen interpretatie kon doordrukken. Uiteindeljjk kreeg wel het zelfde te hore als bij Giskus.
  John kent t suri voetbal niet en is ook arrogant. Hij is er pasn2 jaren en hin heeft een conflict met heelmwat leden, vrinwel alle sportjournalisten, de Knvb, de suriprofs etc. Da soema ab a fout?????????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Krisnadath Ju M.P.P.
  Echt sorry, maar meer woorden wil ik niet vuil maken aan deze man.
  Via een coup ben je gekozen, enkele distriktsploegen heb je omgekocht en Bravo heeft je daarmee geholpen ook. Zelf Keshopersad heeft je losgelaten nu, a man volg a smoko.... Je dagen zijn geteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wooter Academy bla bla shit.... soso laf mi kan lafu.... waarvoor is r een technisch direkteur?? Kolf je trong futuboi, spot poppetje!! Hahahaaha,ai boi Kolf, laat je maar Kolfen door John! Zoniet stap uit t zinkend schip Ronald,..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Negatiefbeeld vz svb nog meer versterkt. De sportcolumnist van Dagblad Suriname van zaterdag jl:" ik werd opgezet door kriesnadath om negatief te publiceren over stanley menzo".
  Dit is toch wel below the belt meneer John ! Lagi bal we kar disi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar waarom is er een nieuw AK stadion nodig? Zal AK bij alle wedstrijden uitverkocht zijn? Prof league, is dat goed voor de voetballerij in suriname? De voetballerij gaat hierdoor kapot gaan, want wie investeert in een team ziet zijn investering niet terug. Zodra de prof league begint zullen de sponsoren zich terugtrekken van de verschillende verenigingen. Kijk maar wat er is gebeurd met Boskamp, staatsolie weg Boskamp aan het degraderen. Het gaat de sponsoren of voorzitters van een club meer geld kosten zonder dat ze hun investering terugzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waarom een nieuw AK stadion waarom een prof league durf je dat soort vragen te stellen grappenmaker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kunt u als voetbalkenner het roer overnemen of met goede ideen komen opdat we goede tijden tegemoet zullen gaan in de voetballerij van Suriname.

   Verwijderen
 11. In deze hele polemiek zie ik de heer Krishnadath mijn inziens een wat bedenkelijke rol spelen. Als voorzitter van onze voetbalbond was het zijn taak rechtstreeks of via derden contact te maken met Stanley Menzo en een afspraak te (laten) maken voor een gesprek om uit te vinden waar het fout is gegaan en hoe hier uit te komen. In plaats daarvan gaat hij de modder in om op het niveau van Mamio lekker als een stel viswijven elkaar te bekampen. Heel bedenkelijk en niet een voorzitter van een nationale bond waardig. Ondertussen wordt niet enkel hij maar ook de hele voetbalgemeenschap met de haren bij een conflict gesleept dat in een paar minuten opgelost had kunnen worden. In elk conflict dient de belangrijkste vraag te zijn: "Wat hier uit te halen/ hiermee te bereiken is". Ik ben de processen van het bereiken van het laten meespelen van onze boys abroad al jarenlang aan het volgen en ik moet zeggen dat wij nog nooit zo dischtbij zijn geweest; daarvoor zeker hulde aan de heer krishnadath als de motor daarachter. dat moet ook gesteld kunnen worden. Maar hij heeft (bijna) alle krediet die hij had opgebouwd meteen weer verspeeld door de naam van een icoon als Stanley Menzo door het slijk te pogen te halen. Dat werkt bij dit soort heilige huisjes slechts tegen jezelf. Menzo is naast Clarence Seedorf wel DE PERSOON die al jarenlang ons Surinamers belangeloos ondersteunt via zijn stichting Suriprofs waar er daarnaast ook via hem of anderszins meerdere oudprofs en anderen het Surinaams voetbalbelang (wensen te) dienen. Door de houding van Krishandath komt dat nu wel heel erg in gevaar omdat onze oud profs niet de kans zullen willen lopen op deze manier behandeld te worden. Dit noem ik "prasi oso maniri". Ik snap ten Cate nu meteen door Krishnadath te verwijzen naar de Suriprofs en de KNVB om niet de kans te lopen met een bakba wenkri te moeten dealen. Ik hoop in elk geval dat er iemand opstaat om als intermediair te willen zorgen dat dit probleem niet voortduurt noch verder escaleert en al helemaal niet via de pers uitgevochten wordt maar dat het via ((in)directe dialoog opgelost wordt. In het belang van de totale Surinaamse gemeenschap maar in het bijzonder in het belang van en voor onze voetbaltoekomst.
  Raj-G gezien het feit dat je de meeste info hebt en idem wat contacten op dat gebied verzoek ik jou naar iemand of mensen te zoeken die daarin zouden kunnen bemiddelen. aangezien er gezegd wordt dat Steven Dijksteel de eerste contacten tussen die 2 had gelegd neem ik aan dat het misschien een idee kan zijn hem aan te schieten en het ijs te breken en weer het contact te leggen omdat hij hoogstwaarschijnlijk precies weet waar de schoen wringt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo meneer de hoorfdredacteur van natiosuriname.com. heeft intussen dwtonline.com gelezen? Een uitgebreide reactie van Stanley Menzo. Hoe zit het met wederhoor bij u? Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Krishnadath reageert op aantijgingen Menzo
Krishnadath reageert op aantijgingen Menzo
http://2.bp.blogspot.com/-Oy5-0aXBpaU/VSqpc5v7OZI/AAAAAAAAFi0/PjAppTHZS70/s1600/Suriname%2C%2BW%2BConnection%2C%2BJohn%2BKrishnadath%2C%2BAftrap%2C%2B26%2Bdecember%2B2014.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-Oy5-0aXBpaU/VSqpc5v7OZI/AAAAAAAAFi0/PjAppTHZS70/s72-c/Suriname%2C%2BW%2BConnection%2C%2BJohn%2BKrishnadath%2C%2BAftrap%2C%2B26%2Bdecember%2B2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2015/04/krishnadath-reageert-op-aantijgingen.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2015/04/krishnadath-reageert-op-aantijgingen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content