'Belang Surinaamse voetbal voorop stellen'

Stanley Menzo (voorzitter Suriprofs) en John Krishnadath (voorzitter van de SVB) zijn in een media oorlog beland, waarbij de beide heren el...


Stanley Menzo (voorzitter Suriprofs) en John Krishnadath (voorzitter van de SVB) zijn in een media oorlog beland, waarbij de beide heren elkaar over en weer beschuldigen van leugens. Hierbij is de naam van Steven Dijksteel en Ara Heuvel (foto: links en rechts) meerdere malen genoemd, waardoor het hen geen keus is gelaten om hierop te reageren.

"Ik wil de beide heren verzoeken de discussie zuiver te houden en bovenal het belang van het Surinaamse voetbal voorop te stellen. Als voorvechter van de ontwikkeling van voetballand Suriname", zegt Dijksteel in een persbericht. "Tot zeer grote spijt moet ik constateren dat de Surinaamse Voetbalbond en de Suriprofs in een ordinaire moddergooi partij zijn verwikkeld met als kind van de rekening het Surinaamse voetbal. In samenspraak en op verzoek van de Surinaamse Voetbalbond hebben de heer Ara Heuvel en ik een aantal werkzaamheden voor de SVB in Nederland opgepakt."

Deze werkzaamheden hebben Dijksteel en Heuvel toentertijd gedaan onder de paraplu van de Wooter Academy. De werkzaamheden bestonden uit:
 • Inventariseren van Surinaamse voetballers die indien mogelijk voor Suriname zouden willen uitkomen
 • Binnen de Surinaamse gemeenschap op zoek gaan naar een trainer/bondscoach
 • Het vormen van een projectteam dat op een professionele manier de SVB en de Surinaamse spelers in Europa zou begeleiden tijdens het proces naar de invoering van de dubbele nationaliteit toe
 • Het binnenhalen van een kleding sponsor voor de SVB
 • Fondsenwerving
 • Vanuit Nederland bijdragen aan een oefenwedstrijd in Suriname met spelers van Surinaamse afkomst uit Nederland
Dijksteel: "Daarbij hebben de heer Ara Heuvel en ik met verschillende mensen gesprekken gevoerd. Eén van de gesprekken was met de heer Stanley Menzo. Wij hebben de heer Stanley Menzo de plannen van de SVB voorgelegd en gevraagd of hij en/of Stichting Suriprofs een bijdrage zou willen leveren aan het realiseren van eerder genoemde plannen. Wij hebben tevens aangegeven dat alles nog open lag vanwege het feit dat wij nog maar net waren begonnen."

"In dit gesprek is ook gesteld dat er voor de wedstrijd van 26 december 2014 nog geen trainer beschikbaar was. De heer Stanley Menzo gaf aan dit met zijn bestuur te zullen bespreken en dat hij voor zichzelf (als privé persoon) zou nadenken in hoeverre hij bereid zou zijn een bijdrage te willen en/of kunnen leveren."

Op 21 november 2014 ontving Dijksteel per brief de volgende reactie van de heer Stanley Menzo:

Aan: De heer Dijksteel

Datum: 21 november 2014 Betreft: Verzoek

Geachte heer, Dijksteel, Beste Steven

In vervolg op mijn mail van 14 november jl. het volgende: Het bestuur van de St. Suriprofs heeft zich vanaf de oprichting in 1999 op verschillende manieren ingezet en onderzocht om de selecte groep Surinaamse voetballers in Nederland de mogelijkheid te geven uit te komen voor het nationale elftal van Suriname. Dit zou echter alleen door toekenning van de Surinaamse nationaliteit mogelijk zijn. En dit met behoud van hun Nederlandse nationaliteit natuurlijk.

Zodra er concreet uitzicht is op aanpassing van de Surinaamse wetgeving zal vanuit de St. Suriprofs, indien uitgenodigd door de Surinaamse Voetbalbond, alle beschikbare expertise uit haar geledingen kunnen worden ingezet. Ik heb u daarom al aangegeven dat mijn rol als voorzitter van de St. Suriprofs in principe weinig tot geen ruimte laat om als privé persoon te voldoen aan uw verzoek.

Na hier rustig over te hebben nagedacht ben ik tot conclusie gekomen dat de ruimte er in dit stadium inderdaad niet is.

Overigens ben ik inmiddels erop geattendeerd dat in Suriname door een radiostation melding is gemaakt van ons vertrouwelijk gesprek van 13 november jl. Ook schijnt er via Twitter een soort gelijk bericht naar buiten zijn gebracht. Een bericht waar ook de naam van Henk ten Cate wordt genoemd. Iets wat ik erg betreur aangezien ik nu met vragen word geconfronteerd waar ik niet op voorbereid ben. Ik doe daarom een dringend beroep op u het vertrouwelijk karakter van ons gesprek te respecteren.

Met vriendelijke groeten,

Stanley Menzo

(voorzitter)


"Ik heb de heer Stanley Menzo bedankt voor zijn reactie en verzocht, indien mogelijk, zijn standpunt te heroverwegen. Tevens heb ik aangegeven dat ons gesprek geenszins vertrouwelijk was en dat de Suriprofs een begrip zijn in de Surinaamse gemeenschap en dat een dergelijk project starten zonder de Suriprofs te consulteren mijn inziens niet wenselijk is. Op het moment dat de media vraagt of er met de Suriprofs over dit project is gesproken, kan en mag er van mij niet verwacht worden dat ik niet de waarheid spreek", aldus Dijksteel.

"Doel van de gesprekken die wij overigens met meerdere "Surinaamse" voetbalcoryfeeën hebben gevoerd, was om zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor dit project. Uiteindelijk noemen wij onszelf allemaal Surinamer."

COMMENTS

BLOGGER: 7
 1. Ik vind het heel erg triest dat de heer Dijksteel in plaats van meteen contact met beide heren op te nemen om te trachten te bemiddelen zich schielijk terugtrekt en ook via de media een duit in de zak doet. Heel jammer en een gemiste kans de heren Menzo en Krishnadath bij elkaar te krijgen. Dat krijg je wanneer je amateurs je laat vertegenwoordigen in dit soort zaken. Nog maals doe ik hierbij een beroep op de heer Dijksteel per omgaande contact met beide heren op te nemen en als persoon die van de hoed en de rand weet hoe zaken zijn gelopen te trachten dit conflict dat enkel verliezers kan opleveren te helpen oplossen door te bemiddelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nogmaals: Zand erover; maak de steel een plant, de plant een boom.
  WAY TO GO RONNY!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat belangrijker is de wedstrijd die we straks tegen nicaragua moeten spelen. Maar ook de oefenwedstrijden die we tegen Guyana volgende week donderdag en eventueel Curacao en Trinidad moeten spelen volgende maand. Ik zag gister de assistent trainer Lee als commentator van een euro cup wedstrijd fungeren via STVS. Is hij eerder gekomen zoja waarom, of was hij al die tijd achter gebleven. Ik vind dat er te weinig informatie over de voorbereiding van de selectie naar buiten komt. Die zouden we via de website van de svb kunnen vinden maar die is er nogsteeds niet.Foei toch Svb ! Praten over proffesionalisme

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dus ik ben het helemaal eens met de 3e poster.Dit ding stoort me mateloos,nergens updates hoe het met de traingen staat en wat al helemaal ergerlijk is,geen website van de SVB!Kan toch niet man,als men wil professionaliseren,doe het dan ook meteen goed!Dan weten wij als publiek hoe het met de ontwikkelingen staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De technisch direkteur zei vaak dat de nationale selectie een weerspiegeling moet zijn van het club voetbal. Ik hou me hart dan vast als we zien dat de kampioen en semi kampioen van suriname met grote cijfers verliest van de andere clubs uit het caraibisch gebied ivm cfu kamioenschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. (voorstel) Als men anoniem reageert zet dat onderaan een naam of nummer zodat we goed op elkaar kunnen reageren.

  Deze discussie waarbij meneer Dijksteel zich als een klein kind in meldt (Zoals Roy C uitlegt) is nu achteraf heel erg belangrijk. Nu er immers een kleine revolutie is gestart met dean gorré als vrijwilliger is het belangrijk dat de bestuurlijke mensen hun ware aard laten zien in dit conflict en hun steun.
  Omdat Dean vrijwillig is, is er gewoon direct resultaat van een bestuurlijke actie. Namelijk niets
  Het bewijs is er nu dat men zonder bestuur gewoon ook de svb kan runnen, Dean neemt zn vrouw mee en die vult de papieren in, neemt een bakkie thee en gaat de skybox van het kamperveerstadion in

  Het is ook geen battle tussen de suriprofs en de SVB zoals meneer Dijksteel zegt, het een discussie tussen 2 mensen in de media. En zeker niet vertegenwoordigend.

  Het voetbal komt wel goed, zolang de huidige bondscoach niet genoemd wordt in de discussies.

  Groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het bewijst maar weer dat svb een boeven bande bij elkaar is giskus heeft 15 jaar lang gestolen of meer zelf hij is weg en een van zijnde bande lid heeft over genomen dus het geld blijf in hun kringen deze mensen willen niets goed met het Surinaamse voetbal doen seedorf heeft hun een voorstel gedaan om het Surinaams voetbal te profinaliceren ze hebben hem gewoon genegeerd omdat ze weten als seedorf dat doet kunnen ze niet meer stelen steletjes oude boeven bij elkaar die niets goed met het voetbal willen doen van ons vreden lievend land suriname als deze mensen niet opstappen komt het nooit goed met het voetbal van suriname

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Belang Surinaamse voetbal voorop stellen'
'Belang Surinaamse voetbal voorop stellen'
http://2.bp.blogspot.com/-6mzTicNVubc/VTab825ATiI/AAAAAAAAFjY/-j95cYVuVYU/s1600/Steven%2BDijksteel%2C%2BDavid%2BEndt%2C%2BErvin%2BLee%2C%2BAra%2BHeuvel%2C%2BPersconferentie%2C%2BSuriname%2C%2BWK%2B2018%2C%2B5%2Bdecember%2B2014%2B(2).jpg
http://2.bp.blogspot.com/-6mzTicNVubc/VTab825ATiI/AAAAAAAAFjY/-j95cYVuVYU/s72-c/Steven%2BDijksteel%2C%2BDavid%2BEndt%2C%2BErvin%2BLee%2C%2BAra%2BHeuvel%2C%2BPersconferentie%2C%2BSuriname%2C%2BWK%2B2018%2C%2B5%2Bdecember%2B2014%2B(2).jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2015/04/belang-surinaamse-voetbal-voorop-stellen.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2015/04/belang-surinaamse-voetbal-voorop-stellen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content