maandag 23 maart 2015

Oud-bondscoach Ricardo Winter overleden


Het overlijden van voetbaltrainer Ricardo Winter (foto) was zondag het gesprek van de dag in de verschillende voetbalstadions van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Ondanks dat hij al enige tijd ziek was, kwam het nieuws bij velen toch hard aan. Winter die altijd veel rust uitstraalde is behalve bondscoach ook trainer geweest bij Peto, Leo Victor, Robinhood en Excelsior. Met Robinhood werd hij in 2005 landskampioen en semikampioen van de Caribische Voetbal Unie (CFU).

Eén van de mensen die door het nieuws is getroffen is Derrick Garden."Mi sungu die me yere a tori", brengt hij er erg emotioneel uit. "Hij was altijd een voorbeeld figuur voor me". Garden, oud-verdediger van Robinhood, Leo Victor en de nationale selectie heeft Winter al van jongs af gekend.

Ook Marlon Felter reageert geschokt op het nieuws. Volgens de oud-natio aanvoerder en verdediger was Winter geen trainer die veel ophef maakte. Hij legde altijd rustig uit wat hij van de ploeg of van een bepaalde speler verwachtte. "Wel was het zo dat hij alles heel goed kon uitleggen, waardoor je wist wat je moest doen."

Oud-voorzitter van de SVB, Louis Giskus zegt dat Suriname in Winter een heel harde werker en voetbalontwikkelaar verliest, die altijd het goede voorbeeld gaf. "Het was een man die voetbal in zijn hart had". "Ik heb twee weken terug nog aan Jaliens gevraagd hoe het met hem ging, maar die kon mij geen informatie verschaffen." Kenneth Jaliens was technische directeur van de nationale selectie ten tijde van Winter. De familie heeft geen verdere details naar buiten gebracht naar aanleiding van het overlijden van Ricardo Winter.

1 opmerking:

Games