zondag 8 maart 2015

Gorré werkt aan scouting en oefenwedstrijden


De eerste trainingen van de nationale voetbalselectie onder leiding van bondscoach Dean Gorré (foto: links) zijn achter de rug. De trainer is positief gestemd over wat hij tot nu toe heeft gezien. In het Franklin Essed stadion werd de afgelopen week dagelijks getraind in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het Wereld Kampioenschap van 2018 in Rusland.

Vrijdag werd de eerste sessie afgesloten met een onderlinge oefenpartij. "De eerste sessie op zich was prima", aldus Gorré. De bedoeling was om het spelplezier bij de Surinaamse voetballers te verhogen en hen kennis te laten maken met hem en zijn manier van werken.

De trainer heeft de Surinaamse coaches hen gevraagd om te helpen bij het opsporen van talent. "Ik heb hen gezegd dat mijn deur openstaat voor alles wat zij mij kunnen bieden", aldus de coach, die graag een goede samenwerking nastreeft met de lokale coaches. De komende tijd zullen ook buitenlandse scouts Gorré helpen uitkijken naar talenten. "Het zijn een aantal ex-profvoetballers van Surinaamse afkomst die ook wat willen doen voor Suriname", onthult hij.

Gorré weet intussen wat de zwakke en sterke punten van de spelers zijn. Hij heeft geconstateerd dat de Surinaamse spelers veel snelheid en kracht hebben. "Maar het gaat erom dat iedereen de juiste ideeën mee neemt." Volgens hem speelt elk van de jongens 'zijn eigen wedstrijd'. Het is nu de taak om hen allemaal hetzelfde te laten spelen.

Bij afwezigheid van Gorré zullen de spelers één keer per week trainen, onder leiding van assistent bondscoach Roberto Gödeken. Het was de bedoeling dat een mix groep van Surinaamse voetballers en Nederlandse profvoetballers van Surinaamse afkomst op 24 maart een oefenpartij zouden spelen tegen een U-21 selectie van de Engelse profclub Manchester United. "Maar de tijd is tekort om alle zaken als visa enzovoorts in orde te maken", aldus Gorré.

5 opmerkingen:

 1. Natio Fans, dit is wat wij misten. Goede voorbereiding. Voor mij kan dit niet meer stuk, omdat iedereen nu doordrongen is dat tijdperk praten voorbij is. De eventuele wedstrijd tegen ManU-21, kan naar eind mei, misschien te spelen in Nederland vanwege kosten, als de testcase voor eind juni. Zeer zeker vol huis. Probeer Cuba te strikken, als voorbeeld, om eind april in SU te spelen. Ook hier zeker vol huis. Dit alles in het kader: leren overleven in collectiviteit. Want onderschat u het niet. Wat er in december is gebeurd, heeft de slapende voetballiefhebber wakker gemaakt. De SVB moest eens weten hoeveel liefhebbers in het buitenland kijken naar gebeurtenissen in SU. Commercieel zit er wat in, als men durft om wedstrijden van NATIO ook door te geven aan mobiele platvormen en via hun eigen website/portaal. Curacao en Aruba zijn hier reeds mee bekend. De bondscoach nogmaals succes met de selectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zolang men dit trainingsschema volhoudt zal men succesvoller zijn. Al zal het moeilijk worden om er de volle 90 minuten een team van te maken. Zodra het tegenzit valt men uit elkaar zoals zelfs in het profvoetbal.
  Maar door dit soort trainingsschema's kan men in ieder geval bouwen aan een team met automatismen
  Of het zal lukken (overwinning) weet ik nog niet, maar het voetbal zal in ieder geval een stuk beter worden.
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik speel in Nederland en ben 16 jaar en wil al heel graag uitkomen voor suriname alleen hier zijn. Geen surinaamse scouts weet iemand hoe ik me kan aanmelden voor de SVB

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan via Nordin Wooter van de Wooter academy. Hij hield zich bezig met het benaderen van Nederlands/Surinaamse spelers. Probeer het via hem.

   Verwijderen

Games