maandag 2 februari 2015

Suriname wint vijfde editie ABCS-toernooi


Suriname heeft zijn titel in het vierhoekstoernooi tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname geprolongeerd. In het Franklin Essed stadion werd zondagavond een 1-0 overwinning behaald op Aruba.

Ongeveer vijf minuten voor het einde scoorde Miquel Cronie de winnende treffer. De Arubanen protesteerden tegen het doelpunt omdat Cronie buitenspel zou staan. Suriname won ook de edities van 2010 en 2013, werd derde in 2011 en tweede in 2012.

In de strijd om de derde en vierde plaats van het ABCS-toernooi trok Curaçao aan het langste eind. Het team versloeg Bonaire zondagmiddag met 4-1.

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat Natio heeft gewonnen,maar een WK halen met dit team zal dus never nooit niet lukken.Dezelfde kenmerken kwamen weer overduidelijk naar voren.Onnodig veel balverlies,middenveld is een rotzooi,geen echte goeie opbouw en ondanks het feit dat Suriname gewonnen heeft,kan je al op voorhand weten dat een land als Cuba met een monsterzege van Suriname zal winnen.En ik zie dit team ook niet tegen Nicaragua winnen.En Cuba al helemaal niet!Dit soort fouten zullen onherroepelijk bestraft worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar die wedstrijd va Nicaragua tege Su gaat het uit en thuis zyn of alleen in Nicaragua.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat wel lukken om wk te winnen. En zeg geen nonsens, alles is te proberen. Die fouten die ze gister hebben gemaakt,ze gaan eruit leren. Oke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proberen..... ik zal proberen om te vliegen...misschien lukt het. Realisme is eerst de kennis hebben van voetbal. Dit natio heeft geen enkele speler die een plaats kan afdwingen in het team dat afgelopen december in AK heeft gespeeld. De techniek van passen, aannemen is veels te zwak. Deze voetballers hebben teveel tijd nodig om een goede pass te geven en tegen sterkere teams uit de regio zal het resoluut afgestraft worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dean gorre is voorgesteld als de nieuwe bondscoach van Suriname

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Let op met Curacao, zij kunnen dus wel Nederlandse spelers selecteren en zijn daar op dit moment dan ook mee bezig.

  Ik heb een aantal wedstrijden kunnen bekijken en vind het goed mogelijk dat Suriname zich kan kwalificeren. De jongens zijn fysiek en technisch goed. Het tempo hooghouden en zeker bij de omschakeling sneller reageren zou nog wat beter kunnen. Verder zaten er een aantal spelers tussen die teveel voor eigen succes lijken te willen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Games