'Waarom rennen achter afgedankte kakkerlakken'

Parlementariër Rashid Doekhie (MC/NDP) is geen voorstander van het initiatiefvoorstel om professionele voetballers in het buitenland met ee...


Parlementariër Rashid Doekhie (MC/NDP) is geen voorstander van het initiatiefvoorstel om professionele voetballers in het buitenland met een Surinaamse achtergrond te voorzien van een Surinaamse nationaliteit met behoud van de vreemde nationaliteit. Het voorstel, ingediend door de oppositie, ligt nu bij De Nationale Assemblee (DNA). Doekhie ziet dit als desavouering van het Surinaamse voetbal en het ophemelen van buitenlanders die niet aan de bak kunnen komen in het buitenland.

Die spelers proberen volgens de volksvertegenwoordiger via Suriname hun persoonlijke begeerte om te mogen meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal te vergroten. "Als zij echt voor Suriname willen uitkomen, dan laten zij hun buitenlandse nationaliteit opgeven", aldus Doekhie.

Hij ziet eerder dat er geld geïnvesteerd wordt in jong lokaal talent. De kosten en de inspanningen om de buitenlandse professionals te accommoderen tijdens hun verblijf in Suriname, zijn volgens Doekhie hoog en kunnen beter worden ingezet om Surinaamse voetballers te kweken. "Wij willen geen mensen hier die voor twee weken hier komen, wanneer het winter is in Europa. Dan moeten wij de tickets, huisvesting en begeleiding voor ze betalen. Ook nog heel wat andere voorzieningen. Dan als ze klaar zijn dan gaan ze weer naar Europa."

Die voetballers behouden hun Nederlandse nationaliteit en hopen dat als ze niet door Nederland worden opgeroepen, zij nog een kans hebben om te spelen voor Suriname, zegt de NDP parlementariër.

Hij ziet het nut er niet van in om perse alleen voor voetballers de uitzondering te maken. "Waarom moeten wij rennen achter een paar afgedankte kakkerlakken, die niet in Holland aan de bak kunnen komen. We hoeven de afgedankte lummels geen dubbele nationaliteit te geven."COMMENTS

BLOGGER: 28
 1. Doehki is een beetje boel de weg kwijt en moet zich liever met cricket bezighouden. Daar zal hij hoogstwaarschijnlijk meer verstand van hebben. Hij is 1 van de mensen die denkt dat een bal vierkant is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauwww weer een uitspraak van iemand die er niks van begrijpt jammer hoor ,,!! met zulke sukkels in het parlement komt Su er nooit ,,!! weg met die man mang ,,,!!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga zo door Boekhiee...Ga zo door..! Ik ga zeker op je stemmen of op je partij..(MAAR NU NIET MEER)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus deze man,deze imbeciel scheld altijd alles en iedereen uit en nu scheld hij de Suriprofs uit,maakt hun uit voor "droge kakkerlakken" en verder is zijn opsomming aan zoveel stupidteiten dusdanig extreem dat ik me nu in ernstige mate af vraag of hij niet aan een bepaalde syndroom leidt wat wartaal tot het gevolg heeft.Het blijkt nu over duidelijk dat we hier met een zieke geest te maken hebben die alle realiteit met de wereld verloren heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik snap niet dat deze man zo dom is...

  met het huidige surinaams elftal is het niet gelukt om een wk te halen, laten we dan proberen het op een andere manier wel te proberen... want als ik het goed begrijp wilt deze man liever geen wk dan een kans op wk met SURINAAMSE jongens die uit het buitenland komen..

  verder zegt deze niet al te slimme man, laten ze hun nederlandse nationaliteit opgeven dan.. als deze spelers dat zullen doen krijgen zij een probleem om in europa te spelen want dan MOETEN zij een salaris krijgen van volgens mij MINIMAAL 300.000 euro omdat zij een buiten de eu nationaliteit hebben dus dan zouden er veel jongens zonder club komen omdat niet iedere club dat maar ff kan of wil ophoesten..!!!

  het volgende punt van deze niet zo slimme man is .. hij zegt 2 weken in december in suriname komen en wij moeten alles betalen... beste "domme" meneer als de wet het toelaat gaat suriname interlands spelen in de tijd dat er interland periodes worden aangegeven door de fifa!!! daar krijgt de bond geld voor VAN DE FIFA.. daar moeten de tickets/de clubs/spelers enz enz betaald van worden dus hebben "jullie" zoals meneer dat zo dom verwoord geen last van... en de interland periodes zullen niet in december plaats vinden IDIOOT!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Raj-G,ik heb onlangs op apintie televisie in de branding naar Melvin Bouva geluisterd.Meneer Pinas vroeg hem hoe het staat met de zaken omtrent de dubbele nationaliteit.Meneer Bouva gaf plotseling aan dat men niet wil komen tot "dubbele nationaliteit" omdat dit z'n in en outs heeft en dat men een manier zoekt om onze "Srananmangs in diaspora" op het gebied van sport,cultuur en dergelijke te betrekken.Ik vind dit nogal al een zeer vaag verhaal van Melvin Bouva,want wat willen ze nu eigenlijk,wil men nu wel of niet de dubbele nationaliteit toepassen?Ik kan het mis hebben,maar ik proef aan Bouva's verhaal dat men eigenlijk helemaal niet van zinnen is om de dubbele nationaliteit in te voeren.Misschien dat jij hier iets van begrijpt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik uit het interview begrijp, is dat Bouva de juristen van het parlement aan het werk heeft gezet, om te kijken of de concept wet van de SVB juist is. Hij wil denk ik aangeven dat het idee van "dubbele nationaliteit" niet voor iedereen moet gaat gelden, maar voor bijzondere gevallen. Hij trekt de discussie breder dan voetbal, omdat nu het alleen maar gaat over voetballers. De wil is er nog steeds denk ik.

   Verwijderen
 7. Deze gast heeft nooit iets goed uit zijn vleesgat laten komen. heeft geen verstand van dit spel en heeft een bonsai-achtige denkwijze . vindt het jammer . heel heel jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe dom, bekrompen en gewoon OER-STOM kan je zijn...toen ik aangaf dat het (exponenten uit de) paarse partij was juist van allemaal die de boel saboteren werd het mij kwalijk genomen.... zie hier andermaal het bewijs....... maar goed, Bonaire wacht WEER over enkele weken.......ZUCHT.........Doekie toch...............

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lokale spelers al meer dan 55 jaren=caribbean cup
  Suriprofs 3.5 jaren=caribbean cup, gold cup en gekwalificeerd voor WK 2018

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een domme stomme gast..die ons landgenoten in Diaspora voor droge kakkerlakken uitmaakt..het zijn die kakkerlakken die hem met liefde opving toen hij daar in holland voor zijn gezondheid verbleef..ik stem zekers niet meer op de NDP en zal mijn familie adviseren dat ook niet te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Doekhie zegt dat de Suriprofs afgedroogde kakkerlakken zijn.Een kakkerlak overleeft onder haast alle omstandigheden.Het zijn die hards.Wel als die Surinaamse profvoetballers in Nederland kakkerlakken zijn,dan is Doekhie een eendags strontvlieg.Die leven maar 1 dag,zo zijn ook de dagen van Dhoekie geteld.Aan dat asociale gedrag van deze mafketel moet een eind komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik schaam me soms voor deze mensen met hun (respectloze) uitspraken over hun eigen volk. Als ik kijk naar de vergaderingen en hoe de parlementariërs tegen elkaar praten dat noem ik een stelletje kakkerlakken!! Maakt het uit waar je woont? Het gaat erom dat je je Surinamer voelt of niet en dat deze mensen die dat wel zijn en voelen het een eer vinden om voor het Surinaamse elftal uit te komen en na al die jaren (alleen maar praten vult geen gaten) eens serieus een kans te maken om verder te komen op het WK dan waar ze tot nu toe gekomen zijn. En meneer Doekhi een hele politicus die moet toch weten hoe het precies in elkaar zit als die jongens hun NL nationaliteit opgeven dat het voor hun ook consequenties zal hebben bij hun club( spelers van buiten de EU moeten de clubs dan € 500.000,00 betalen buiten hun jaarsalaris en dat is niet waar een club op zit te wachten. En de onkosten worden grotendeels vergoed door de FIFA bij een kwalificatie wedstrijd of alleen tijdens het toernooi( weet ik niet helemaal zeker). Maar wat ik wil zeggen dat je je mening mag geven maar hou respect. Je kan ook op een normale gezonde manier over een onderwerp praten. Daarom ben ik bang dat wij Surinamers nooit ver gaan komen want onze (niet iedereen) broeders en zusters in Suriname zijn blijven hangen in het ouderwetse denken en zijn misschien bang voor veranderingen. WORDEN JULLIE NOU EENS WAKKER. We worden zo aan alle kanten voorbij gestreefd door alle omringende landen op alle vlakken als we zo blijven volharden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. deze man heeft echt niks,of geen verstand van het voetballen.alle spelers,spelen in nederland of in europa.betaalt voetbal wat zij per maand verdienen heeft hij nog niet eens in een jaar.het zijn geen kakkerlakken of afdankertjes.maar spelers die het nederlands elftal niet gehaalt hebben .maar als suriprofs goeie doelen komt onder steunen.geen commentaar
  stomme uitspraak van deze ongeschoolde man.ga eerst onderzoeken voordat u zulke domme uitspraken doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij ziet het nut er niet van in om perse alleen voor voetballers de uitzondering te maken.(lezen we nu allemaal tussen de regels door) .... NDP dat is het verschil ... wat geld voor de 1 zou ook voor een ander moeten gelden ...... Is wat Dhr Doekie aankaart. ......... Dubbele nationaliteit voor elke Surinaamse Nederlander :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik weet niet als een ieder het snapt. Het is wel een nobele streven om het mogelijk te maken dat jongens van Sur. afkomst ingezet kunnen worden. Maar laten we eerlijk zijn, het zijn niet de jongens die tot de echte top behoren en zeker niet jongens die mogelijk een kans maken voor NL uit te komen. Het voorstel van SVB is om een gelegenheidswet om het mogelijk te maken voor een selecte groep. Echter kan er alleen maar invulling worden geven als Nederlandse overheid meewerkt. Dit is een feit en we moeten niet doen als of het anders is. Op dit moment wordt het bestuur (lees de voorzitter van SVB) opgezweept door een aantal mislukte Surinamers in Diaspora om bepaalde acties te ondernemen, maar geloof me maar, ze doen het allemaal om er vroeg of laat grof geld mee te verdienen. Doet Wooter t uit echt liefde? Lees maar op internet hoeveel keren hij faillissement heeft aangevraagd. en de andere zogenaamde trekkers….. Je moet eens de mensen die werkelijk toegang hebben tot bepaalde info vragen hoeveel projecten de Euro-Surinamers hebben ingediend en wat voor grof geld ze ervoor vragen.
  Elke lees ik of kom ik mensen tegen die een voetbalschool in Su willen beginnen maar allemaal tegen grof geld. Natuurlijk weet ik dat het niet gratis kan. Maar tjek eens wat hun fee is.
  Ik moet mij wel haasten te zeggen dat los van de ‘ losers “ er ook Surinamers of orga’s zijn in NL en in Su die daadwerkelijk willen hebben zonder dat ze een bij agenda hebben. Enkele daarvan zijn de Suriprofs, KNVB etc. Mijn vraag in deze waarom wordt de stichting nu hier buiten gelaten? Ze hebben op dit gebied toch wel wat expertise.. Dan zou de SVB nu niet van alle kanten nu geklapt worden. We moeten het wiel opnieuw uitvinden noh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het niet eens met je, neem bijvoorbeeld Antonia. Een supervleugel met waanzinnige acceleratie, supernauwkeurige passing.

   Maar omdat spelers als Robben op die posities staan, vallen dat soort spelers erbuiten.

   Wil dat zeggen dat Antonia geen niveau heeft? Absoluut niet en dat geld voor veel Surinaamse spelers. Zij kunnen mee met de wereldtop en als je dat soort spelers een kans geeft, zou het wel eens de wereld kunnen verbazen.

   Ik zou ervoor gaan, 100% zeker dat ze het allemaal een grote eer vinden om voor hun moeder/vaderland uit te komen en de wereld een nieuwe voetbalnatie van status kunnen tonen.

   Verwijderen
 16. Hmmm, Doeki of wie ja j kan niet helpen dat j zo achterlijk bent daarom heeft nickerie geen hoofdklasse team in de reguliere hoofdklasse competitie van de SvB zie u niet mnr Brunswijk is voorstander vn dit initiatief daarom bigup Bigi Bravo en Abop God will gives us a helping hand see the story for David al wat men gaat doen om u weg te krijgen gaat ze niet lukken in de naam van de man daar boven al zet men je in een kooi met een leuw nee nee a no luk Gado sen ie kon fu tjar kinki kong

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Er moet hier werk van gemaakt worden, ook het Nederlands voetbal is hierbij gebaat en de KNVB zou dit moeten steunen. Omdat NL natuurlijk best een goed elftal heeft, vallen veel Surinaamse talenten buiten de boot. Maar dat zijn geen afdankertjes, dat zijn stuk voor stuk de beste spelers van onze eredivisie! Zij kunnen zich absoluut meten met vele toplanden, geen twijfel.

  Zonder Suriname zouden wij nooit zo goed zijn in voetbal en ik hoop dat die minister begrijpt dat NU de tijd is om Suriname op de FIFA-wereldkaart te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. doekhi joe mpp!!!!
  dat alleen wilde ik zegge

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Doekhie's reactie is typisch een reactie van een onderontwikkelde. De man die denkt de wijsheid in pacht te hebben en zich op alle fronten misdraagt (zelf in het parlement; op de vuist gaan met Somohardjo), weet totaal niet waar hij over praat. Hij is zo geïndoctrineerd met het anti-koloniale, dat hij niet inziet dat de Nederlandse voetballers van Surinaamse origine, vanwege hun roots, nauwe banden onderhouden met Suriname. Ze vinden het een eer om voor Suriname uit te komen en vanwege de domme trots van mensen als Rashied Doekhie, zou Suriname geen beroep mogen doen op deze voetballers. En ze kunnen het niveau van de lokale Surinaamse voetballers ook omhoog krikken. Want je wordt beter als je met betere voetballers om je heen voetbalt. Hopelijk krijgen mensen als Doekhie hun zin niet. Misschien moet hij eerst naar zich zelf kijken, voordat hij anderen kakkerlakken noemt. Belachelijk gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Waarom rennen achter afgedankte kakkerlakken'
'Waarom rennen achter afgedankte kakkerlakken'
http://4.bp.blogspot.com/-wTl865m20RM/VLPrt0jqsAI/AAAAAAAAFRc/h4Ku2ATYVWE/s1600/Rashid%2BDoekhie%2C%2BParlementari%C3%ABr%2C%2BNDP%2C%2BDNA%2C%2B2014.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-wTl865m20RM/VLPrt0jqsAI/AAAAAAAAFRc/h4Ku2ATYVWE/s72-c/Rashid%2BDoekhie%2C%2BParlementari%C3%ABr%2C%2BNDP%2C%2BDNA%2C%2B2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2015/01/waarom-rennen-achter-afgedankte.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2015/01/waarom-rennen-achter-afgedankte.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content