zaterdag 31 januari 2015

Suriname neemt revanche op Bonaire


De nationale selectie van Suriname heeft gisteren met 3-0 gewonnen van Bonaire in verband met het uitgestelde ABCS-toernooi 2014. Met die winst gaat Natio naar de finale waar het Aruba zal tegenkomen. Eerder op de dag wonnen de Arubanen na penalty's van Curacao.

Suriname had iets recht te zetten na het 3-2 verlies in de Caribbean Cup 2014 van Bonaire. Bij het ingaan van de rust stond Suriname met 1-0 voor. Het was een flitsende wedstrijd vol spanning waarbij het niet alle 22 spelers die op het veld stonden is gelukt om het hoofd koel te houden. Crestian Zuniga van Bonaire kreeg direct rood van scheidsrechter Adelina vanwege opmerkingen in diens richting. Later in de eerste helft kreeg Galygyto Talea van Suriname de rode kaart nadat hij een tegenstander had geslagen. Beide rode kaarten zorgden ervoor dat er extra spanning in de wedstrijd kwam. Er ontsond meer ruimte op het veld en beide ploegen speelden volop, op de aanval.

Suriname kwam binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong uit een penalty. Verdediger Jurmen Vallei nam de verantwoordelijkheid voor het nemen van de penalty op zich en scoorde feilloos. In de 35e minuut spatte een goed genomen vrije trap van Igmard Gijsbertha uiteen op de lat. Keeper Obrendo Huiswoud van Suriname was kansloos. Gregory Pokie scoorde de 2-0. uit een voorzet. Nadat hij de bal aannam kapte hij zijn verdediger uit en scoorde behendig. Na de 2-0 liet de Surinaamse ploeg zich ietwat terugzakken en liet de bal langdurig in de eigen ploeg rondgaan. Miquel Cronie deed kort voor het einde met een sublieme actie in het strafschopgebied de wedstrijd op slot, 3-0. Suriname was over het geheel gezien de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen in de wedstrijd.

Suriname mag het in de finale zondag aanstaande om 18 uur in het Franklin Essed stadion opnemen tegen Aruba. Beide ploegen speelden in 2012 de finale tegen elkaar, maar toen versloeg Aruba Suriname met 1-0. De wedstrijd om de 3e en de 4e plaats zal gespeeld worden tussen Curacao en Bonaire en zal om 16 uur aanvangen.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Franklin Essed stadion

Zondag, 1 februari 2015:
Bonaire vs. Curaçao (16:00 uur)
Suriname vs. Aruba (18:00 uur)

Surinamsports.com

6 opmerkingen:

 1. is er ergens een livestream van de finale ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ben ik ook naar op zoek....

   Verwijderen
  2. Waarschijnlijk is er geen stream. STVS zend het uit op de lokale tv-zender, maar hun online videokanaal is offline.

   Verwijderen
  3. Dus de enige hoop is dat hun online videokanaal voor 10 uur weer op orde is

   Verwijderen

Games