vrijdag 26 december 2014

Veel belangstelling voor officieuze interland


Veel Surinamers zijn er klaar voor om Natio de ondersteuning te geven de WK-droom te realiseren. Na jaren zullen alle zitplaatsen in het André Kamperveen stadion bezet zijn. Supporters proberen nog een kaartje te bemachtigen, net enkele uren voor de wedstrijd. Het duel Suriname tegen de kampioen van Trinidad, W Connection, begint om 16.30 uur.

Het is erg goed gegaan met de kaartenverkoop, vertelt event mananger Marlon Schoonhoven. Slechts enkele kaarten van Noord zijn nog over. Om 12.00 uur waren de kaarten van de hoofdtribune uitverkocht. Het wordt een volle bak van 5.000 supporters, verzekert hij. "De veiligheid is gegarandeerd. Ik verwacht dat alles vlot zal gaan", verwacht Schoonhoven. Ondertussen is de technische meeting met W Connection al geweest. "Suriname zal en moet een goede beurt maken", verklaarde coach Dean Gorre op een persconferentie. Hij heeft een spelersarsenaal van veertien profvoetballers, van wie de meeste in de Nederlandse competitie uitkomen, aangevuld met zes lokale spelers.

De wedstrijd wordt live via de STVS uitgezonden, met een live streaming voor de rest van de wereld. STVS heeft alle rechten, deelt voorzitter John Krishnadath mee. "Suriname gaat moeten demonstreren dat we als voetbalnatie onze plaats in de wereld gaan opeisen. Dit in samenwerking met de Surinamers in diaspora. We hebben de volledige backing van hen. Dit heeft ook ervoor gezorgd dat de wedstrijd via live streaming uitgezonden wordt om samen dit project vorm te geven. We rekenen op de verdere ondersteuning richting ons doel om in 2018 ook in Rusland te spelen", stelt Krishnadath.

"Als we in de toekomst een beroep op de profvoetballers doen, dan zal het niet tevergeefs zijn", meent Krishnadath. "De bedoeling is dat we in januari met crowdfunding gaan starten. Op deze manier kan de gemeenschap ook een bijdrage leveren. Er zal via internet een donatie worden gevraagd ter ondersteuning van ons doel. Aan de beleidsmakers wil ik zeggen, laten we de twee wetsvoorstellen die de SVB heeft ingediend zo snel mogelijk goedkeuren. Hierdoor kunnen we ons goed voorbereiden op de WK-kwalificatiewedstrijden van 2018", zegt de SVB-voorzitter.

5 opmerkingen:

 1. Ik zit voor de pc op de beekden uit Su tewachten komop Suuuuuuuuuuu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als die politici in Suriname nu nog niet overtuigd raken,dan mi no sab moro jerre,dan doek dat voetbal in Suriname maar helemaal op.Dan ben ik er helemaal klaar mee....Natioooooooo nak ding 3!!!!!Of meer als kan!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1–1 is niet slecht maar ook nit goed, er moet meer samenwerking zijn. En trouwens ik tel geen penalty's als het gaat om een friendly match. GOED GEDAAN SU.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is slechts het begin van het PROEFPROJECT van een voetbalwedstrijd die in 1 - 1 is geeindigd. Gelijkspel. Dean Gorré heeft niet gezegd dat hij liever de toppers uit de NL kan beschikken omdat hij het tot nu toe met deze profs aan de slag zal gaan. WIjnaldum Kishna Room zijn enkele namen die helaas in deze selectie ontbreken. Dubbel paspoort had vóór 25 nov 1975 al zijn geregeld aangaande diverse Surinaamse zaken die dit land gelet op de opgedrongen koloniale status mag EISEN!

  BeantwoordenVerwijderen

Games