vrijdag 12 december 2014

Profs voor officieus Surinaams elftal bekend


Trainer Dean Gorré heeft onder andere Milano Koenders, Donovan Slijngard en Ryan Koolwijk opgeroepen voor het officieuze nationaal elftal van Suriname, dat op 26 december een vriendschappelijke wedstrijd speelt in Paramaribo. Het elftal bestaat uit spelers uit de Surinaamse competitie en Europese voetballers van Surinaamse afkomst.

De spelers uit Europa kunnen naast hun huidige paspoort geen Surinaams exemplaar krijgen. De initiatiefnemers van de wedstrijd hopen de wet die dit verbiedt te kunnen wijzigen, waardoor Suriname meer kans maakt om een WK te halen.

De ploeg speelt op tweede kerstdag in het André Kamperveen stadion tegen W Connection, de kampioen van Trinidad & Tobago. Ook Lorenzo Davids, Serginho Greene, Nigel Hasselbaink, Cendrino Misidjan, Ludcinio Marengo, Genaro Snijders, Norichio Nieveld, Rodney Ubbergen, Jonathan Waterberg en Nicandro Breeveld (foto: rechts) zijn geselecteerd.

Jorzolino Falkenstein (FC Oss) was ook geselecteerd, maar viel uiteindelijk af vanwege een blessure. Ook Evander Sno, die zijn contract liet ontbinden bij het Belgische Westerlo, kon niet mee met de selectie vanwege contractonderhandelingen.

De 14 spelers die tot de selectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Rodney Ubbergen (FC Oss)
Jonathan Waterberg (FC Dordrecht)

verdedigers:
Milano Koenders (Heracles Almelo)
Norichio Nieveld (FC Eindhoven)
Cendrino Misidjan (CSKA Sofia) - Bulgarije
Donovan Slijngard (SC Cambuur)

middenvelders:
Nicandro Breeveld (Steaua Boekarest) - Roemenië
Lorenzo Davids (Randers FC) - Denemarken
Serginho Greene (AEK Larnaca) - Cyprus
Ryan Koolwijk (FC Dordrecht)

aanvallers:
Boy Deul (FC Emmen)
Genaro Snijders (FC Oss)
Nigel Hasselbaink (Veria FC) - Griekenland
Ludcinio Marengo (FC Volendam)

10 opmerkingen:

 1. Hallo Bond,

  Wij willen helpen.....
  Hoop dat de link is doorgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi,maar ik mis hier enkele lokale spelers.Of worden ze later bij de selectie geplaatst?Is jou toevallig iets daar van bekend Raj-G?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dit zijn de profs. De lokale spelers moeten denk ik nog geselecteerd worden.

   Verwijderen
  2. Haha. Lijkt me handig eerst te kijken wie je wilt selecteren van de lokale spelers en dan pas komt met je aanvulling uit Europa.

   Verwijderen
 3. Maar meneer het niveau van de lokale spelers is niet het niveau waar we de voorrondes van het wk mee doorkomen. Dat moet ook veranderen, het niveau van training geven, techniek, snelheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit kan niet kloppen waar is Boy Waterman, Ryan Donk, Leroy Goerge en die ander Narsingh van Cambuur en ik zou maar 4 a 5 spelers van Suriname meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel spelers hebben geen toestemming gekregen van hun club

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jorzolino Falkenstein (FC Oss) is geblesseerd, hij is vervangen door zijn clubgenoot Genaro Snijders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lokale spelers op de bank en even mee kraken en leren hoe voetbal infeite gespeeld moet worden..ik wil op 26 dec graag lekker genieten en niet ergeren om domme foutjes.no hard feelings..i love su

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit word spannend!! Ik ben ook een voetballer,maar uit mijn ervaring kan ik zgggen dat wij surinaamse spelers veel missen en niet ready zijn om wk niveau speleb! Dus met ned hulp denk ik dat het ons gaat lukken

  BeantwoordenVerwijderen

Games