Officieus Surinaams elftal speelt knap gelijk

De historische wedstrijd tussen het officieuze Surinaams elftal en W Connection is zojuist in een uitverkocht André Kamperveen stadion in r...


De historische wedstrijd tussen het officieuze Surinaams elftal en W Connection is zojuist in een uitverkocht André Kamperveen stadion in reguliere speeltijd geëindigd in een gelijkspel. Na een 1-0 achterstand bij de rust, maakte invaller Norichio Nieveld, binnen vijf minuten de lang verwachte gelijkmaker. Suriname had de gehele wedstrijd het overwicht en het meeste balbezit, maar de kansen werden onvoldoende benut.

Stefano Rijssel, die een blessure opliep tijdens de training met de profs, werd ingezet in de tweede helft. Het publiek had hoge verwachtingen van hem, maar hij bleek niet in topvorm te zijn. Doelverdediger Rodney Ubbergen heeft keer op keer bewezen een talentvolle doelman te zijn. Hij heeft enkele gevaarlijke ballen van de Trinidadianen uit het doel gehouden.

Suriname had alle ingrediënten om op voorsprong te komen in de eerste helft. Aanval op aanval konden niet resulteren in een doelpunt. Mooi en hoogstand voetbal, vooral vanuit de linkerflank van Genero Snijders, maar ook zeker twee goede kansen van de spits Boy Deul. Aan de andere kant moest Ubbergen tot het uiterste gaan om een schot van W Connection-speler Benjamin Neil te keren.

Geheel tegen verwachting in kwamen de Trinidadianen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. De bal werd lang gespeeld op Jerrel Britto. Hij nam deze goed mee en met een knappe schuiver was het 1-0, waarmee de kleedkamers werd opgezocht, na 45 minuten voetbal. Nieveld maakte al vrij snel in de tweede helft de gelijkmaker.

Om een winnaar te bepalen werden er uiteindelijk strafschoppen genomen. Vrijwel niemand buiten de organisatie was bekend met het feit dat er strafschoppen genomen zou worden bij een gelijkspel. Het stadion was voor 90% al leeg toen de serie getrapt werd. Aanvoerder Milano Koenders, Rijssel en Snijders misten in de serie hun strafschop. Nicandro Breeveld en Hasselbaink schoten wel raak. Ubbergen hield de spanning nog in de serie door een van de strafschoppen te stoppen. Uiteindelijk kwam W Connection uit als winnaar van de loterij.

Uitverkocht
De wedstrijd in het André Kamperveen stadion was zo goed als uitverkocht. Een kwartier voor het begin van de wedstrijd was de hoofdtribune uitverkocht en 90 procent van de andere tribunes ook, zei Marlon Schoonhoven, die namens de Surinaamse voetbalbond coördinator is voor deze wedstrijd. Uiteindelijk was alles vol en bekeken supporters de wedstrijd vanaf de sintelbaan.

Veel bezoekers zagen deze wedstrijd als een historisch moment voor het Surinaamse voetbal. "Hier wachten we al jaren op. Vooral onze generatie", zegt de 43-jarige Freddy Pinas die drank verkoopt bij de ingang van het stadion. "Winnen of verliezen maakt voor mij niet uit. We zijn blij dat die jongens hier voor Suriname komen spelen. Maar ik denk dat we met 4-0 winnen", zegt zijn collega Paules Vente bij wie de blijdschap van zijn gezicht straalt.

Opstelling: Rodney Ubbergen; Milano Koenders, Serginho Greene, Ryan Koolwijk (49' Norichio Nieveld), Donovan Slijngard; Boy Deul, Lorenzo Davids, Nicandro Breeveld; Furgill Lie A Kwie (62' Stefano Rijssel), Nigel Hasselbaink, Genaro Snijders.

Ongebruikte wissels: Jonathan Waterberg, Ludcinio Marengo, Ray Fränkel, Akim Meusa, Davi da Silva, Christopher Hall, Cendrino Misidjan.

De samenvatting van de wedstrijd, is in de onderstaande video te bekijken.COMMENTS

BLOGGER: 7
 1. Een gelijkspel is een goede prestatie ook al zijn kansen gemist voor een overwinning tijdens de reguliere speeltijd. De selectie heeft het goed gedaan zonder de Suriprofs die geen toestemming van hun clubs hebben gekregen. Strafschoppen nemen is een loterij die geen afspiegeling is van 2 x 45 minuten voetbal. Dit proefproject kan verder worden uitgebouwd als er officieel aan alle surinamers in het buitenland een dubbel paspoort wordt toegekend opdat zij met hun opleiding en opgedane kennis plus ervaring hun bijdrage kunnen leveren zonder politiek geouwehoer. Eindstand is 1 - 1. Strafschoppen nemen is een loterij wanneer er sprake is van een voetbaltournooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chapeau voor dit samengeraapt elftal, dat nauwelijks op elkaar ingeoefend was en met elkaar had samengespeeld!

  De kampioen van Trinidad & Tobago was daarentegen volledig op elkaar ingespeeld en betrof geen walk over.
  Het voetbal heeft daar natuurlijk ook niet stilgestaan.

  Het experiment moet inderdaad voortgang vinden en verder worden uitgebouwd. Suriname is toe aan goed voetbal, dat heeft de enorme opkomst wel duidelijk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben zeer tevreden met deze 1-1 stand.Ik denk ook dat het op dit moment niet echt reëel zou zijn om grote wonderen van dit mixteam im zo'n vroeg pas beginnend stadium te verwachten.Ze waren nog helemaal niet op elkaar ingespeeld,hebben maar enkele dagen met elkaar getraind,maar ondanks dat,hebben ze die Trinidadianen erg moeilijk gemaakt en kwamen maar moeilijk van hun eerste eigen helft af door constante druk van Natio.Dit experiment moet doorgaan want er zit ontzettend veel potentie in die jongens.Dat is overduidelijk geblrken!1-1 is al een prestatie op zich tegenover profs van WConnection die elkaar al veel langer kennen op het veld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben te prestatiegericht om tevreden te zijn met het bereikte resultaat na zoveel kansen verprutst te hebben en het vertoonde spel veel beter kon. Ik ben wel blij voor Suriname en het Surinaams publiek dat in elk geval gezien heeft dat ondanks dat dit elftal totaal niet ingespeeld is en de geselecteerde groep niet het beste materiaal is dat zich beschikbaar zal stellen het vele malen beter is geweest dan wat de huidige generatie lokale nationale spelers het thuisfront ooit heeft laten zien. Technisch en vooral fysiek en conditioneel zijn deze spelers de lokale boys al zover voor dat verdere discussie over het inpassen enkel belachelijk zal klinken. En om te bedenken dat m.i.enkel Milano Koenders, Ryan Koolwijk, Nicandro Breeveld en misschien ook Rodney Ubbergen weer geselecteerd zullen worden. Of ze dan ook nog aan speeltijd zullen toekomen laat staan in de basis zullen starten is nog niet eens zeker. Daarmee geef ik de niveauverschuiving al aan die zal plaatsvinden na aanname van de wet en het instromen van de beste spelers. We moeten wel toe naar het hoogst haalbare en ons niet tevreden stellen met de olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen) anders kunnen wij meteen stoppen met dit project. De instelling mopet er 1 zijn dat de besten spelen en wie niet mee kan valt af. Er is geen tijd en energie om mensen uit sociale overwegingen voor de sier mee te nemen omdat dat de sfeer en cohesie vd de groep zou aantasten en het professioneel topsport omgeving teniet zou doen.
  Het beste is ons te focussen op het zoveel mogelijk presteren met de boys abroad en onze jeugd klaarstomen om later in te kunnen stromen in ons nationaal elftal. Voor de huidige is er geen plaats welke dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Roy C,ik sta helemaal achter wat je zegt.Ok,dit wat we nu hebben gezien was maar even een testcase en ik had ook liever gezien dat de Natio de wedstrijd winnend had afgesloten.Er zit veel meer potentie in die jongens,maar ik moet je gelijk geven,het moet ten alle tijde wel de bedoeling zijn dat we opteren voor de allerbeste spelers.En niet om sport in vergelijking met oorlog/geweld gelijk te stellen,maar in een battle gaat men ook niet de laagst kwalitatieve wapens gebruiken om een tegenstander te verslaan,dat zou wel ongeloofelijk achterlijk zijn.Dus ik neem aan dat de SVB dit standpunt ook in haar beleid heeft ten aan zien van de toekomstige prof elftal.Anders kan men inderdaad net zo goed stoppen met dat project,dan heeft het ook geen nut.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal eens met de twee voorgaande reacties. Ik vond dat Dean ook ren kleine verandering had moeten plegen namelijk :de links- back ( slijngaard als ik me niet vergis) was veels te kort om zijn tegenstanders een halt toe te roepen en zelfs z'n snelheid is niet de snelheid die nodig is voor een laatste stop. Ik had graag dat hij iets naar voren werd geplaats. Ook links-voor ging het steeds mis. Maar dat er nog geen teamcohesie is, was duidelijk te zien. Ondanks dit alles hebben de jongens tog beter gedaan dan wat suri -natio zou doen . En daarom moet dit project verder. Er zit pottentie in. laatstaan die afwezige jongens. Die rodney( doelman), die mag van mij alvast terug. Hij heeft kalmte bewezen en enkele mooie ballen gestopt. Koenders en koolwijk mogen ook terug . Maar die links-voor die moet misschien een invaller zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleerst wil ik even terug gaan naar het tjokvolle stadion gisteren en dat ik zag allemaal blije Surinamers die verheugd waren hoe de jongens het zouden doen op een hoger niveau. Ik moest ook gelijk denken aan mijn jeugd toen ik naar het stadion ging om voetbal te kijken en de het stadion vol zat. Als dat jaren niet meer het geval is geweest dat het stadion vol was met mensen dan denk ik dat nu wel de tijd is aangebroken om daar een verandering in te brengen want als ik hier in NL ziet hoe georganiseerd en professioneel alles geregeld is om topsport te bedrijven dan denk ik dat Suriname ook die richting op (moet) gaan wil je uiteindelijk wat gaan betekenen op toernooien enz. in het Carabisch gebied. Om betaald voetbal in te voeren in Suriname is er veel werk aan de winkel maar wij Surinamers zullen wel als éen natie erachter moeten gaan staan om dat te bewerkstellingen en ik hoop dat het volk dat nu wel gezien heeft. Over de wedstrijd kan je nu niet veel zeggen omdat het elftal niet op volle sterkte( die jongens die nog ontbreken wegens verplichtingen) en aangezien dit niet een officieele wedstrijd betreft zal er toch nog wat gaan veranderen in het elftal. Bij de WK-kwalificatie wedstrijden mogen de clubs dan niet weigeren de voetballers vrij te geven om voor hun land uit te komen. Nou daar lopen er toch nog een aantal betere voetballers bij hoor en dan gaat het niveau ook nog meer omhoog als ze vaker bij elkaar gaan komen. W. connection is niet voor niets kampioen van Trinidad(prof niveau) en spelen al langer met elkaar en die jongens van SU hebben net een of twee samen getraind dus hebben ze het toch redelijk gedaan. Laten we van hieruit gaan bouwen wanneer die wet van kracht wordt dat de dubbele nationaliteit gegeven mag worden. En geloof me maar die andere landen gaan niet meer met een fijn gevoel tegen Suriname spelen maar voor het zover is moet er tioch nog het een en ander gebeuren. Wij gaan ervoor. GOD BLESS SURINAM AND HIS PEOPLES.

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Officieus Surinaams elftal speelt knap gelijk
Officieus Surinaams elftal speelt knap gelijk
http://1.bp.blogspot.com/-H8Gtk77qt2A/VOPBSkp6_EI/AAAAAAAAFdo/DxvsJEjLaQU/s1600/Suriname%2C%2BW%2BConnection%2C%2BMilano%2BKoenders%2C%2BLorenzo%2BDavids%2C%2BNigel%2BHasselbaink%2C%2B26%2Bdecember%2B2014.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-H8Gtk77qt2A/VOPBSkp6_EI/AAAAAAAAFdo/DxvsJEjLaQU/s72-c/Suriname%2C%2BW%2BConnection%2C%2BMilano%2BKoenders%2C%2BLorenzo%2BDavids%2C%2BNigel%2BHasselbaink%2C%2B26%2Bdecember%2B2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2014/12/officieus-surinaams-elftal-speelt-knap.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2014/12/officieus-surinaams-elftal-speelt-knap.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content