donderdag 11 december 2014

Meer dan 100 profs willen voor Natio spelen


John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), laat zich niet uit het veld slaan, nu hij officieel gehoord heeft dat niet alle clubs toestemming zullen geven aan hun spelers in Suriname te spelen gedurende hun winterstop. De voorbereidingen voor een oefenwedstrijd tegen W Connection uit Trinidad & Tobago op 26 december in het André Kamperveen stadion gaan normaal door. Dean Gorré is aangetrokken voor het samenstellen van de selectie van Surinaamse profs.

103 profspelers in Nederland en Europese clubs met Surinaamse roots hebben te kennen gegeven dat ze graag voor Natio willen uitkomen. Als de ontwerpwet door De Nationale Assemblée wordt aangenomen, kunnen in staatsbelang sporters een dubbele nationaliteit krijgen. Krishnadath merkt op dat de Europese clubs een kopie hebben van een schrijven van de wereldvoetbalorganisatie FIFA, die zich garant stelt voor de verzekering van de spelers die deelnemen aan de wedstrijd in Suriname. Maar diverse clubs volharden in het besluit en hebben geen toestemming gegeven.

Geen van de vier spelers van FC Groningen met Surinaamse roots hebben toestemming gekregen om mee te doen met de wedstrijd eind december. De SVB-voorzitter vindt dat met de doorvoering van de dubbele nationaliteit, waarbij profspelers die kiezen om uit te komen voor Suriname, de zaak anders wordt. "Suriname zal dan op volle sterkte kunnen deelnemen aan de WK-kwalificaties en wedstrijden te spelen in verband met de CONCACAF Gold Cup of de Confederations Cup", meent Krishnadath.

2 opmerkingen:

Games