maandag 1 december 2014

Dean Gorré gaat officieus Surinaams elftal trainen


"Het project 'Suriname naar het WK 2018' krijgt vorm. De zwaarwegende eerste stap op weg naar de mogelijkheid voor buiten Suriname voetballende spelers van Surinaamse afkomst om via een dubbele nationaliteit voor het nationale elftal van Suriname uit te komen is gezet met het indienen van een ontwerp wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt", meldt project-lid David Endt in een persbericht.

"Wanneer het voorstel door het Surinaamse parlement wordt aangenomen, betekent dat een historische doorbraak omdat het nationale elftal dan, zoals talloze landen in de wereld reeds doen, gebruik kan maken van het zowel kwalitatief als kwantitatief enorme potentieel voetballers dat buiten Suriname op hoog niveau speelt. Door de onmiskenbare kwaliteitsinjectie kan het Surinaamse Elftal een serieuze gooi doen naar kwalificatie voor het WK 2018", meent de oud-teammanager van Ajax.

Vooruitlopend op de voortgang op politiek niveau en een op 26 december 2014 in Paramaribo te spelen officieuze interland tegen de kampioen van Trinidad & Tobago, heeft de Wooter Academy op verzoek van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) geïnventariseerd wat het draagvlak bij de – vooral in Nederland actieve - spelers van Surinaamse afkomst is. Een "overweldigend aantal" toonde zich zeer gemotiveerd om van de eventuele mogelijkheid voor Suriname uit te komen gebruik te maken. Tijdens een informatiebijeenkomst op 15 november jongstleden werden de plannen van het project uiteengezet. De SVB heeft de Wooter Academy bereid gevonden de organisatie van de wedstrijd(en) op zich te nemen.

Inmiddels is de selectie van het team dat op 26 december in het veld komt onder leiding van de voor deze gelegenheid beschikbare bondscoach Dean Gorré (foto: links, met Stanley Menzo) vrijwel compleet. De selectie bestaat uit in Suriname actief zijnde voetballers en buiten Suriname voetballende spelers.

In korte tijd is de organisatie er in geslaagd de financiële middelen om de reis naar Suriname en het verblijf aldaar te realiseren, evenals de noodzakelijke verzekering van de voetballers. "De FIFA, die het initiatief ondersteunt, heeft zich voor de verzekering van de voetballers garant gesteld. Fysiotherapie Veel Beter uit Almere stelt mankracht en materiaal beschikbaar voor de medische invulling", aldus Endt.

Op vrijdag 5 december aanstaande wordt een persconferentie belegd waarbij bovenstaande punten nader worden uiteengezet. Speerpunt is de door de SVB aangestelde staf en gemaakte selectie. Ook komen organisatie, formele stand van zaken en sponsoring en partnerships aan bod. Tevens zal uiteengezet worden wat de volgende stappen van de SVB op korte termijn (wedstrijd van 26 november) en de lange termijn (Suriname op weg naar het WK 2018) inhouden.

7 opmerkingen:

 1. Wie zijn eigenlijke de spelers die gaan spelen tijdens de oefenwedstrijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Word moooiii het voorstel mut gwn snel aangenome wrden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk nieuws.. maar zal zwaar worden.. USA, Mexico zijn normaal te goed maar aan de andere kant..nu we zelf van Bonaire verliezen moet er wat worden gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whitout X-us su, sux.. LoL.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon proberen. In Amerika is nu ook een zwarte president. wie had dat gedacht

  BeantwoordenVerwijderen

Games