Leerdam: 'Profs kunnen Suriname boost geven'

Kelvin Leerdam (foto), die in Nederland bij Vitesse voetbalt, heeft uitgesproken dat hij in de toekomst als international wil uitkomen voor...


Kelvin Leerdam (foto), die in Nederland bij Vitesse voetbalt, heeft uitgesproken dat hij in de toekomst als international wil uitkomen voor Suriname. Leerdam noemt de kans 'behoorlijk groot', mits het wetsvoorstel van de Surinaamse Voetbalbond wordt aangenomen.

"De bal ligt nu bij de politiek in Suriname", aldus Leerdam over de stand van zaken. Leerdam is geboren in Suriname en woonde er tien jaar, maar heeft een Nederlands paspoort. Met de huidige wetgeving zou hij in Suriname moeten gaan wonen om in aanmerking te komen voor de Surinaamse nationaliteit.

Net als Leerdam zijn er meer profvoetballers die voor Suriname willen uitkomen. "Ik ken genoeg jongens die er voor open staan", meent de oud-Feyenoorder. Spelers als Marvin Emnes, Dwight Tiendalli (beiden Swansea City), Rajiv van La Parra (Wolverhampton Wanderers), Royston Drenthe (Sheffield Wednesday), Virgil van Dijk (Celtic), Nicandro Breeveld (Steaua Boekarest) en Virgil Misidjan van de Bulgaarse Champions League-deelnemer Ludogorets zouden in aanmerking kunnen komen voor het team van Suriname als de wetswijziging wordt doorgevoerd.

Leerdam voelt zich zeer verbonden met zijn geboorteland. "Ik kom er elke 6 maanden. Dit zou Suriname een 'boost' kunnen geven." Met profs uit Nederland bij het nationale team zou Suriname een goede kans maken op deelname aan het WK, zo stelt Leerdam. Er lijkt echter wel enige haast geboden. "De kwalificatie begint al in juli 2015 met een voorronde."

COMMENTS

BLOGGER: 20
 1. Mijne heren politici,voetballiefhebbers,patriotten van Suriname
  en iedereen die zoals Kelvin Leerdam en vele anderen een band heeft met Suriname. De tijd is nu echt gekomen dat dit MOET gaan gebeuren. Wij hoeven niet meer te hopen en al te veel de praten. Er moet nu eens gvd. actie worden ondernomen. Wat voor een wet aannemen... Dit gaat heel veel verder en is gewoon de verbondenheid voelen met je afkomst. De "wet" moet gewoon als een formaliteit worden afgehandeld en moet de meeste spoed door DNA worden behandeld en aangenomen worden. Gaan jullie maar werken voor je centen de profs hier in Nederland doen niks anders en willen Suriname voor weinig Internationaal op de wereld kaart plaatsen wat ons in 39 jaar nog door NIEMAND is gelukt. THINK ABOUT IT!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemaal prachtig. Ik vraag me alleen af wanneer het parlement er echt werk van zal gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de Surinaamse regering,hou je nou ook van voetbal of niet.Want ik ben het al stront zat om steeds te moeten kraken voor Oranje Of Brasil.Ik wil geen teams meer toejuichen waarvan wij totaal geen deel zijn!!Slaat eigenlijk ook nergens op.Al die sympathie voor die "goddelijke kanaries" en waarom eigenlijk...Zijn wij dan ook Brazilianen?.Hebben we dan geen eigen eer??President,doe wat je moet doen in het belang van het land!Ben al strontziek van dat gedraal van sommige Assemblee leden.Het begint zo langzamerhand monotoom te worden.Invoeren dat ding en verder geen gezeur meer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bedoel ik nou met go-no-go. onze eigen jongens worden helemaal weggemoffel en zijn al zo goed als vergeten op sterven na. ik geef je op een briefje al zet je meneer mourinho met als geselecteerden meneer Leerdam, meneer cherry, meneer naarsinh en meneer emanuelson etc., een Guatemala om maar niet te spreken mejico vreet ze met haar en huid op. dat ding is dat verloochenen; wie is je opponent? Hail the Indio Spirit. Jah.

   Verwijderen
 4. Onze "eigen" jongens,je bedoelt die broko bana voetballes haha.Als die Mexico treffen word het wel 20-0 Voor die Mejocano.....En dan zijn zij niet alleen verslonden,maar ook uitgescheten......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. neen. met onze eigen jongens bedoel ik niet ding die las bribi maar zij die wisten waar ze stonden en ook daadwerkelijk voor surinames surinames eer en emancipatie wilden strijden. dat je jouw geboorteland(Algemeen hé!!) en wat zij voortbrengt verloochent, ben jij(algemeen!) reeds lang uitgescheten. Xcusee moi!!.
   stel je profs op en speel tegen een waar8tig(eigen) surinaams gestel zie wie wordt verslonden. en dan sta je te kijken ja. want na Un broko, na Ingi winti. 4ever. lei na lasi....dammed,

   Verwijderen
  2. Anoniem .Ik zou niet zeggen dat al onze jongens brokobana spelen. Er zijn er een paar die goede begeleiding nodig hebben of bijgeschaafd moeten worden. Natuurlijk zijn er nog meer verbeterpunten maar als ik naar de hoofdklasse compa kijk dan zie je dat het bestuur van de svb daar wat meer aan kan gaan doen. Dat op zoveel gebieden.
   Maar niet alle fouten moeten in de schoennen van de spelers gestopt worden. We kunnen een lijst vol problemen aankaarten maar dan houd het nu niet op.

   Verwijderen
 5. Naranjaah de dorpsgek hahaha.Veel gescheer en weinig wol,ondertussen hebben de locale spelers het soort van jou al uit gescheten.....Ze komen niet verder.....het zijn de doelpunten die tellen.....scoor je niet,dan moet je gewoon vetrekken,aan trots hebben we hier niets.....Je lult in de ruimte..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem, ik heb wat namen die jou hoogstwaarschijnlijk wat zal laten twijfelen aan je eigen reactie.
   Ik heb uit de spelers die Nog niet voor het Nederlands elftal uitgekomen zijn wat nemen gedestilleerd.
   Keeper:
   Boy Waterman (Az ; PSV)
   Rechtsback:
   Ruben Ligeon (Ajax)
   Centrum stopper rechts:
   Ryan Donk (AZ; Club Brugge; Turkije)
   Centrum stopper links:
   Virgil van Dijk (Groningen; Celtic)
   Verdediger links:
   Miquel Nelom (Feyenoord)
   Middenveld centraal
   Kyle Ebecilio (Arsenal; Twente)
   Middenveld rechts:
   Kelvin Leerdam (Feyenoord; Vitesse)
   Middenveld links
   Roysten Drenthe (Feyenoord; Real Madrid)
   Middenveld
   Donald Mitchell (Ajax; Roda JC; Roemenie)
   Aanval rechts:
   Virgil Misidjan (Ludogorets/ Bulgarije/ champions league)
   Aanval links:
   Marvin van Emnes (Sparta; Swansea)

   Je merkt dat het geen doetjes zijn die hier geplaatst zijn, terwijl er nog meer keuze daarachter is. Dan heb ik het nog niet eens over de jonge jongens die al op de deur van de verschillende top clubs bonken om de top te kunnen bereiken. Kritiek zonder kennis is marktpraat heb ik eens gehoord. Dus volgende keer eerst je voldoende op de hoogte stellen waartoe het Surinaams elftal in staat zou kunnen zijn qua potentie. En dan vooral onder leiding van mensen als bv ten Cate en Bogarde die bij wereldclubs getraind en gespeeld hebben. Door dat soort trainers willen spelers wel 25% beter gaan voetballen door hun kennis en tactisch vernuft. En nu helemaal om de wereld maar in het bijzonder Nederland wat te bewijzen.

   Verwijderen
  2. dat heb ik gemerk ja tegen Bonaire inverdaad, bribi no dè..
   maar nu we toch bezig zijn met oorlogstaal..ik ben nu reeds 45jaar, dalijk 46,,internationale arbitrage heeft erkend..Coratijn=Corantijn. uit mijn hart gezegd hor..dat spelletje wat wij met buur Guyana spelen,,het is hoog tijd, dat deze ongenode gasten, uit ons Territorium opflikker zo je wil op kanker.
   zijn daar ook militair voor in 'slands belang,

   His Master, King of King, Lord of Lord, Uria Wongfongsang, JAHJAH.

   è Vwala.

   Verwijderen
  3. Er aan toegevoegd begin 20 eeuw mijn gran Avo zwaaide de scepter over geheel west Suriname. vraag naar meester van Wind( a Ingi wan.)
   duss, het hindert ja..ja, Jah.

   Verwijderen
 6. Maar Roy C,ik heb ook niet gezegt dat die gasten van Holland niet goed zijn,of was je boodschap gericht naar meneer Naranja.Zo af en toe komt hij hier...en dan raaskald hij een boel dingen hier,soms heeft hij een punt maar vaak ook niet....Maar dat van die Gutana's,dan vind hij mij wel aan z'n zijde....Guyanezen zijn luizen die parasieteren op ons grondgebied....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Raj-G, heb jij nog wat aanvullingen of correcties wat dit elftal betreft. Het is enkel jammer dat van Gaal ons heel wat spaken in de wielen had gestoken door van meerdere potentiele Surinaamse spelers gebruik te maken die nu als brandhout langs de weg zijn achtergelaten door zijn opvolger. Nu heeft hij die Promes er bij gehaald maar die zal zoals de enkel gebruikt worden wanneer er heel veel geblesseerden zijn omdaarna afgedankt te worden. Virgil van Dijk zegt dan ook terecht dat hij geen zin heeft om enkel als probeersel te dienen om daarna nooit meer opgeroepen te worden. Ik denk dat deze houding in de toekomst de Surinaamse voetballers sneller zal laten beslissen voor natio te kiezen zoals nu reeds gebeurd bij de Marokkanen en de Turken. Dat heeft veel met zelfbewustzijn te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de website heb ik 4 lijsten met namen van spelers van Surinaamse afkomst staan.

   Aanvallers: http://www.natiosuriname.com/2009/12/inventarisatie-suriprof-aanvallers.html

   Middenvelders: http://www.natiosuriname.com/2009/12/inventarisatie-suriprof-middenvelders.html

   Verdedigers: http://www.natiosuriname.com/2009/11/inventarisatie-suriprof-verdedigers.html

   Keepers: http://www.natiosuriname.com/2009/11/inventarisatie-suriprof-keepers.html

   Verwijderen
  2. Deze mag ik niet missen boi..open kool!

   Roy. celfie en al die andere mooie projectrn..jullie kom jezelf vast tegen..HA, LoL. HA HA HA HA HAAAAAAAAA HA HA HA HAAA

   Verwijderen
 8. Rai-G,heb je enig idee waarom de SVB geen eigen officiele site heeft?Zo duur kan een hostpakket toch niet zijn?Of vind men dat onbetaalbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er waren problemen met stroomtoevoer. Lees hier een nieuwsbericht er over uit september: https://twitter.com/pvmaele/status/512327881083858944.

   Verwijderen
 9. Raj-G, mogen wij binnenkort een UPDATE verwachten van die links met de spelers die in principe gezien hun roots eventueel in aanmerking kunnen komen te worden geselecteerd voor het Surinaams nationaal elftal. Ik herken die lijst nog van toen en zie ook dat die is uitgebreid, maar vraag mij in navolging van een ander die die vraag al gesteld had af of de SVB en die Wooter ook in het bezit is van deze lijst.
  ----------------------------------------------------------------
  Of is er informatie over de lijst van spelers voor het Nationaal Surinaams elftal die na aanname van de wet dubbele nationaliteit van de spelers die door de SVB uitgenodigd zijn met:
  - Een kolom van degenen die zich in principe beschikbaar wensen te stellen.
  - Een kolom met degenen die het nog in beraad hebben
  - Een kolom met degenen die zich NIET beschikbaar wensen te stellen (eventuele reden)
  - Een lijst met de benaderde trainers om dit elftal op te bouwen en te begeleiden, maar vooral de hele technische organisatie te herstructureren en professionaliseren.
  Die informatie mis ik en kijk daar reikhalzend naar uit.
  --------------------------------------------------------------------------
  Misschien is het ook wijs van de SVB op hun site waar:
  -- De lijst van ter benaderde spelers staat aangegeven.
  -- De voorwaarden om in aanmerking te komen duidelijk en helder aangegeven staat
  -- PROFSPELERS die niet op de lijst voorkomen EN OOK aan de VOORWAARDEN VOLDOEN kunnen aanmelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het wetsvoorstel is aangenomen in het parlement zal ik een actuele lijst met spelers van Surinaamse afkomst plaatsen. Wooter is in het bezit van onze "oude" lijst met Suriprofs.

   Als er een document bestaat, waarin staat welke spelers wel of niet voor Suriname willen uitkomen, lijkt het mij logisch dat dit intern blijft. Het moet de keus van de speler zijn om zijn beschikbaarheid publiek te maken, zoals Kelvin Leerdam heeft gedaan.

   Verwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Leerdam: 'Profs kunnen Suriname boost geven'
Leerdam: 'Profs kunnen Suriname boost geven'
http://1.bp.blogspot.com/-Ez7Q6lEhJTQ/VG_DMwV_2eI/AAAAAAAAEm0/fRJYUWab15A/s1600/Kelvin%2BLeerdam%2C%2BVitesse%2C%2B2014.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-Ez7Q6lEhJTQ/VG_DMwV_2eI/AAAAAAAAEm0/fRJYUWab15A/s72-c/Kelvin%2BLeerdam%2C%2BVitesse%2C%2B2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2014/11/leerdam-profs-kunnen-suriname-boost.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2014/11/leerdam-profs-kunnen-suriname-boost.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content