zondag 30 november 2014

FIFA bereidt om Suriprofs te verzekeren


De Wereldvoetbalbond FIFA heeft positief gereageerd op het verzoek van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om de profvoetballers van Surinaamse afkomst (Suriprofs) te verzekeren die in december naar Suriname zullen afreizen. De SVB laat aan NatioSuriname.com weten dat de FIFA een verzekeraar heeft aangewezen en uiteindelijk de gemaakte kosten zal vergoeden. De verzekering is nodig voor het geval spelers blessures oplopen.

De FIFA maakt een uitzondering voor Suriname, omdat het volgens de regels van het FIFA Club Protection Programme niet mogelijk is om een wedstrijd te verzekeren die buiten de officiële interlandweken wordt gespeeld. "Desalniettemin is de FIFA bereidt om de SVB te ondersteunen in dit geval", zegt Markus Kattner (Director Finance & Administration) (foto) in een schrijven aan de SVB-voorzitter John Krishnadath.

Het lijkt er op dat de FIFA ook de urgentie en meerwaarde van de wedstrijd voor Suriname inziet. "Houdt er rekening mee dat dit slechts een eenmalige uitzondering is. Mocht er in de toekomst een speciale verzekering nodig zijn voor wedstrijden, kan de FIFA assisteren, maar de kosten moeten gedragen worden door de Surinaamse Voetbalbond", aldus Kattner.

De officieuze interland met de profvoetballers zijn gepland voor 26 of 28 december in Suriname. De vermoedelijke tegenstander is dan W Connection uit Trinidad & Tobago.

4 opmerkingen:

 1. Raj-G denk je dat de lokale televisie stations in Suriname dit zullen uitzenden?Want we willen dit natuurlijk ook volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat de media hierin gewoon moet inspelen. Net als de fifa die een uitzondering maakt om de suriprofs te verzekeren, moet de media ook een uitzondering maken om de wedstrijden uit te zenden. Ik ben er zeker van dat de surineds hiernaar uitkijken. Dus gewoon een sponsering vanuit de media

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs de FIFA doet liever zaken met de suriprofs dan met de svb.... als je als surinamer nu nog eigenwijs denkt dat je het zelf kan oplossen, bouw dan een hoge brug en spring er vanaf aub.

  groeten
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen

Games