Bouva maakt zich sterk voor wetsvoorstel SVB

Het zal mogelijk een uitdaging worden voor De Nationale Assemblée om de initiatiefwet, voorbereid door de Surinaamse Voetbalbond (SVB), in ...


Het zal mogelijk een uitdaging worden voor De Nationale Assemblée om de initiatiefwet, voorbereid door de Surinaamse Voetbalbond (SVB), in behandeling te nemen voordat de kwalificatie voor het WK 2018 begint. Met de initiatiefwet wordt beoogt om de dubbele nationaliteit mogelijk te maken, waardoor o.a. topsporters van Surinaamse afkomst met een andere nationaliteit voor Suriname kunnen uitkomen.

Melvin Bouva (foto), assembleelid namens de NDP, spreekt zijn waardering uit voor het werk dat de SVB heeft verzet om de initiatiefwet op te stellen en op te sturen naar alle 51 assembleeleden. "De initiatiefwet is inderdaad heel goed vanuit een initiatief van de SVB ingediend. Je ziet dat het publiek, in deze een organisatie, het initiatief heeft genomen om voorbereidend werk te doen en te sturen naar DNA."

"Wat wij moeten doen is dat in DNA een commissie wordt ingesteld om zich daarover te buigen en de discussies op gang te brengen en waar aanpassingen nodig zijn dat aan te passen. En de discussie zodanig op een punt te brengen dat we zeggen 'akkoord, dit is wat we gaan doen en waar we voor gaan'", aldus Bouva.

Bouva laat wel doorschemeren dat het vanwege de aankomende verkiezingen een uitdaging wordt om voldoende ruimte te creëren om over deze wet te discussiëren en te behandelen. "Als je vraagt op welk moment is dat moeilijk nu te zeggen, omdat naast deze initiatiefwet een aantal wetten op de agenda staan. Een daarvan is natuurlijk de begroting die belangrijk is voor aanname en een paar andere wetten. Tegelijk worstelen we tegen de tijd naar het einde van deze zittingsperiode toe, maar gelukkig, het stopt niet op dat moment het gaat door. Dus ik geloof wel dat wij ergens komend jaar deze discussie kunnen voeren en tot een goed einde kunnen brengen."

SVB-voorzitter, John Krishnadath, heeft graag dat het allemaal is geregeld voordat Suriname volgend jaar met de WK-kwalificatiereeks voor 2018 begint. Bouva: "Ja misschien een ideaal moment, het is niet uitgesloten, maar het is als je alles op een rijtje zet, betekent het dat we er echt voor zullen moeten gaan. Wat dat betreft zal ik me sterk maken. Ik ben daar heel kort over."

Op 15 november heeft de SVB in Nederland een ontmoeting met 50 voetballers, coaches en anderen met een Nederlandse nationaliteit die voor Suriname zouden kunnen uitkomen.

COMMENTS

BLOGGER: 22
 1. Ik zou dan meteen ook willen weten Raj-G wie de personen zijn die zich in eerste aanleg meteen positief hebben uitgelaten om voor Suriname uit te komen of als coach willen functioneren. Laten wij er aub meteen iets goeds van maken en niet een team van 1e divisie voetballers gaan verzamelen want dan zal de teleurstelling des te groter worden na een slecht begin.
  Maar nog belangrijker dan de voetballers is hoe men vanaf nu de organisatie gaat professionaliseren, want met dit bestuur met alle respect voor hun voorbereidende werk kunnen wij de volgende stap (bijna) niet maken. Te licht en te weinig betrouwbaar dunkt mij (het geval Brunswijk/Riedewald). We hebben wat zwaargewichten nodig om een echte "smoel" te krijgen. Het ouwe jongens krentenbrood tijdperk moeten wij dan ook verlaten als wij onze jongens van buiten er bij gaan halen want dan krijg je dus ook te maken met hun managers die hun zaken behartigen. En dat zijn geen koorknaapjes die je zonder handschoenen kan aanpakken in de onderhandelingen omtrent de vergoedingen. Ik hoop tevens dat er een behoorlijk deel van de inkomsten gereserveerd zal worden om het nationaal voetbal naar een hoger plan te kunnen tillen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat we op dit moment blij moeten zijn met iedere profvoetballer die zijn steentje wil bijdragen. Daaruit moet je dan de beste selecteren. We moeten streven naar beter voetbal, en dat kan samen met profvoetballers, welke resultaten daar uit voortvloeien heb je nooit in de hand. Met een beginnend/nieuw team zal je de eerste wedstrijden meestal verliezen. Van gemaakte fouten, zal je moeten leren, om steeds beter te worden. Spelers moeten elkaar kennen om ingespeeld op elkaar te raken.

   Verwijderen
  2. Je begint nu al te klagen over de mogelijke kwaliteit van de nederlandse spelers uit de eerste divisie, lekker bezig Roy C.

   Groeten
   Laires

   Verwijderen
  3. Anoniem en Raj-G, het is absoluut geen klagen maar ik voorzie veel kritiek bij een valse start met een team dat qua kwaliteit niet echt verschilt van wat er al was. Vergeet niet dat niet wij alleen nationale spelers rekruteren uit de buitenlandse competities. Indien je niet goed van start gaat kan je er donder op zeggen dat er een lading kritiek over je heen krijgt die meteen veel krediet zal verspelen. En wij zijn geen vreemde in Jeruzalem om niet te weten dat er heel veel scepsis en argwaan is onder onze landgenoten ten opzichte van het opstellen van onze mede landgenoten uit o.a. Nederland. Dan moet je niet met de mindere goden willen starten maar zoveel mogelijk pogen om de betere spelers warm te maken voor dit project. Daarom ben ik danig teleurgesteld dat de SVB met iemand als Wooter als trekker van dit project. Ik vraag mij in gemoede af of men getracht heeft Menzo die via zijn stichting Suriprofs al zoveel gedaan heeft voor de nationale sportontwikkeling of een Seedorf om in elk geval als adviseur zich te verbinden. Je denkt toch niet dat het geen verschil maakt om in naam van Seedorf of Menzo, Davids etc benaderd te worden of dat je met een (met alle respect) een kleine vis als Wooter gestrikt te worden. Er gaat van die andere gasten veel meer vertrouwen uit dat het goed en georganiseerd zal zijn als deze jongen die zeker zijn best zal doen maar geen gewicht in de schaal zal leggen. De uitspraak Raj-G dat we blij moeten zijn met iedere bijdrage van een profspeler snijdt geen hout omdat je moet waken dat het niveau verschil binnen het team ook niet te groot zal zijn. Dat geeft frustratie. Ook de benoeming van een coach is een super belangrijk aspect omdat het tactisch aspect ook meespeelt om winst uit een wedstrijd te halen. Dus je ziet dat er een gedegen onderbouwing van mijn "kritiek" aan ten grondslag ligt wat ik eerder heb neergepend. ten laatste w.b. mijn opmerkingen over dit bestuur heeft er mee te maken dat voetballers heel erg gevoelig zijn voor organisatie bij bestuurders en willen geen situatie waarbij je vooraf al weet dat bestuurders geen beslissingen kunnen nemen tegen bepaalde leden.

   Verwijderen
  4. Er zit bij kleine voetballanden altijd niveauverschil tussen spelers. Zie bijv. een land als Costa Rica. Die heeft wat lokale spelers en een paar hele goede profs uit Europa. Wij gaan dat ook krijgen als we een Dimitrie Apai of Stefano Rijssel voor de nationale selectie selecteren.

   Verwijderen
 2. Niveauverschil zullen wij moeten accepteren anders om ook onze lokale helden in te kunnen passen waardoor ze bij trainingen en vriendschappelijke wedstrijden ingezet kunnen worden. Ik neem niet aan dat als het om het echie gaat ze mee zouden kunnen met het niveau van de buitenlandse Surinamers. Daar moeten wij natuurlijk niet ingewikkeld over doen. Politiek bedrijven in de opstelling van spelers is het slechtste dat wij zouden moeten doen. Dan kan je de hele show meteen stoppen vind ik. Een quota voor het oproepen van lokale jongens om ze te laten proeven van de sfeer en het niveau om hen gemotiveerd te houden maar ook om te groeien is heel belangrijk, maar het is wel de trainer die bepaald en niet de politiek. Daarom verbaasd het mij ten zeerste dat de SVB in zee gaat met Wooter. Ik heb geen nadere info en dus moet de eis naar de SVB zijn waarom mensen als Seedorf, Menzo, Davids, Bogarde, etc niet gevraagd is een adviserende rol te spelen omdat Wooter minder in staat zal zijn onze jongens waar het per slot van rekening om draait te enthousiasmeren in het Surinaamse bootje te stappen. Maar zoals (bijna) alles in Suriname neigt deze move naar politiek om ALLES in eigen hand te houden, bang dat we weer zijn om in de schaduw van anderen te moeten opereren. Of spelen er nog ergere zaken waardoor de grote vissen niet geinteresseerd zijn. Om het geld kan het niet gaan als je ziet wat bv Menzo en Seedorf al pro deo voor Suriname hebben gedaan. Het heeft ze eigenlijk meer geld gekost dan opgeleverd volgens mij. Over het verschil in niveau kunnen we heel kort over zijn. Als je gecoached wordt door een keeper als Vermeer of Couthino dan neem je ALLES meteen aan. terwijl een keeper als Ubbergen uit de 1e divisie toch wat minder tot de verbeelding spreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal eens met Roy C. Waarom Wooter? Mij is ter ore gekomen dat een ander initiatief bij SVB is aangebracht met EN geld EN een Europees coaching team dat Suriname ver wil brengen. Hoor van mensen op SVB dat Krishnadath het onder de tafel wil houden omdat bron van het geld controle op uitgaven wil houden. Waarom horen wij daar niets van? Hoe zit het met die Mexicanen? Waarom vliegen wij zoveel heen en weer terwijl wr GEEN geld is? Kunnen niet een nieuw bestuur kiezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk Raj-G en Anoniem, zo pak je het aan als je resultaat wil boeken en prestaties wil leveren. http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/3788835/2014/11/12/Curaçao-wil-met-bondscoach-Kluivert-naar-WK-2018.dhtml
  Je poogt dit soort mensen aan te stellen om meer kans te maken de grotere sterren in het buitenlandse profvoetbal warm te kunnen maken. Je denkt toch niet dat er hoogstwaarschijnlijk zelfs maar 1 lokale voetballer van Curaçao meedoet. Daar moeten we heen en niet enkel er op uit zijn te willen scoren met mensen als Wooter. Natuurlijk met alle goede bedoelingen van die jongen maar die wordt ook enkel maar gebruikt om zelf geen bedreiging te kunnen zijn voor de bondsbonzen. Ik hoop dat er zoveel weerstand zal volgen tegen de gevolgde route dat men gaat beseffen dat het anders moet of dat men maar beter een andere hobby moet zoeken. We hebben namelijk helemaal niets aan hobbyisten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nordin Wooter gaat toch niet de rol van "bondscoach" vervullen?

   Verwijderen
 5. Raj-G ik ga er voetstoots van uit dat Wooter NIET bondscoach voor gaat spelen, maar met deze mensen weet je het nooit van tevoren. Ze zijn tot alles in staat om toch maar de regie op elkgebied in handen te houden. Het in beeld brengen van potentiele spelrs voor ons nationaal elftal is m.i. een prima functie voor deze jongeman maar het aanwerven van deze doelgroep moet onder leiding gebeuren van een ZWAARGEWICHT die meteen aanspreekt en de boys daardoor aangeeft dat het een hele serieuze kwestie betreft. Derhalve heb ik die link meteen geplaatst van de poging van Curaçao om Kluivert aan te trekken als bondscoach. Indien dat lukt zal Suriname weer eens deels achter het net vissen bij het aantrekken van sommige jongens die een dubbele achtergrond hebben van Curaçaose en Surinaamse voorouders. Je denkt toch niet dat welke speler dan ook op het lijstje van Wooter zal kiezen voor Suriname indien hij ook de keuze heeft onder Kluivert te trainen en spelen. Dat is goed voor zijn CV bij elke transfer en daar gaat het per slot van rekening om in het voetbal; het verhogen van je status om meer te halen uit je carrières. Tot nu toe is niet eens bekend wie eventueel als bondscoach in beeld is gebracht. Of moet Wooter dat ook gaan regelen; dat wordt een grote grap hoor want ik zie hem al Menzo en Seedorf of Bogarde benaderen als representant van Suriname. Laat mij wel ook even duidelijk maken dat ik ONDANKS mijn vele pricipiele kritiek toch ontzettend blij ben dat er wel een poging gewaagd wordt de status van onze voetballers uit het buitenland te regelen. Laat daar geen twijfel over bestaan. Mijn kritiek behelst enkel de ORGANISATIE DAAROMHEEN. ALS JE IETS DOET, DOE HET DAN OOK METEEN GOED is mijn stelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ROY C

  weet je wat ik dom vind, dat je met de raarste argumenten komt puur omdat JIJ wooter niet een goede deelname vindt. Waarom niet Wooter? in alles wat je zegt kan ik zien dat jij bekendheid over kwaliteit neemt. Wooter heeft veel ervaring, ervaring waar jij misschien nog niet eens vanaf weet, dus waar baseer jij je bullshit op? als dit de goede kant op gaat, en METEEN GOED GAAT dan zal ik jou graag nog eens willen horen, want wat ik nu van jou begrijp is dat er absoluut geen hoop is in wat er nog te komen is. Laat de SVB het doen zoals zij het willen doen, zij begrijpen het zeker veel beter dan een buitenstaander zoals jij. De mening van jou is nutteloos, sinds jij toch niks te bieden hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem. Roy C heeft gelijk. Ook als het gaat om ervaring van Wooter om dit te trekken schiet hij tekort.

  Gisteren heb ik niet ingeschreven omdat ik na het luisteren naar hun presentatie (die was er niet) meer twijfelde dan ik al deed.

  Gisteren hoorde ik alleen maar een hulpvraag van Wooter & Co naar ons toe om met mensen en middelen te komen.
  Dit terwijl ik verwachtte geinformeerd te worden middels een presentatie met slides etc. over de stand van zaken.

  Maar nee niets. Lucht vanuit de Wooter Academy. Ik zag de heer Abia terecht ongeinterreseerd erbij zitten want deze kwam ook om geinformeerd te worden. In plaat daarvan werd hij achter de tafel gezet alsof hij deel uitmaakte van die poppenkast.

  Mi Gaddo mi Jezus wat een ka vertoning was dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ps: Ik moet zeggen dat er wel 2 of 3 mensen in die zaal zaten die organisatorisch wel wat kunnen brengen afgaande op hun (kritische) vragen. Als iemand op deze board ook ACHTER die tafel zat zou ik die veelvrager in het grijze sweatshirt en die man die links achterin zat (blijkbaar bekend met Wooter) aanhalen en in meteen contact brengen met de SVB.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. anoniem. op wat baseer jij dit? de eerste presentatie die er gegeven werd? jij hebt blijkbaar ook veel te leren. het bij zijn van een presentatie bewijst nog steeds niet wat hij wel of niet kan doen. Dat critizie nu al begint vind ik raar...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is nu eenmaal zo, waarom zou je alles behalve hoop hebben voor dit project. Doe normaal man.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. AUB, kan iemand een verslag geven van wat er concreet tot stand is gekomen en is gezegd op de bijeenkomst. Niet iedereen die deze site bezoekt was daar aanwezig. Als jullie aanhangers zijn van DE OPLOSSING, geef ons een normaal professioneel overzicht, zodat anderen fatsoenlijk kunnen reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OenaSur

  Dat is nu het ding. Enige wat men kon melden is dat er 48/3 gestemd gaat worden voor wetsvoorstel.

  26 December wil Wooter een friendly spelen in Suriname tegen Trinidad&Tobego.

  En voor de rest niets te zien van een plan, structuur of andere acties.

  Wel veel terechte vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem16 november 2014 12:54

  Dat baseer ik op inhoud uitnodiging en daadwerkelijk gepresenteerde. Was jij er bij dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zucht....... niet eens in de pers verschijnt die svb . Elke ontwikkeling zou geopenbaard moeten worden via de pers zoals dat gebeurd in het buitenland. Na elke wedstrijd ,training of transferperiode kun je zulks verwachten . Zo zit je niet makkelijk of niet in het donker. Zou heel graag willen mee kletsen maar die info schiet duidelijk tekort. Advies aan de svb: doe er wat aan. Kom met een programma in de media zodat elke geinterseerde surinamer in het binnen- en buitenland alles op de voet kan volgen.

  Over die gast die door de svb is benaderd wil ik zeggen dat het een goede poging van de svb is maar ik denk niet dat het de beste is . Daarmee bedoel ik weer niet dat hij uitgesloten zou moeten worden ,maar ik denk dat juist elke prof van toen, in 1 organisatie het werk over zee zou moeten doen voor de svb . Ik kijk graag uit naar zo'n ontwikkeling.

  De voorzitter van de svb zou meer moeten doen ,niet alleen moeten bouwen op het wetsvoorstel. Maar kan tog ook buitenlanders aantrekken om onze u15 ,u20 en hoofdklasse teams te coachen inplaats van een interim coach die weinig ervaring heeft internationaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. virgill

  Met "die gast" bedoel je Wooter?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het behoorlijk storend dat de SVB niet eens een eigen website heeft.We moeten het steeds hebben van media berichten.Nergens en of op on-professionele wijze communiceert men naar de buitenwereld toe.Is toch een schande man.Belachelijk gewoon.Als je een serieuze aanpak van het voetbal in het land wil realiseren,dan zijn dit soort zaken toch wel een must.Je kan als bond niet alleenmaar met een stel kranten komen.Kom op mang,we leven niet meer in de jaten 60 of zo!.De SVB moet een behoorlijk professionele site op zetten!Laat de wereld zien wat je als voetbalbond wil!!

  BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Bouva maakt zich sterk voor wetsvoorstel SVB
Bouva maakt zich sterk voor wetsvoorstel SVB
http://4.bp.blogspot.com/-KOkCYQU8vA8/VFpz400fbNI/AAAAAAAAEgg/_a2OXFf-kjc/s1600/Melvin%2BBouva%2C%2BVoetbal%2C%2B2014.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-KOkCYQU8vA8/VFpz400fbNI/AAAAAAAAEgg/_a2OXFf-kjc/s72-c/Melvin%2BBouva%2C%2BVoetbal%2C%2B2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://www.natiosuriname.com/2014/11/bouva-maakt-zich-sterk-voor_5.html
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/
https://www.natiosuriname.com/2014/11/bouva-maakt-zich-sterk-voor_5.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content