woensdag 10 september 2014

'Technisch directeur Ronald Kolf moet opstappen'


"Dit is de grootste schande die ik ooit in mijn voetbalcarrière leven heb meegemaakt. Een klein eiland als Bonaire waar voetbal nog in de kinderschoenen staat, wint grandioos van Suriname. Ik kan mijn oren tot nu toe niet geloven. Ik denk dat de technisch directeur van de SVB, Ronald Kolf, de eer aan zich zelf moet houden en per direct moet opstappen", zegt Errol Veldbloem (foto), voorzitter van de Wanica Sportorganisatie (WSO).

Veldbloem is al tientallen jaren bezig met de ontwikkeling van het Surinaams voetbal, in het bijzonder op lidbondenniveau. "Ik denk dat Kolf zijn huiswerk niet goed heeft gemaakt en Suriname te schande heeft gezet", vindt Veldbloem. Zo reageert hij op de vroege uitschakeling van Suriname in de Caribbean Cup 2014. In Martinique leed onze Natio een historische nederlaag tegen Bonaire, en dat was de voornaamste reden van onze uitschakeling.

Volgens Veldbloem kiest Kolf steeds zijn "eigen" mensen als bondscoach, zodat hij zijn grote invloed kan uitoefenen op de trainer. "We moeten nu afstappen van dit model. Er moeten jonge trainers komen die ook hun geluk met Natio kunnen beproeven. Trainers als Jozef Joekoe, Jerry Linger, August Burleson en Raymond Jopoi moeten nu ook kunnen doorbreken. Een Harold Deyl zou ook niet slecht zijn", vindt Veldbloem.

4 opmerkingen:

  1. Ik vraag me af waarom K.Jaliens plaats moest maken.Een trainer die de know how niet beschikt. Er is iets structureel fout

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mecicaan en braziliaan zijn boorlopig utopie denk ik. Mijn roep is :weg met ro kolf. Nieuwe talenten nodig en frisse ideeen . Niet ideen zoals die van ro kolf ,meisjes op de scholen aanzeten om te voetballen met trainers die 2 weken een cursus hebben gevolgd om trainer te zijn. Haal zeedorf en alles dat we buiten hebben en ga aan tafel om gezamelijk te komen tot een plan van aanpak om ervoor te zorgen dat voetbal gaat leven in suriname .

    BeantwoordenVerwijderen

Games