zondag 7 september 2014

Gödeken: 'Spelers hebben Bonaire onderschat'


Suriname staat voor een moeilijke opdracht in de Caribbean Cup. Na de smadelijke nederlaag vrijdag tegen Bonaire (2-3), moet Natio zondag in de laatste groepswedstrijd winnen van gastland Martinique om uitzicht te houden op een plek in de volgende ronde.

Op de eerste speeldag kwam Natio tegen Barbados niet verder dan 1-1. Met een winst op Bonaire vrijdag zou Suriname al bijna zeker zijn van een plek in de tweede ronde.

"Het is een enorme domper, maar we zijn na evaluatie tot de conclusie gekomen dat wij ons weer sterk moeten maken om vervolgens als team te gaan voor de overwinning. De weg tot succes staat nog open, maar alleen moeten wij nog een paar ijsbergen uit de weg werken", zegt interim-bondscoach Roberto Gödeken (foto: tweede van rechts) vanuit Martinique.

De oefenmeester doelt met zijn uitspraak op de ontmoeting tegen Martinique. "Wij hopen het beste van te maken en zijn verplicht iets beters neer te zetten." Hij weet echter wat zijn spelers zondag te wachten staat tegen het thuisland. Martinique won tot nog toe beide groepswedstrijden tegen Bonaire (6-0) en Barbados (3-2).

Naar verluidt beschikt het organiserend land over heel veel bewegende en snelle spelers. Gödeken zegt echter dat er toch mogelijkheden zijn om tot doelpunten te komen. Volgens de trainer is het niet zo dat de eerste twee tegenstanders Suriname hebben gedomineerd.

De verrassende nederlaag tegen Bonaire had volgens Gödeken te maken met het gebrek aan respect voor de tegenstander. Hij stoorde zich aan de onderschatting bij de spelers van Suriname, aangezien de technische staf er alles had gedaan om de jongens erop te wijzen de wedstrijd niet met een korrel zout te nemen. "Wij maakten het spel, maar kwamen niet tot doelpunten. Met een beetje geluk is Martinique te pakken."

Martinique staat momenteel eerste met de volle winst en zes punten, Bonaire volgt op de tweede plek met drie punten. Barbados en Suriname hebben elk één punt en een identiek doelsaldo.

9 opmerkingen:

 1. Wat had ik gezegd. We onderschatten dingens. We moeten alleen maar blijven hopen dat we met 1 punt verschil Martinique winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrienden, hoe heeft Natio t gedaan tegen Martinique???
  Eindstand graag....

  Voetbalvriend Wada!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wedstrijd is nog niet begonnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als suriname van Martinique wint, plaatst Suriname zich als best geplaatste 3e plaats team

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het staat 0-0 in 65ste minuut. Je kan de wedstrijd volgen via de radio streak van RCI Martinique. Het is wel in het Frans. Als we winnen moeten we een beter doelsaldo hebben dan bijvoorbeeld Puerto Rico. Dus we zijn afhankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Puerto Rico heeft gelijk gespeelt tegen greneda. Puerto Rico heeft maar 2punten door deze gelijkspel. Dus also Suriname wint Dan plaats Suriname zich voor dus 2e ronde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dominicaanse R. is door!!! dank je wel suriname

  BeantwoordenVerwijderen

Games