woensdag 27 augustus 2014

Seedorf: 'Meer dan dubbele nationaliteit nodig'


Het Surinaamse voetbal naar een hoger niveau brengen, bereik je niet alleen door een Surinaams paspoort aan buitenlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond te geven. Ook zaken als goede structuren, jeugdopleiding en een visie zijn nodig om succes te boeken. Dat zei Clarence Seedorf zaterdag tijdens een persconferentie die plaatsvond op het sportcomplex van Seedorf.

Hij reageerde op de vraag wat hij vindt van het plan van de Surinaamse Voetbalbond om de wet aan te passen, zodat sporters een dubbele nationaliteit kunnen krijgen. "Het gaat niet alleen om een paspoortje. Om te winnen is meer nodig dan alleen goede spelers. Neem ons team van Real Madrid acht jaar geleden. We hadden toen een heel goede ploeg. En toch wonnen we de Champions League toen niet", legde Seedorf uit.

De succesvolle voetballer was in Suriname om in zijn eigen stadion in Para gehuldigd te worden door de jeugd en de districtcommissaris. Verder gebruikt hij de drie dagen dat hij in Suriname is om zaken te doen. Hij heeft enkele Italiaanse en Braziliaanse investeerders geïnteresseerd om in Suriname zaken te komen doen. Deze dagen bespreekt hij met vertegenwoordigers van de regering welke mogelijkheden er zijn.

3 opmerkingen:

 1. Heel duidelijke taal. Als de s.v.b dacht dat ze de oplossing voor de hand hadden dan liggen dan hebben ze het glad mis. Ze kunnen dus liever die expertiese aantrekken en harder werken . Meer doen en minder praten .......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natio Fans, hij is terug, by popular demand, Clarence met zijn opvoedende wijsheid. De excel sheets en bezwangerde Europese rapporten worden snel even weggezet. Paspoortje is het geworden. Upgrade van het Surinamer zijn. Geen blije gezichten bij de ticketverkoop. Enige prof is nu de heer Brunswijk. Liefde voor Boma Star en geen Milaan. Geudeken is het tweesnijdend voetbalzwaard. Werkt terwijl de bachelors en masters burelen toch airco's willen draaien. Ze hebben het altijd koud in de tropen. De change geeft nooit op. Het zit in de Zuidamerikaanse Surinaamse voetbalgenen. Is geen pokemon opgevoed in Zeisterse bossen. Het hoera zal zijn voor het simpele NATIO dat zal schitteren op eigen kracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Makkelijk en verplicht praatje van de heer Seedorf, juist voor zijn eigen volk moet hij dit soort dingen serieus nemen met zijn hart voor het land en volk. En juist niet zo zakelijk denken en praten. Nu klinkt hij net als de nederlandse versie van de svb.
  Maar dat is mijn bescheiden mening.
  Laires

  BeantwoordenVerwijderen

Games