vrijdag 18 juli 2014

'We moeten oppassen met nationaliteit opdringen'


"We moeten oppassen dat we mensen een nationaliteit opdringen, want dat is tegen regels van landen in de wereld." Parlementariër Anton Paal (MC/PALU) (foto) reageert op het door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) voorbereide wetsvoorstel over de dubbele nationaliteit. De bedoeling van het SVB-voorstel is om onder andere goede voetballers met Surinaamse roots, maar een ander paspoort, ook de Surinaamse nationaliteit te geven, zodat ze voor het Surinaams nationaal elftal kunnen spelen.

Naar zeggen van Paal is er in het wetsvoorstel opgenomen dat een persoon afstand kan doen van de regeling door dat aan te geven. Maar als de persoon dat niet doet, wordt stilzwijgend aangenomen dat die de nationaliteit wenst te krijgen. "De mensen kunnen hiervoor rechtszaken tegen de staat aanspannen, want we mogen geen nationaliteit opleggen aan personen", waarschuwt de parlementariër.

Hij is een van de initiatiefnemers van de wijziging van de wet de op de nationaliteit en het ingezetenschap dat eerder in het parlement is behandeld. In het geval van de SVB moet er volgens hem nagegaan worden wat de wereldvoetbal FIFA aangeeft over het verlenen van de dubbele nationaliteit. Paal heeft vernomen dat het zonder medewerking van een land niet mogelijk is een voetballer een andere nationaliteit te geven.

Paal weet nog niet of hij het wetsvoorstel van de SVB gaat ondersteunen. "Laten we onze sport eerst opkrikken en daarna hulp van buitenaf zoeken. Ook moeten we oppassen dat we onze sporters niet in een hoek drukken". De parlementariër is in dat licht van mening dat voetballers beter betaald moet worden.

3 opmerkingen:

  1. Paal,sodemieter toch een eind op man!!! Het is door jou soort van uilskuikens waardoor juist die lokale spelers niet geholpen worden.Dubbele nationaliteit en daarmee basta!! Ik kan me haast niet voorstellen dat er Surinamers zijn die rechtszaken tegen de staat gaan aanspannen.Wat is dat voor bulshit! Die meneer Paal houd bewust de Surineds tegen, samen met Simons en die andere rare vrouw "Ruth" Wijdenbosch" die eveneens aan het "syndroom van Surineds" lijd! Het zijn deze mensen die moedwillig de ontwikkeling van het land tegen houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit zij ik al een keer Anoniem, dit zijn de 3 mensen die al jaren de boel torpederen nu komt meneertje Paal opeens voor de Surineds op'' Ga Heen Pis Paal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Denkt deze malloot van een "Pis" Paal echt dat Nederland moeilijk gaat doen als Surineds de Surinaamse nationaliteit aannemen??? Reeza spits van Iran tijdens het afgelpen WK is als kind nota bene als vluchteling naar NL. gekomen omdat hij goed kan voetballen heeft Iran hem met open armen ontvangen en hij heeft naast zijn Nederlandse ook een Iraans paspoort zelfde verhaal met Nando Rafael ex Ajax kon in NL. geen paspoort krijgen, ging vervolgens naar Duitsland en kreeg het wel. Speelde enkele wedstrijden voor Duitsland -21 en speelt nu gewoon weer voor het grote Angola. Snap die BS. van dit soort mafkezen echt niet. Hier zijn het Surinaamse jongens daar zien ze ons als Nederlanders... hoe stom(achterlijk) kun je nog zijn anno 2014...............

    BeantwoordenVerwijderen

Games