woensdag 16 juli 2014

SVB-voorstel voorlopig niet op agenda parlement


Het door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) voorbereide wetsvoorstel over de dubbele nationaliteit, zal voorlopig nog niet op de agenda van De Nationale Assemblée (DNA) komen. Er zijn teveel andere wetsvoorstellen die de komende maanden behandeld moeten worden. Dat heeft DNA-voorzitter, Jenny Simons (foto), dinsdag gezegd.

De SVB heeft een wetswijziging voorbereid die het mogelijk maakt om onder andere goede voetballers met Surinaamse roots, maar met een ander paspoort, ook de Surinaamse nationaliteit kunnen krijgen.

Simons heeft dit stuk ontvangen en zal het, als de tijd het toelaat, als ingekomen stuk behandelen. Ze kan nu niet zeggen wanneer dat zal zijn. "Het zal niet binnenkort zijn. We zijn bezig met de drie grote sociale wetten (minimumloon, verplicht pensioen en ziektekosten, .red) en er liggen nog twee initiatiefwetten en zeven wetsvoorstellen van de regering die we moeten behandelen. Dat gaat de nodige tijd kosten", licht Simons toe, die niet kan aangeven wanneer het dan wel zo ver is.

Simons is er overigens zelf nog niet van overtuigd dat Suriname echt de 'hulp' van buitenlandse voetballers nodig heeft. Ze vindt dat Suriname veel meer in de eigen sporters zou moeten investeren. Dat is volgens haar de afgelopen jaren veel te weinig gebeurd. "We moeten investeren in jonge voetballers door ze bijvoorbeeld naar buitenlandse voetbalkampen te sturen. Alleen als aanvulling hebben we dan misschien buitenlandse jongens nodig", aldus de DNA-voorzitter.

1 opmerking:

  1. Tja,ik had ook niet anders verwacht.Dit ding zal zoals gewoonlijk weer ergens in de la verdwijnen en niks mee gedaan worden.In ieder geval kan de SVB als zodanig nu niets meer verweten worden,ze hebben hun best gedaan om de regering tot actie te manen.

    En eerlijk gezegd verwacht ik niks meer van deze regering.Als er in de verkiezingen van 2015 een machtswisseling plaatsvind,hoop ik dat de volgende regering dit ding wel serieus neemt!Ik weet dat bijvoorbeeld Santhokie of in ieder geval de VHP verder wil gaan om om Surineds en ook buitenlandse sporters te betrekken bij het land.Maar goed,dat zeggen ze en zo ver is het nog niet,maar van deze regering verwacht ik geen enkele actie meer.Het was immers president Bouterse die zei "ik ben al moet te kraken voor de Brazilianen",maar tot op heden heeft hij niks ondernomen op sport gebied.

    Voorlopig dus maar focussen op de ontwikkelingen die John Krishnadath probeerd te bewerkstelligen.Ik hoop dat er wat moois groeit met die deal die hij heeft gesloten met die Mexicanen.

    Een ding vind ik wel een beetje kwalijk,waarom heeft de SVB geen eigen site?

    BeantwoordenVerwijderen

Games