maandag 21 juli 2014

Suriname U-20 wint ook overtuigend van St. Lucia


De nationale U-20 selectie van Suriname heeft gisteren overtuigend met 6-3 gewonnen van het nietige St. Lucia. Suriname U-20 komt met die overwinning op 6 punten in Groep 3 en is daarmee verzekerd van de volgende ronde. In de tweede wedstrijd op de avond won Haïti met 10-0 van Turks & Caicos Islands.

Suriname U-20 kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ricardo Faerber. St. Lucia kon echter binnen het kwartier al de gelijkmaker binnen schieten.

Het Surinaams elftal ging naarstig opzoek naar de voorsprong. Deze kwam in de 30ste minuut. Het aanvallende Suriname kreeg een strafschop toegekend die werd benut door wederom Faerber: 2-1.

Geen 5 minuten later werd de voorsprong vergroot door Giovanni Asoman: 3-1. Dat was tevens ook de stand waarmee de teams de kleedkamers opzochten. Al snel na de rust maakte Joel Khoen Khoen het vierde doelpunt voor Suriname: 4-1.

St. Lucia ging op jacht naar doelpunten om terug in de wedstrijd te komen. Dit leidde tot de 4-2. Suriname U-20 ging echter onverstoord verder. Roxey Fer bracht de stand op 5-2. Dit herhaalde zich nog eens later in de wedstrijd wat de eindstand op 6-3 bracht. Ivanildo Rozenblad maakte het laatste doelpunt van Suriname.

Suriname U-20 en Haïti hebben allebei 6 punten in de poule. Haïti staat nu op de eerste plaats vanwege een beter doelsaldo (+14) dan Suriname (+10). Dinsdag speelt Suriname de laatste wedstrijd tegen het gastland. De groepswinnaar gaat direct door naar de volgende ronde.

De twee beste nummers 2 van de vijf poules gaan ook door naar de volgende ronde. Suriname staat nu bovenaan in deze ranking.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stade Sylvio Cator
Dinsdag, 22 juli 2014:
Turks & Caicos Islands vs. St. Lucia (18:00 uur)
Haïti vs. Suriname (20:30 uur)

8 opmerkingen:

 1. Ai dit is goed nieuws maar haiti moet ook verslagen worden en dat gaat wel een stuk moeilijker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is de stand ?? 4-0 als ik het goed heb voor haiti

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie weet wat de eindstand is van Sur-Haiti? Echt duimen voor Su, ze hebben dit toernooi knap voetbal gespeeld totnutoe..

  Robin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog ruim 20 minuten te spelen in de tweede helft. Het staat nu 2-1 voor Haïti.

   Verwijderen
 4. Ok, hoopgevend toch nog.
  Laat ons weten brada..

  Robin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mijn beste:het lijkt mij goed om in het vervolgt de vertegenwoordigende elftallen,de namen van de spelers onder de foto te vermelden,

  BeantwoordenVerwijderen

Games